Седмокласници 2020/2021 - Тема 8

• 32 376
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Областните кръгове в София:
Пиродните науки - Физика, Биология, Химия, Астрономия, се качват на http://www.prirodninauki.bg/ (поддържа се от РУО София, лицата за контакт там са от Софийското РУО)
За Физиката като търсих списъци тази година (обадих им се по телефона,  тормозя единият от експертите там отвреме навреме), ме пратиха да питам в училището координатор.
Някои резултати ги публикува и Софийското РУО - по Математика съм намирала там, за География не е съм на 100% сигурна дали и там имаше, съ сигурност на сайта на училището което е провело (ще) ги има.

От обл. Оли Химия резултатите трябва да са ясни щом има списък на децата за национален.
Преди години публикуваха първо "общите" резултати, като липсваха тези на децата предложени за национален кръг, след това слагаха и техните, съответно чертата, която  показваше кои са класирани на национален.

Последна редакция: сб, 27 фев 2021, 10:16 от Desem

# 331
  • Варна
Добро утро от една мама-мързелана Simple Smile Мисля днес да го ударим на разходки и прекаляване с вредни храни Simple Smile Девойката тъкмо излезе от ПИ на Вектор (БЕЛ) и се втурна да се къпе, че да излизаме, времето е чудно! Изглежда доволна от това, което е направила, след седмица ще разберем Wink По време на втората част, вече преписваше на белова, нещо й причерняло та ме извика. Занесох й шоколад, отворих прозореца, че беше станало задушно и живна. Но се замислих дали за изпита да не й връча нещо шоколадово, ако се случи пак така да е подготвена. Пада й кръвното понякога (аз съм с много ниско и може да е ген), не беше от притеснение, определено. Та, приемам съвети какво и дали може да се вземе на изпита за бързо ободряване?

# 332
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не знам кой писа, че Горинич е на олимпиада - не е. Wink миналата година участва във всички, класира се на всички и се оказа, че в един и същи ден са три областни кръга, два сутринта, единия малко по-късно - около обяд, а и трите са на рождения му ден.
избра си два, от втория излезе по-рано, защото го чакаше ескейп стая с приятели. Simple Smile
тази година отказа всички, не от преучване. Sad

# 333
  • София
Моят убавец е на олимпиада днес Simple Smile Излезе на 40- тата минута - много лесно било (за разлика от доста по- трудните кръгове по физика и биология, спрямо миналогодишните такива)...

# 334
  • София
...Но се замислих дали за изпита да не й връча нещо шоколадово.... Та, приемам съвети какво и дали може да се вземе на изпита за бързо ободряване?
Присъединявам се към питането. Най-вече дали ще им позволят квесторите?
Доколкото съм запозната, при влизане в изпитната зала им събират всички лични вещи в прозрачен плик и след изпита си ги взимат. Но за шоколад и вода?

# 335
  • Ланкър, планините Овнерог
Мисля, че хапване и пиене им оставят. Поне такъв спомен имам от миналата година от ДЗИ-тата на голямата.

# 336
  • На морето!
Ама как - шоколадче и водичка си е класика по състезания и изпити. 😀

От суеверие ли не казваме публично, че школите минават присъствено, за да не ги урочасаме? 🤞
Нашите ще правят ПИ другата седмица, отложиха го уж, за да е присъствено, но пак щял да е онлайн. Чудя се дали да не звъня да питам защо не се възползват от малкото възможности за присъствени дейности, а си продължават така.

Наборът този уикенд е на спортна вълна, не му е на дневен ред учене и май не си е написал пълната домашна за курса. 🤔

# 337
Алианс минават присъствено. СМГ остават онлайн, защото ги е грижа за здравето на децата. Присъствени пробни изпити май не се задават на хоризонта.

# 338
  • София
На НВО - то на сина ми преди 2 години разрешаваха да си носят вода или някаква безалкохолна напитка и шоколад. Сега като се има предвид, че ще бъдат с маски може и да не им позволят да ядат шоколад по време на изпита.
За олимпиадите в нашето училище информират децата избирателно. Например учителката по физика не им е съобщила, кога ще е, а моята искаше да отиде. Аз пък разбрах късно и не успяхме да реагираме.
Днес направи ПИ по математика на Регалия. Засичах й време, около нея нямаше нищо разсейващо, беше ми пред погледа и резултата е 97 точки 😃 Тя, обаче отново не е доволна, защото правейки така тестовете не се чувствала като на изпит. Казах й, че какво зависи от нас го правим, това че не може да са явява присъствено на ПИ няма как да го променим. Ако школите започнат да допускат и външни деца на техните ПИ ще я запиша на всички, но до тогава ще прави присъствено само в Междучасие и вкъщи.
Ей, то няма угодия с тия пубертети...

# 339
  • На морето!
Алианс минават присъствено. СМГ остават онлайн, защото ги е грижа за здравето на децата. Присъствени пробни изпити май не се задават на хоризонта.
Е, айде сега, няма нужда от такива генерални изводи. Ако някой се притеснява-може да мине онлайн, но ако някой вече е преболедувал и има антитела трябва да има избор да учи и присъствено.

# 340
Точно СМГ направо милеят за здравето на децата и затова са он-лайн. Трябва да си кажем честно , че на школите им е по-лесно и по-изгодно да са он-лайн. Няма разходи за отопление и наем, а приходите същите .Отделно при нас групите се смесват .Присъствено са 7-10 деца , а он -лайн няколко групи наведнъж . Дали не е по-лесно второто. И аз чакам да видя как ще реагират нашата школа до няколко дни присъственото обучение.

# 341
Пробните онлайн също са печеливш бизнес. Можеш да включиш ученици от цялата страна.

# 342
Така са го написали в сайта:

Неприсъствено провеждане на занятията

Във времената на извънредна обстановка в страната екипът на СМГ учители е длъжен да прояви най-висока степен на отговорност към обществото, поради което в изпълнение на заповедите на Министъра на здравеопазването и с цел опазване здравето на учениците "СМГ учители" предоставя обучението в извънкласните дейности неприсъствено в електронна среда.

Дали им вярвам? Не. Дали тях ги е грижа за моето мнение? Не.

# 343
Е така е ...Много хора, учители и разни организации се опитват да наложат ДО като норма , дали от страх от вируса или по чисто финансови причини не знам, ама едва ли е заради загриженост точно за здравето на децата. Да не разваляме хубавата тема със спора ДО/ПО.

# 344
  • София
Добри, аз писах за олимпиадата, явно съм се заблудила. Аз го помня и от миналата година.

Сякаш е по-слаб интересът към всички олимпиади тази година.
Аз за всяко състезание слагам вода и нещо сладко - шоколад, вафла. Лична карта и часовник може да пропуснем, но сладкото - не Joy не знам дали е яла досега по време на писането , притеснявала се да не шуми, ако е хапнала нещо е след това.
Баткото разказваше, че някой на школата им бил разказвал за анулирана работа на НВО/ДЗИ, заради отпечатъци от шоколад. И ги бе посъветвал да внимават като ядат.
Не си спомням вече, познато дете (или някои ми е разказвал) от неговия набор се бе притеснило, че е пакетирало обелките от шоколада в при работата. Май нямаше такова нещо в крайна сметка. Blush

Общи условия

Активация на акаунт