За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 89

• 24 445
  • 762
  •   1
Отговори
# 705
Струва си да се дадат повече пари за хубав матрак. Нашият е магнифлекс (или нещо такова) с бамбук и някакви други неща, но пък кел файда като спи повечето време, да не кажа винаги, на нашето легло

# 706
И ние много се изръсихм за матрак ...спи само вечер в кошарата,иначе не спира, а през деня в количката спи ....тъй че да кел файда хаха

# 707
  • Пловдив
Аз давам готови плодови пюрета и пазя и използвам бурканите от тях. Иначе в Джъмбо знам, че има бурканчета в голямо разнообразие от размери. 😊

# 708
Ама на ползваните буркани май не е добре да се използват капачките отново

# 709
Каква марка- чаша със сламка ползвате,прибори за хранене?
Гледах залепващите  силиконови чинии с няколко отделения,ползвате ли ?
И тези лъжички 360 градуса ..но ми се виждат скъпички 😃
Че вече проявява интерес към приборите почти на година и два месеца,оглежда ги слага в устата ама нашите металните, днес даже си набоде хляб- средичка с вилицата 😃😃😃

# 710
  • Пловдив
Аз не стерилизирам за дълъг период, ползвам ги за 1 ден в хладилнкка. Не съм имала проблем до момента.

# 711
  • Германия
Каква марка- чаша със сламка ползвате,прибори за хранене?
Гледах залепващите  силиконови чинии с няколко отделения,ползвате ли ?
И тези лъжички 360 градуса ..но ми се виждат скъпички 😃
Че вече проявява интерес към приборите почти на година и два месеца,оглежда ги слага в устата ама нашите металните, днес даже си набоде хляб- средичка с вилицата 😃😃😃
До годинка и един, два месеца ползвах на томи типи силиконовите лъжички. След това взех от ДМ метална лъжичка и вилица. За сега няма промяна в цвета и ръждясало. Чинийки и купички, също от ДМ. Взех и от залепващите, но много се разсейва с тях. Иска да ги отлепи, дразнят я. 😀

# 712
  • София
Дървени,имам си от преди и с тях.
Но аз късно давам да се хранят сами.

# 713
Мъчих го с пластмасови, силиконови лъжички, на всякакви марки и голям зор... Вижда, че ние сме с метални и най-голям успех имам с най-обикновена (от нашите) чаена метална лъжичка

# 714
  • Пловдив
Има пюрета, които купувам готови, използвам тези бурканчета, не стерилизирам, просто си поставям направеното в тях и в хладилника, нямам проблем с капачките. Тези бурканчета не стават за стерилизация, защото самите капачки са плитки, нямат общо с онези от нашето детство, материалът и той е в пъти по-тънък и мек.

# 715
Малката беше с вирус и на Аб,купих й биозин кидс малко да я подсиля.Някой знае ли колко дни може да се дава ?🙄

# 716
  • Г. О.
Аз съм го давала месец и после почивка.

# 717
Кажете ми моля някакъв трик как бебето като се успи в мен и го оставя в леглото да не се буди Grinning тъй като има колики все още (2++) не заспива ако не е притиснат с коремчето в мен, реве и се, свива.. И нямам избор, приспивам го на ръце. Обаче като го оставя край. И така киселее още повече, защото му  се прекъсва съня..
Четох, че имало регресия на съня в 4м и  сънят се променял след този период, ставал като нашия. Дали мога да се надявам, че тогава ще се приучи да спи сам и няма да се буди от най-малкото? Вашите бебета каква промяна претрпяха относно съня след 4-5м?
Някакъв съвет?

# 718
Кажете ми моля някакъв трик как бебето като се успи в мен и го оставя в леглото да не се буди Grinning тъй като има колики все още (2++) не заспива ако не е притиснат с коремчето в мен, реве и се, свива.. И нямам избор, приспивам го на ръце. Обаче като го оставя край. И така киселее още повече, защото му  се прекъсва съня..
Четох, че имало регресия на съня в 4м и  сънят се променял след този период, ставал като нашия. Дали мога да се надявам, че тогава ще се приучи да спи сам и няма да се буди от най-малкото? Вашите бебета каква промяна претрпяха относно съня след 4-5м?
Някакъв съвет?

Бебчето ви е много малко още, нормално е, прочетете за четвъртия триместър.
И при нас беше така, но може би между 3 и 4 месец, започнах доста по-успешно да го оставям сам да спи.
Може да изчакате поне 20 мин преди да го оставите, за да навлезе в дълбок сън. Когато го оставите, продължете да го гушкате за няколко минути или да му държите ръчичките, за да не се събуди. Аз го ограждам с възглавници/одеала/голяма плюшена играчка, за да чувства, че има някой там. Ако го ограждате обаче, трябва и да го наблюдавате да не си забие главата във възглавницата, аз постоянно си го гледам на камерата, докато си почивам в другата стая или върша някакви задачи. Не винаги е успешно, но често така успява да поспи и по час-два, а не да се буди на 5мин.

Иначе сега е на 4++ и в момента мисля, че сме в регресията на съня, която при нас се състои в трудно заспиване и често будене през нощта, на час и половина-два.
Някой бебета доста дълго спят на ръце, други от новородени си спят сами в леглото. Ще дойде и нашето време 😃

# 719
Аз завивах в одеало/чаршаф и така приспивах. След това оставях в леглото направо с одеялото. Така не се получава рязка разлика в температурата при оставяне в студено легло. Не се получаваше винаги, но в повечето случаи действаше.

Общи условия

Активация на акаунт