ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът е обратно пред екрана и за мама винено време пак настана

• 31 998
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Аз тая нощ сънувах, че съм бременна. Отдъхнах си като се събудих...

# 16
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хаха, грийн, направо си е кошмар това 😅

# 17
  • София
Добро утро! Благодаря за темата!
Аз имам пак ученик в училище, малкият тръгна от днес. Не бих казала, че с голямо желание, но той е притеснителен. Наборът се радва, че поне сега ще може да ходи на тренировки. Човек винаги трябва да търси silver lining, дет се вика.
Това с бебета е кошмар за мен, хаха. Имам колежка, мой набор, каза че иска още деца да гледа. Дори и да осинови. Аз нямам капацитета по никой параграф.

# 18
Аз имах желание за три деца, но вече ми се струва късно. А и образователната част от грижата ме мъчи.
Вчера малкото си беше взело от библиотеката" Войната на таралежите" и толкова много искаше да ми чете, но в същото време му предстои контролно по ЧО. Такива неща ме тормозят. Хубаво ми е да правя с децата забавни неща, но не и да ги натискам за училище. А не може без това. В същото време естествено ученолюбиви деца у нас не виреят.

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 10:02 от Amanda.D

# 19
Аз тая нощ сънувах, че съм бременна. Отдъхнах си като се събудих...
Това ми се случва често. Големи терзания нощем изпитвам - да го оставя ли, да го махна ли, стара съм вече....
Иначе и аз исках три деца навремето.

# 20
Децата много искат куче, аз като знам какво ме чака се дърпам. Обичам много кучета, имала съм куче, но знам и ангажимента какъв е. Със сигурност разхождането и чистенето ще падне върху мен, което на тоя етап ще ми дойде в повече.

# 21
Според мен, за да се решиш да имаш куче, е много важно мястото, на което живееш. Визирам близост на места за разходка. Аз съм през къща от парка. Пресичам една малка уличка и го пускам веднага, когато няма хора, или след 50м, когато изляза на една голяма поляна, ако е по-оживено. Сутрин обикаляме из парка. Има само хора с кучета и бягащи. Вечер сме на поляната или се качвам в гората, която е над нея. Оттам мога да обикалям из полето. Просто нямам никакви, ама никакви грижи с разходките. Ако живеехме някъде по центъра, където са само улици и гъмжи от хора, силно бих се замислила дали да си причиня куче. На мястото където живеем обаче, би било голям пропуск да си нямаме четириног приятел.

# 22
  • София
Ние много искахме три деца, но така се стекоха нещата, че и второто едва се случи след доста години борба и обикаляне по клиниките.
Трудничко си е тепърва да търчиш след малък фъстък и всичко да започва отначало, когато клониш към 40 години - особено първите две години, докато стане що-годе по-осъзнат. Но си има и безброй незаменими моменти - човек някак е по-осъзнат, с вече по-зряла ценностна система и е склонен да се наслаждава повече на моментите. Особено на фона на начумерен тинейджър, си припомняш колко е лесно да зарадваш един фъстък - примерно с близалка или с песничка Stuck Out Tongue .

# 23
  • Отвъд алеята зад шкафа
Така е, съгласна съм. Няма да забравя какво ми каза педиатърката като се роди първото дете - "Нали знаете, че това е за цял живот?". Не мога да се настроя на тази възраст да започна всичко отначало.

# 24
  • София
Ние сме в Центъра, но на 5, 10 минути ми е клетката, а на максимум 15 - южният парк.
В крайна сметка във ФЕГ пак ще са намалени часовете, поне в класа на моята дъщеря. Ще имат по-големи почивки, за да се изравняват с присъствените часове.

# 25
  • софия
Покрай питане в друга тема, влязох да хвърля око на Наредба 11 и започнах леко да се напрягам.
Дидева, правилно ли разбирам, че за нашия набор важи интегрираният изпит след 10 клас?
В темата за АК има едно въпросче, на което съм сигурна, че можеш да помогнеш с точна аргументация Simple Smile

# 26
Възможността изпитът да е интегриран, ударението е върху възможността, влиза в сила от учебната 2022/2023 година.
(10) (Нова - ДВ, бр. 77 от 2020 г., в сила от учебната 2022 - 2023 г.) Изпитите при националното външно оценяване по ал. 1 може да се провеждат и под формата на тестове, които интегрират няколко учебни предмета, но задължително включват посочените в ал. 3.

# 27
  • София
Напоследък бебе около 40-те си е направо мода. Поне 5-6 приятелки и познати напоследък са бременни или с пресни бебета - кой с трето, кой отлагал, кой не могъл, кой с нов партньор. Само дано не е заразно. Blush

Моята тийнка последните дни е в разцвета на киселото настроение - не говори, заключва си стаята, пуфти, яде малко. Оставила съм я да киселее и не я закачам, разговорите са на санитарния минимум.

# 28
  • София
Трето дете категорично НЕ. Това бях решила още с второто.  Simple Smile Нямам физически и психически сили. Иначе когато ме ядоса наборката я заплашвам, че ще родя бебе, а тя изпада в шок и ужас ( има спомени от това какво значи бебе в къщи). Живот и здраве ще чакам един ден внуци.

# 29
Зазу, благодаря за темата Flowers Rose

Общи условия

Активация на акаунт