Любители на Котки - Тема 156

• 31 900
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
  • Между гори и планини
Стискам!
И Чери нагъва палачинки и питки със сирене. Аз като видна селянка използвам домашни яйца,  мляко и масло и много ги одобрява 🤣
Вечер варя мляко и цяла вечер го оставям да изстива,  за да отделя каймака. Задължително с капак, иначе ще имам някоя котка като Клеопатра,  която взема вана в мляко 🤣

# 616
Стейси, къде се лекувате? За нас лечебната храна, която помогна, е Hills i/d, но не знам какъв е вашият случай.

# 617
# 618
  • След завоя в дясно
Каква порода е красавецът (красавицата)? Определено не е сиамка, те са късокосмести.
Регдол е, казва се Лео, на почти 8 месеца и е 5+ килограма.
Още едно ragdoll- че в нашите мъркащи редици супер, нашият е на 11месеца.
Ето го и  юнака, да си платя  данъка, че отдавна не съм се отчитала.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 20:39 от Ell

# 619
Добре де.. Ами ако вземат всички да кастрират котките няма ли да изчезне котешки вид в един момент?
Честно и откровено признавам, че преди да вземем Бетси бях категорично всеки да кастрира.
Когато я взехме продавачката имаше условие да не се кастрира. Мотива й... Характера им се променял...Поггледнах скептично, но обещах.
Сега поглеждам на нещата от друг ъгъл. И вероятно ще бъда упреквана. Но котешки вид се е присламчил към хората заради мишките. . . или пък хората са ги взимали. заради това. Някак те са си били взаимополезни. Котката ражда примерно 10 за год., но малко оцеляват. Но котараците се бият за да успеят да създат поколение. Съответно. Най силния успява да създаде поколение. И най силното коте оцелява. Естествен подбор, но природата е жестока, а ние не сме Богове, за да решаваме. Има друга гледна точка..
Ние с моите деца бяхме на кантар дали да я кастрираме. В един момент сина ми ме попита дали ако кастрирам него няма да имам по малко проблеми...
Отговора е ДА. Тестостерона е източника на агресия, но и движещ импулс. Затова ще се отнесла хуманно или човешки. И ще си третирам котето, както си третира децата. Няма да кастрирам

# 620
Така е, въпрос на личен избор.
Не мисля че трябва да се нападаме заради убежденията си, всеки преценява за себе си и за животното кое е най-добро.
Аз съм твърдо за кастрацията и никой не може да ме убеди в противното.

# 621
  • Варна
Стейси, къде се лекувате? За нас лечебната храна, която помогна, е Hills i/d, но не знам какъв е вашият случай.

В клиника Тодорови.
О, и на Женя храната е Hills. Тази:

# 622
  • Между гори и планини
Едно е некастрирано коте на свобода, тогава женската отглежда 2 котила на година. Ама ела да живееш ти с разгонена котка, тук имаше потърпевши. Тя влиза в цикъл на разгонване постоянно, не спи, не яде,  не използваните органи заболяват. Имали сме и некастрирано мъжки коте, освен че беше агресивен, скачаше ни, делеше ни, маркираше здраво. И колкото и да се чисти - вони. Като влезе гост го удря в носа директно. Некастрирано мъжки в природата са във вечен бой.  На приятелка котарака не се прибира с дни, а накрая се домъква куцайки,  с раздрани уши,  абсцес на бузата, и други травми.

# 623
Предпоследното котило на нашата Майка на всички - 1 беше оцеляло. Доведе го. Едва го опазих ден. На втория го погребах... бяха го сдавили котараците... толкова красиво беше... и тогава реших край. Но докато се натуткаме - ря пак беше се подредила Simple Smile и след тези поредни - я свършихме работата!
Малко артистично:

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 23:07 от MarietaYo

# 624
  • София
Жар птица, водичка има достатъчно на 3 места Simple Smile по ме притеснява, че отказа да се храни с висок клас храна. Хапва 10, 15 дни и край. Смених 5 вида за 4 месеца 😐, сега се храни колкото и да не ми се иска с Канин 🙄, но пък си я хапва с удоволствие и няма проблем вече със стомаха. Знам, че е нисък клас бъкана със зърно, но....

# 625
Не знам какъв съвет да дам. Аз случих на лакоми котки и могат да ядат май почти всичко Simple Smile оня ден пак крадоха хляб. А вчера ММ установи, че са нагризали пакетите брашно Simple Smile

# 626
Вчера аз и господин Лео имахме приключение. Той обича да излиза на етажната площадка и го пускаме няколко пъти дневно. Най-обича в сервизното помещение на етажа, но това е друга тема.
Вратата на етажа към стълбището, обикновено е затворена, но въпреки това проверяваме, преди да го пуснем.
Вчера по обяд Лео пожела да излезе, пуснах го, проверих споменатата врата - всичко ок.
До 15 минути, както обикновено, този път не се прибра. Погледнах - вратата към стълбите отворена, Лео го няма на площадката. С майка ми слязохме и се качихме няколко пъти от 1 до 14 етаж, проверявайки всички етажни площадки - няма го. Тръгнах за работа (работя на смени), майка ми обеща да го потърси по-късно пак.
В 14:05 ми звънна, че го намерила - скрил се на стълбището към тавана. Като чул името си, припълзял отнякъде и скочил в ръцете й. Целият бил настръхнал, а опашката му имала вид на четка за бутилки.
Цялото приключение продължи около 90 минути, а колко мисли във всякакъв цвят минаха през главата ми - съчувствам на тези, които ги търсят повече или са претърпели загуба.
Ето и снимка на завърналия се в къщи беглец:
P.S. Котаракът е кастриран, не бяга да търси мацки.

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 08:31 от Spring_melody

# 627
За кастрацията и аз да кажа, макар да не ме пита никой 😃
Имахме домашна котка, която не излизаше никъде и нямаше котарак, така че не я кастрирахме, и живя 19 години, и без здравословни проблеми. Разгонвания имаше изключително рядко, милата.
Сегашното ми коте и то така. Разгони се веднъж за 4 дни, тихичко и спокойно. От тогава - никакви признаци за разгонване, а минаха 3 месеца. Нея също - няма да кастрирам.
До коте си е.
В здравословните ползи от превантивно махане на органи - не вярвам, чела съм по въпроса.

Ако бяха дворни и имаше шанс да забременеят - щях да ги кастрирам, защото нямаше да мога, да се грижа, и да намеря дом на толкова много котки, съответно - щяха да са в риск. Една женска, може да ражда около 3 пъти годишно. Доста си е, а и е изтощително за организма им. В природата е друго - живеят по-малко като продължителност и са на друг принцип, на оцеляване.

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 08:08 от Анонимен

# 628
  • София
Не знам какъв съвет да дам. Аз случих на лакоми котки и могат да ядат май почти всичко Simple Smile оня ден пак крадоха хляб. А вчера ММ установи, че са нагризали пакетите брашно Simple Smile
Ооо... когато е от нашата храна, налита на почти всичко😅Постоянно я дебна и я свалям от масата и мивката.

# 629
Бебето си е бебе, пък макар и с козина😆

Общи условия

Активация на акаунт