Най-доброто отопление според нашия дом

• 43 197
  • 616
  •   1
Отговори
# 585
Термостатите за подовото , независимо дали са жични или безжични работят по друг алгоритъм, наречен TPI, съобразен с инертността на този вид отопление и този алгоритъм е различен този за конвекторите. Има и комбинираните термостати, на които режимите могат да се превключват, но трябва да се провери, преди да се купят.

# 586
60кв м, бойлер, хладилник и един климатик, конвектор.
Лятото не падаме под 200лв.

# 587
Да това е интересно да се види. Аз поне мога да сравнявам.
Къща 400кв.м - 3 бойлера, 2 хладилника, ТП (поддържа 24 градуса в цялата къща), пералня и сушилня, които не спират, градинско осветление - около 400 лв на месец лятото/ 500 лв зимата
Панелка 80 кв. м с изолация -  парно и 2 климатика - лятото 200 лв ток/ зимата 100 лв ток и 200 лв парно (тук не влиза топлата вода, която в другите сметки е към разхода на бойлерите)
Офис 60 кв.м - хладилник, проточен бойлер 2 литра и климатик - 150 лв ток.
Смятам, че ТП си избива парите отвсякъде и е най- изгодното решение.

# 588
Да това е интересно да се види. Аз поне мога да сравнявам.
Къща 400кв.м - 3 бойлера, 2 хладилника, ТП (поддържа 24 градуса в цялата къща), пералня и сушилня, които не спират, градинско осветление - около 400 лв на месец лятото/ 500 лв зимата
Панелка 80 кв. м с изолация -  парно и 2 климатика - лятото 200 лв ток/ зимата 100 лв ток и 200 лв парно (тук не влиза топлата вода, която в другите сметки е към разхода на бойлерите)
Офис 60 кв.м - хладилник, проточен бойлер 2 литра и климатик - 150 лв ток.
Смятам, че ТП си избива парите отвсякъде и е най- изгодното решение.
А за зимните сметки отива цяла заплата. С мъжа ми мислим да подадем сигнал за проверка. В близост има къъща на едни роми. Притеснявам се, защото в квартала се говори, че се прикачат към чужди електромери

# 589
За кои зимни сметки отива цяла заплата?

# 590
За отопление. На климатик и духалки сме.

# 591
Това е най-неизгодния вариант.

# 592
Не знам колко нов ви е климатика. В апартамента на сина ми (77 кв.м) сметките паднаха наполовина като сменихме климатиците с последен модел. Те се топлият само с климатиците. Може и да не ви е с правилната мощност и работи по-дълго.

# 593
Духалките яко гълтат. Ако е 2кв, това е горе-долу 60ст на час. По 10часа на ден е 6лв, 30 дни - 180лв за една духалка  на месец, която работи от 8.00 до 18.00 примерно.

# 594
  • Велики Преслав
Понякога като чета мнения тука, не мога да определя, смешно ли е или трябва да се разплача.
   Вие сте в къща. Масово енергодружествата на самостоятелни сгради се стремят да могат максимално всяка да е отделена от други. Тоест електромерите отвън в таблото може да са на няколко къщи, но когато имат възможност винаги гледат всяка да е на самостоятелно. Сега тука се подозира кражба. Ако излаза на къщата е на различен стълб от този на който е вашия, кражба може да се случи само ако са се прикачили в линията от стълба към вас, то пък щеше да се вижда. Ако сте на общ стълб отвън, може да има някаква вероятност да са се прикачили, но иначе трудно.

Българина все иска, друг да е виновен за главоболията му.
Топлите се на духалки. Горе много правилно са засегнали въпроса с разхода им. Ако сте топлолюбиви, нормално да ви отива заплатата.
Аз съм се топлил една зима на конвектори, също отиваше почти една минимална заплата.

# 595
В наш наследствен имот, бяха навъртяли над 1000 лв сметка за ток. Съдихме се с енергото, защото бяха спряни всички партиди, понеже имота беше неизползваем - нямаше дори електромер. Правиха разследване и се оказа, че по някакъв начин комшии са успели да се закачат на наша партида. Възстановиха ни разходите, но са нерви и мнооого време. Така че, не е невъзможно.

# 596
  • Велики Преслав
Бихте ли обяснили как са ви навъртели сметка, без електромер. Без партида пък още по интересно ще е.
Вие пишете- бяха спрени всички партиди, нямаше електромер, а накак са се накачили към спряна партида и са ви навъртели над 1000 лв. Онова горното да не е невъзможно. Вашето вече омагьосан кръг.
Най-малкото документално не е възможно. Като нещо не съществува, те как са го отчели?

# 597
Не знам как е станало, дело бяха завели даже за неплатени сметки. В нашата мила родина всичко е възможно. Накрая ни възстановиха всички пари и за разходи по дело и тн.

# 598
И аз не си представям при липса на електромер и спряна партида как става това че я начисляват на вас тая консумация? С какво е отчетена и как я свързват с вас?

# 599
  • София
Ще си позволя да помоля да се придържаме към темата.

Общи условия

Активация на акаунт