Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 9

• 55 530
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
  • FRANCE
На девойката ги поръчвам он лайн от Англия че само там намерих детски размери (почват от 8-10г, 10-12 и т.н). Иначе и Етам почнаха да правят, но не знам дали има в магазините.

Не знам как е в Бг училищата, че сме във Френско. Но в средното училище (5-8клас) , девойките могат да отидат при мед. сестрата, ако се наложи. Раздава им превръзки, болкоуспокоителни (със съгласието на родителите). Дава и шоколадови десертчета  ако почнат да се гътат и им става лошичко 🤣.  За съжаление при малките в началното училище, хич не е адаптирано за цикъл. Евентуално ако се случи казват на учителката. И ако спешно трябва превръзка, учителките почват да издирват ако някоя има.

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 09:43 от madame

# 541
  • тук и там
Моята тази година учи за полова сиситема( в 5-ти клас). Дъщеря ми каза,че госпожата им е обяснила (на момичетата ) как се ползва дамска превръзка .Носела една и им обяснила-как се слага, залепя, как се завива  в пликчето след използване  и така се изхвърля и т.н. Не знам дали е част от обучението,или зависи от госпожата и  тя е  проявила самоинициатива.Не съм в БГ.

# 542
  • София
О, и в нашето стандартно бг основно училище, там някъде, около пети клас, имаха часове само за момичета. Моята се чувстваше много специално, като помолили момчетата да напуснат часа. След кратка лекция им бяха им раздали брошури, превръзки, кутии за 2-3 превръзки, които да си носят в чантата, бяха им показали как се ползват и изхвърлят.
Беше повод за обсъждане сред момичетата седмици наред и беше предизвикало даже лека завист сред момчетата.

# 543
На дъщеря ми съм ѝ купила едни по-детски превръзки за менструация. Слага си една за проба и постоя с нея час два. Но се надявам още поне половин година да не се налага да ползва. Иначе е съвсем стандартна практика в училищата да има превръзки.

Някой с опит с детски косопад?

# 544
Блу, да не спазва някаква диета?
Аз получих косопад от диета и ми трябваше половин година да се възстанови косата.
По начало съм с тънък косъм и няма да описвам на какво заприличах в главата.
Трябваше да връзвам с ластик  и останалото от косата защото "мязах" на проскубана кокошка.
Щом започнах да въвеждам въглехидрати, косата започна да пониква. Буквално.
Ако е нужно, направете изследвания на витамини или най-добре се консултирайте със специалист, ако състоянието е тревожно и не е свързано със сезоните. Есен и пролет е нормално по-засилен косопад.

# 545
Здравейте, моля за препоръки за филми, които биха били интересни на 10 годишно момиче.

# 546
Здравейте, моля за препоръки за филми, които биха били интересни на 10 годишно момиче.
Капан за родители.

# 547
Всички с герои деца и кучета в тях.

# 548
  • Mediterraneo
Моята на 11 отдавна не гледа детски филми. Всички супергерои ги гледа с баща си( Марвели и подобни), сестра й я зариби по аниме, с мен гледа сериали, включително и Разказът на прислужницата.

# 549
  • София
Първите части на Хари Потър. По преценка на родителя до коя част, че последните две са хипер мрачни.

Моята от малка си пада по страшни филми. Домът на мис Перигрин за чудати деца и Коралайн ѝ бяха сред любимите.

# 550
На 10 години бяха изгледани всички части на Властелина на пръстените, Хобит, докъдето беше, Хари Потър, Междузвездни войни, разни анимации  и т.н., както и филмът Чудо. Дъщеря ми харесва и всякакви игрални приказки, филми с принцеси, коледни и т.н. Общо взето се гледа, каквото и ние без кримките, че са много реалистични и ужаси, които пък никой вкъщи не гледа.

# 551
Любимите на моето дете са "Нощ в Музея" -мисля са три филма.  Другите два, които гледаме заедно по  няколко пъти в годината и ревем много са "Кучешки живот" и "Хачико".
Моята щерка е на 10 и половина- 1,53 висока, 36 кг. На 24 май имаше кафеникаво зацапване и го ударихме на празник по повода, мислейки си, че е цикъл. Зацапването продължи 2 дни. След две седмица отново единичен случай. Леко се притеснявам, но ще изчакам преди да посетим лекар. Предполагам, че може да е предвестник на цикъл, защото не смятам, че е същински такъв.

# 552
  • Някъде по Дунава
Честно казано не помня на 10 г какво гледаше щерката. Сега на 13г гледахме заедно Здрач, Хари Потър, сама гледа Дневниците на вампира и производните му . Синът на 8 г гледа със субтитри всички части на Хобит и Властелина и дори по няколко пъти.

# 553
  • Mars Hotel
Моята гледа основно Нетфликс. Обича и трилъри и ужаси да гледа, но ние всички вкъщи гледаме такива.

# 554
Нашата девойка, освен всички Марвел продукции (игрални и сериали), които гледа до припадък, последно изгледа и Stranger Things, както и Ghostwriter.

Общи условия

Активация на акаунт