Седмокласници 2020/2021 - Тема 8

• 32 341
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
  • у дома
В нашата провинциална ГПЧЕ по старата програма се изучаваха история и география на избрания език-АЕ или НЕ.В момента,по новата програма не се изучава нито един разказвателен предмет на чужд език.

# 556
  • София
Здравейте отново и от мен! Ама сте писали, писали, че и нова тема привършвате, едва смогвам да ви изчета 🙄 В последно време моето момиче е ангажирало цялото ми време и усещам, че съм на предела на силите си - психически и физически.
Много се радвам като чета, че децата ви учат, ходят на ПИ, интересуват се от бъдещето си. Моята седмокласничка живее ден за ден, час за час, учи колкото да си напише домашните и то ако й вися на главата. Отказа да ходи на каквито и да било олимпиади, пробни изпити... Мисли само как да излезе навън и ако не стане на нейното изпада в странни депресивни състояния. Ето, оплаках се 🙄
надявам се да ми стане по-леко.
Обсъждахте паник атаките. Сблъсках се за първи път с това преди 2 години, когато почина съпруга ми. Беше неочаквано за децата (тогава на 5 и 11 години) и огромен шок. Дъщеря ми (сегашната седмокласничка) започна да изпада в такива състояния почти всеки ден, в къщи, на училище, при вдяко споменаване на нечий баща. Малкия също имаше проблеми, но основно нощно време. Тогава ни помогна една психоложка, която работи с капките на д-р Бах. Направи и за трима ни индивидуални комбинации и ме спаси от полудяване. Сега отново се обърнах към нея, защото покрай цялото напрежение в 7 клас, паник атаките се върнаха.
Стана дълго, другите теми, които съм си отбелязала ще бъдат в друг пост, надявам се скоро 🙂

# 557
  • Варна
Svetlaem, и при нас беше едно време така - история, биология и география на 1ви чужд език.
Последните дни доста се ровя из сайтовете на езиковите гимназии. За съжаление информацията там не е достатъчна.

Момичета, официално треската по НВО вече ме е завладяла. Снощи сънувах кошмар - изпитваха ме по математика 😳😂Не беше ми се случвало от студентските години! В съня ми един висок и слаб математик се беше надвесил страховито над мен. Размахваше няколко листи със задачи и ми викаше как така не съм разбвала задачите с модул 🤯 Честно казано си беше страшничко хахахах.
Разказах съня на детето и падна голям смях. Той знаел тези задачи и затова спял спокойно 😂😂

В очакване съм на днешния брифинг, както и информацията за ваканциите. Дано са в наша полза!

desita, прегръдка за вас🤗

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 09:58 от Лилла

# 558
  • гр.Варна
Привет!
На мен ми е интересно да споделите къде записвате седмокласниците си за летен лагер?
Крис ходи миналата година с Влъхви в Родопите и много му хареса.От школата си по БЕЛ беше в Ястребино.
Предното лято пък ходи на скаутски лагер в Еленски балкан,но не е очарован.
Та се оглеждам и за това лято Simple Smile

# 559
  • На морето!
desita_g, при нас е същото положението- учи се на санитарния минимум и не повече.
 Снощи много се ядосах и се скарахме, сега не си говорим с набора. Случайно видях, че са правили тест по математика и след него, в друг асаймънт учителката е пуснала изискване да качат листите с решените задачи. Да, но моят син не разписвал на листи по правилата, а си драскал решенията на хвърчащи листчета по бюрото и съответно няма какво да снима. Сега очаквам да има 4, с което да се самозакопае. Много му се карах, той не знаел, че учителката иска да види решенията, винаги досега искала само отговори и затова си решавал по този начин. Обясних му каква ще е разликата ако има 4 , 5 или 6 в дипломата и защо е важно тази година да бъде малко повече бележкар. В първия срок имахме проблема с преписването- той отказва да преписва, не ползва чужда помощ и пр, учителката няколко пъти го похвалила, с което още повече го е стимулирала да е напълно честен. И в края на срока той с 4, а преписвачите с 6. Еми, мерси от такива похвали. Та той се разстрои, осъзна за първи път, че колкото и да е умен мястото му в НЕГ или АЕГ не е гарантирано и трябва да засили малко подготовката. Дано се стегне в оставащите 3 месеца, според мен те са ключови и все още имат шанс да подобрят значително нещата.

# 560
  • Varna
Привет!
На мен ми е интересно да споделите къде записвате седмокласниците си за летен лагер?
Крис ходи миналата година с Влъхви в Родопите и много му хареса.От школата си по БЕЛ беше в Ястребино.
Дъщеря ми ходи миналата година на лагера на Uni for kids и тази година иска пак, но там са насочени към различни неща... Тя иска на химия да ходи, но има роботика, физика, астрономия, творческо писане и т.н. Лагера е на Мийковци, но като цяло си учат и почиват... не е само почивка и екстремни дейности като на Влъхви. Аз пък търся лагер с конна езда или някакво ранчо с животни, но ако може да е организиран от Варна, а не да я водя 500 км. Аз и да я взимам.

