Седмокласници 2020/2021 - Тема 8

• 32 381
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Първа и " Жолио Кюри"  са заявили по девет паралелки ( същия брой като миналата година), но в Първа една е с профил Математически, а в четвърта – една е с профил Природни науки. Пета залагат само на профил
 Чужди езици, но със заявени шест вместо седемте миналогодишни.
[/quote
Благодаря за информацията. Това има ли го някъде, макар и в проект? Доколкото разбрах има промяна в ръководството на РУО Варна и още няма дори и ВРИД (скорострелно са изпратили г-жа Генева в пенсия, за нейна най- голяма изненада), така че очкаквам забавяне в официалната информация, а за статистика не мога и да мечтая.

# 481
  • Варна
Хана, благодаря ти за информацията! Не сме имали амбиции за някакво невероятно представяне, питах само, за да се успокоим, че няма да е с 0т (което беше целта на явяването). И което още не е изключено, предвид обстоятелствата, де, но не е драма. То мина толкова време, че едва ли помни какво е писала по другите задачи точно. А ПИ на МГ присъствено ли ще го правят, та го отлагат? Да знам дали да се ядосвам, че не я записах Simple Smile
Това за РУО-Варна и на мен ми направи впечатление. Дано е здрава жената и тази рязка смяна на управлението не е продиктувана от здравословен проблем. За статистиката не бързам да се тревожа, може заместникът да се окаже попадение и да дават нашето РУО за пример тази година (както беше миналата Бургас, ако не се лъжа).
Сега чакаме с нетърпение решенията за ваканциите и графика на ПО, че много ни се иска да мръднем до планината поне за 4-5 дни.

# 482
  • Варна
Dive, и аз чакам да се намъдрят с ваканцията по същата причина. Имам спешна нужда от пътуване!

# 483
Аз миналата година по това време съм била по вашите географски ширини. Щеше ми се и сега да е така. Heart

# 484
Изпуснах темата.
Вчера минахме при кардиолог, уж няма нещо извън норма, но пък за 4 месеца има промяна в размера на аортата...лекарката каза, че може да е от растежа. Дано е това, а не нещо проблемно. Ще проследим след 6 месеца какво е положението.
Май само аз съм тотално неглиже по темата нво и кандидастване. Stuck Out Tongue Winking Eye
Въобще не мисля за изпита, къде ще го приемат или колко много мързелува.
Планирам лятото, записвам ги на лагери и се надявам на морето да прекараме 2х20 дни в началото и края на сезона.
Боднах се за ковид, чакам и мм и дано скоро има достъп до ваксина и вече да дишаме една идея по-спокойно.
Вчера лекарката ми вика, радвай му се, че скоро като удари пубертета стават и зли и грозни. Joy
Първото вече е факт при младежа. И баща му е гад, но и синът не си поплюва. Много ме.дразни, шегува се с мен, включително и черен хумор, сарказъм...
Едва оцелявам плахата везничка с два лъва вкъщи.Joy Joy Joy

# 485
Здравейте!
За пощата Kally May е разяснила. Отговарящите на условието може би ще я получат дори повече от веднъж Simple Smile че първо изпратих после дочетох. Лилла, все пак може и да си разреши личните съобщения, защото ако пише и в следващата тема, ще получи достъп Simple Smile

Защо ли мен изобщо не ме вълнуват профили, паралелки...решили сме - профилирана паралелка, по възможност с ИИ на нов език и 5 гимназии. Дано не ме изненада набора неприятно ( трябва доста зле да се представи - последната паралелка е с бал около 340) Simple Smile

# 486
  • Варна
Molly, въобще не бях забелязала, че съм ограничила личните съобщения. Сега го коригирах. Кой знае от кога е така. Благодаря ти.

Няколко страници по-напред и аз бях коментирала отложения  ПИ към МГ с питане дали това значи, че ще е присъствено. Никой не се включи и затова звъннахме днес с една приятелка, също майка на седмокласник, да питаме. Отговориха ни, че сега в събота ще в онлайн. За останалите дати чакали разрешение за присъствено. Също и мястото на изпита все още не е ясен - дали МГ или морското. Да следим фейсбук страницата им за повече информация.

Валерия, радвам се за новините при вас. Здравето е винаги на първо място и никакви НВО не могат да са чак толкова значими. Само добри неща да ви чакат оттук нататък!

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 20:41 от Лилла

# 487
Ааа, Валерия, две сме.Stuck Out Tongue Winking Eye
Абсолютно съм спокойна, детето също.
Току що го записах и на летен лагер.

# 488
В ЕГ обикновено първите два профила са първият и вторият език, не БЕЛ.
Точно. И преди така беше, и сега не виждам промяна, освен че вместо при приема вторите два профила ще се определят в 10 клас. Промяна виждам в броя езикови паралелки (което за мен е жалко, това няма да реши проблема с липсата на професионално ориентиране ученици, тя има съвсем други корени) и в преструктуриране на обучението в профилите с изместена тежест от 8 подготвителен в 10 и 11 клас. Което също ми изглежда лошо решение за първия език. И аз смятам, че втория език и преди, и сега няма как да се научи в училище.
За 3 и 4 профил също съм скептична от моя отдавнашен опит, не ми изглежда да стане по-различно с новата програма.
За протокола, отдавна завършил, 1 и 2 профил немски и руски, 3 мат и 4 дори не го помня. Знанията си по мат дължи на курсове в СМГ, в гимназията изобщо не беше достатъчно.

За мечтаещите майки -Ако първият език е различен от английски, гимназията може да даде или език на високо ниво, или математика  на  високо ниво, но не и двете. Избирате едното, а другото набавяте извън гимназията. Не виждам причина с новата система това да се промени.

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 20:41 от Анонимен

# 489
Не съм от пишещите  но  не  изпускам и коментар .  Присъединявам се към Варненската група  ,  ще се успокоя след като мине  всичко на този етап не смея  двигател го играя  .Записах го детето на следващите ПИ на Регалия

# 490
За 3 и 4 профил също съм скептична от моя отдавнашен опит, не ми изглежда да стане по-различно с новата програма.
" Отдавнашен" е ключовата дума. Струва ми се, че не си достатъчно запозната с новото структуриране на образованието в гимназиален етап и новите учебни планове и програми.

# 491
" Отдавнашен" е ключовата дума. Струва ми се, че не си достатъчно запозната с новото структуриране на образованието в гимназиален етап и новите учебни планове и програми.
Това, което видях в новата система,  е същият/подобен общ  брой часове, само че разпределени по различен начин в 5-те години обучение. Ако правилно съм видяла, това означава и същата/подобна успеваемост по профилите. Сравнено със старата система.  По всички профили.

# 492
Може би е добре да погледеш пак.

# 493
  • Варна
Ех че хубаво! Варненската дружина придобива чудесни размери! И, Дидева, ако се завъртиш в нашия вилает по което и време да е, моля те обади се - имаме много да те черпим Simple Smile
Валерия, вярвам, че ще е от растежа размера на аортата и още на другия преглед новините ще са по-добри. Само запазете спкойствие и младежът ще покаже потенциала си, въпреки трудностите.
Профилите ще ги мисля като излязат резултатите. Имам си мечта, ама каквото дойде - само живот и здраве да е. И да не забравя да кажа наздраве Simple Smile

# 494
Може би е добре да погледеш пак.
Казваш, че броят часове е различен? За кои профили се отнася? 1 и2, за 3 и 4, или за всичките?

Общи условия

Активация на акаунт