Математически турнири 1-4 клас. Тема №58

• 78 242
  • 740
  •   1
Отговори
# 195

Това ми попадна и то заради задачата с чакащия чичо на опашка за ваксини... задачите са за 1 клас и то не всички.
Имам въпрос относно умножението и реда на действията, защото има 2+2.0+1. Дъщеря ми знае таблицата за умножение, но никой не й е обяснявал кое действие е първо. А пък на 7 и 8 задача са дадени отговори В, а пък на нас ни излизат други.
И двата отговора са Е ( според мен ,че може пак нещо да съм пропуснала;) ) , или някой не ги е преписал ок или са просто грешни тези В-та. Май няма как календарът да греши Wink

# 196
6в,7е 8е такива са и  в публикуваните отговори.

# 197
Имам въпрос относно умножението и реда на действията, защото има 2+2.0+1. Дъщеря ми знае таблицата за умножение, но никой не й е обяснявал кое действие е първо.

Нашата квесторка се пробвала, но не успяла, по време на състезанието да научи децата на действието умножение. Някой казва ли им на тези квестори какво могат да правят и какво не?

# 198
Е, къде пък е имала време да учи децата на таблицата?!? Час и половина за 25 задачи си е по 3-4 минути на задача....

# 199
  • Kos, GR - Plovdiv, BG
6в,7е 8е такива са и  в публикуваните отговори.
Да, явно нещо  аз се обърках. Така е. Мерси

# 200
Имам въпрос относно умножението и реда на действията, защото има 2+2.0+1. Дъщеря ми знае таблицата за умножение, но никой не й е обяснявал кое действие е първо.

Нашата квесторка се пробвала, но не успяла, по време на състезанието да научи децата на действието умножение. Някой казва ли им на тези квестори какво могат да правят и какво не?
Квесторите не би следвало да дават каквито и да е насоки за работа.Те трябва и да не са преподаватели по математика.Макар, че за първи клас не се изискват особени познания:)

# 201
Моето дете е в първи клас.Квесторът е казал да прескочат тази задача, което също не е правилно.

# 202
Моят,  като беше 1 клас и ходи на Кенгуруто,  квесторът им казал като ги затрудни някоя задача,  да я прескочат и после да се върнат на нея. Моят чул само първата част....хахаха

# 203
  • Sofia
Моят син доста добре се справя с умножението, но каза, че не е възможно тази "точка" да е умножение, защото то не се учи в първи клас. Не знам за какво е приел въпросната точка, но не е решил задачата Simple Smile Каза ми общо взето какви отговори е писал и пресметнах 61 точки Sad От първите 10 задачи е сгрешил 5, грешни са му и от 23 до края. И ваксинираният дядо е сгрешил, макар че вкъщи веднага се усети.

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 22:23 от desive78

# 204
  • София, Бургас
Някой случайно да има задачите за втори клас? Искаме да ги решим, че детето няма търпение цял месец до 18ти..

# 205
  • Kos, GR - Plovdiv, BG
Моят син доста добре се справя с умножението, но каза, че не е възможно тази "точка" да е умножение, защото то не се учи в първи клас. Не знам за какво е приел въпросната точка, но не е решил задачата Simple Smile Каза ми общо взето какви отговори е писал и пресметнах 61 точки Sad От първите 10 задачи е сгрешил 5, грешни са му и от 23 до края. И ваксинираният дядо е сгрешил, макар че вкъщи веднага се усети.
И дъщеря ми това каза за точката, че не било умножение, защото не е с хикс. Иначе спомени няма много, но определено каза, че не й харесва и не желае повече да се явява. Въпреки, че ходи на много състезания.