# 561
  • София
боже, вярно няма изчитане Simple Smile
благодаря за полезните разяснения за беловите и черновите, опасявам се, че тинейджъра ще бъде тотално изгубен в превода, само повтарям да слуша внимателно инструкциите, които вероятно първо аз ще му декламирам....
миналата година едно познато момче така се беше шашардисало, че си беше изписало името на беловата, а не на листа и стана голям скандал...никой от квесторите, че и директора на училището не схвана, че детето се е паникьосало. то отлично е знаело, ходило е на курсовете на регалия и изобщо....

Да атакуваме техникумите предлагам Simple Smile)), пардон професионални гимназии ли се водят сега.
У дома засега стоят НПМХ - Х и Б, НГДЕК, ТУЕС (хардуер), японски/китайски/корейски/арабски в 18то, испански с английски някъде, нещо с електричество (абе с поялници)... Разхвърлян ум...
имам дежа вю... сега дебна да видя кога ще излязат резултатите от олимпиадата по физика, някой беше пуснал линк къде да гледам, благодаря! само, че според резултатите от миналага година, явно е още рано- излезли са през април, а оли е била отново през февруари...

записах го на ПИ в регалия, 21 март и 4 април, като той не е техен ученик и звъннах да проверя дали ще е присъствено, казаха, че засега не го планират, но ситуацията е динамична и ще уведомят родителите. това не се отнася за учениците им обаче, или поне аз така разбрах.

пп. и аз бих искала да се наредя на опашката за пощата, ако съм елиджибъл Simple Smile ако е така, моля ви на лични съобщения да ми я пуснете.

# 562
  • София
Здравейте, група.

Знае ли някой дали има задачите по МАТ от ПИ в Регалия за принтиране? Не мога да се оринтирам. Виждам ключът с верните отговори, задачите на дъщеря ми, но самите задачи с условията не мога да намеря в профила. Искам да ги пререши, защото резултатите са .....

# 563
  • Варна
Desita, много съжалявам за това през което сте минали! Никое дете не заслужава такъв шамар в живота. Ако можем с нещо да помогнем за подготовката - насреща сме.

Хана, точно на лагера на Уни 4 Кидс ще ходи и моята дъщеря тази година (ако не ни мине котка път, разбира се) - за химия. Тя ходи на техните занимания тук от началото на учебната година и мисли да продължи и с втората част. Присъствено са си и това й е от малкото развлечения Simple Smile Иначе относно ездата - в базата в Кичево проверявали ли сте? Преди като ходеше да язди имаха програми и за ваканцията - буквално може по цял ден да изкара с конете - организираха им разходки из гората, а не само на манежа, грижеха се за животните, забавно беше, хората там са много сладки Simple Smile

# 564
Привет!

Ха, моите и двамата бяха в Ястребино миналото лято Simple Smile сигурно се познават с твоя!

# 565
  • гр.Варна
Привет!

Ха, моите и двамата бяха в Ястребино миналото лято Simple Smile сигурно се познават с твоя!
Няма как да не се познават щом са билиз аедно на лагера Simple Smile

Dive, на какви занимания ходи щерка ти в Уни4кидс? Сега влязах да разгледам и видях,че човекът,който води математиката е учителя на Крис по математика-Стоян Ненков.

# 566
  • Варна
Бонанза, на химия ходи. Виждала съм в съседната зала и група по математика, води я един господин от МГ, вероятно за него става дума.

# 567
  • гр.Варна
Бонанза, на химия ходи. Виждала съм в съседната зала и група по математика, води я един господин от МГ, вероятно за него става дума.
Бил е в МГ-да.
Крис ходи на частни уроци при него и е много доволен. Уж разбирал всичко,което му обясни.
Ще видим какъв ще е крайният резултат Simple Smile

# 568
  • Varna
А химията кой я води. В събота от 14 има при Ненков подготовка за НВО, а от 16 е състезателна математика за 7 клас. Не ни остана време за химията тази година, но интереса е голям... макар да се демотивира малко след областния кръг на Химията, но като излязат резултатите се надявам, че ще види, че не само тя се и затруднила и да продължи да се занимава с това.

# 569
  • Пловдив
desita_g, голяма прегръдка! Майките са силни! Предполагам колко ти е трудно, всъщност знам, но няма как да се отказваш.
Тъй като тези дни ме свали някакъв вирус за първи път по време на до съм си вкъщи. Ми то абсолютен цирк - легнал и гледа тъпо в лаптопа. Ни записки води, ни пише, не знам даже дали слуша.

Направо вече ми иде да вия с глас. Дано наистина 7 клас ги оставят повече присъствено.

Общи условия

Активация на акаунт