# 206
][/url]
Ако от кутията с надпис Ч/Б извадим бяла топка, то значи че в нея има 2 бели топки, тъй като знаем, че надписът е грешен. Остават 2 кутии с надписи 2Б и 2Ч. В първата знаем, че няма как да има 2 бели т.е. има или 2 черни или черна и бяла. Но третата кутия е с надпис 2Ч и там не би трябвало да има 2 черни - остава там да има черна и бяла топка, а в кутията с надпис 2Б да има всъщност 2 черни Simple Smile
Точно.
М дава - някой е пропуснал да съобрази това с надписите. При тези задачи ,които ама въобще не харесвам ,все изхождам и уча малкия да си затвори очите и да вади топчета ,като смята най,най- лошия вариант/ късмет ,който може да има при ваденето им. И сега така ...с презумпцията ,че вади ,но със затворени очи ,от коя да е кофичка Wink Wink
Ами то мисъл се иска , и на време да ти дойде ...надявам се децата по-добре се справят от мен Wink
В задачата се търси не най- лошият вариант, а такъв с минимален брой извадени топки. И не става изобщо дума за късмет/затворени очи.Трябва да се съобрази логически да се насочи именно към кутията с надпис 1Ч/1Б. Разбира се, това за повечето деца ще е трудно. Но те могат да си проиграят вариантите и сами да достигнат до същия извод. Единственият недостатък тогава би бил- няколкото минути повече отделени за тази задача.

А как се тълкува "нито една не е написана правилно" ? - според моята дъщеря може да има надпис "две сини" затова тя не е взела под внимание надписа. Ако не сме толкова крайни то спокойно "неправилни надписи" могат да бъдат две кутии с надпис " черна-черна" и една "черна-бяла". Тогава отговара е 2. Интересно ми е как квестори/съставители тълкуват така зададената задача. По мое мнение трябваше или да са уточнени надписите върху капаците или " след като са били вярно поставени някой да ги е разменил таке,че....."

# 207
  • София
Ако някой има задачите за втори клас и може да ми ги прати на лични и на мен, ще съм много благодарна. Детето вече направи състезанието в четвъртък и не бих ги споделила с никого.

# 208
Възможно ли е и на мен да ми изпратите задачите за втори клас на лични. Много ще съм благодарна. И ние вече се явихме и сме любопитни какво е направило детето.

# 209
][/url]
Ако от кутията с надпис Ч/Б извадим бяла топка, то значи че в нея има 2 бели топки, тъй като знаем, че надписът е грешен. Остават 2 кутии с надписи 2Б и 2Ч. В първата знаем, че няма как да има 2 бели т.е. има или 2 черни или черна и бяла. Но третата кутия е с надпис 2Ч и там не би трябвало да има 2 черни - остава там да има черна и бяла топка, а в кутията с надпис 2Б да има всъщност 2 черни Simple Smile
Точно.
М дава - някой е пропуснал да съобрази това с надписите. При тези задачи ,които ама въобще не харесвам ,все изхождам и уча малкия да си затвори очите и да вади топчета ,като смята най,най- лошия вариант/ късмет ,който може да има при ваденето им. И сега така ...с презумпцията ,че вади ,но със затворени очи ,от коя да е кофичка Wink Wink
Ами то мисъл се иска , и на време да ти дойде ...надявам се децата по-добре се справят от мен Wink
В задачата се търси не най- лошият вариант, а такъв с минимален брой извадени топки. И не става изобщо дума за късмет/затворени очи.Трябва да се съобрази логически да се насочи именно към кутията с надпис 1Ч/1Б. Разбира се, това за повечето деца ще е трудно. Но те могат да си проиграят вариантите и сами да достигнат до същия извод. Единственият недостатък тогава би бил- няколкото минути повече отделени за тази задача.

А как се тълкува "нито една не е написана правилно" ? - според моята дъщеря може да има надпис "две сини" затова тя не е взела под внимание надписа. Ако не сме толкова крайни то спокойно "неправилни надписи" могат да бъдат две кутии с надпис " черна-черна" и една "черна-бяла". Тогава отговара е 2. Интересно ми е как квестори/съставители тълкуват така зададената задача. По мое мнение трябваше или да са уточнени надписите върху капаците или " след като са били вярно поставени някой да ги е разменил таке,че....."
Ами тълкува се ,че със сигурност надписа е грешен. Малко по-нагоре в коментарите май bradata ,го е обяснила как се тълкува.
Така написано ,аз още повече се обърквам ,честно да си кажа- можеш ли да си избереш коя кофа да бъркаш или си със затворени очи и когато си избираш кофа??

Общи условия

Активация на акаунт