Боя за коса - Blond49 - Клуб на блондинките

• 48 018
  • 764
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Само хидратацията, изобщо няма да помогне на силно увредена коса!

Трябва ти тежка артилерия, май протеина на Афоджи се води за такава. Та комбинация от протеин запечатан със силна хидратация, трябва да тушира...

Не очаквай чудеса, докато израстне увредената коса си трябва време.

Аз затова си пея постоянно за Олаплекс, като искаме да сме руси, си трябва добавянето на какъвто и да е плекс към боята и след това терапии.

Има и такива със силни коси, които каквото и да ги правят, са прекрасни, но за жалост са много малко.

# 151
  • София
Да, смятам да купя олаплекс но се чудя 1 и 2 или от 0 до 7 😂

Протеина на афоджи не ми действа добре, имах го и го подарих ако говориш за двуминутния, а двустъпковия не знам дали на толкова крехка коса сега е добра идея.

Иначе аз имам много продукти и серии, и протеини и хидратации и балансирани и преуоши и терапии и терапевтимба преса и тежка артилерия, но нямам олаплекс.
Имам colorolex който използвах на миналото боядисване с oway и не ми помогна грам.

# 152
  • Варна
Запуквай Цикаекстрийм на всяко миене и еласисайзъра веднъж седмично. На другите две измивания слагай някаква маска по дължините преди да влезеш в банята. Можеш да редуваш Цикаекстрийм Ш с някой тониращ който имаш, но маската на всяко миене. Китосва чудесно и ще си отдъхнеш малко.

# 153
  • София
Да, смятам да купя олаплекс но се чудя 1 и 2 или от 0 до 7 😂

Протеина на афоджи не ми действа добре, имах го и го подарих ако говориш за двуминутния, а двустъпковия не знам дали на толкова крехка коса сега е добра идея.

Иначе аз имам много продукти и серии, и протеини и хидратации и балансирани и преуоши и терапии и терапевтимба преса и тежка артилерия, но нямам олаплекс.
Имам colorolex който използвах на миналото боядисване с oway и не ми помогна грам.

Двустъпковия имах предвид. Олаплекс 1 и 2, другите са за домашна употреба, слабички са.

Боя при блондинките се нанася само в корена, по дължините само тонери, аз гледам да сложа боя или пране с блондор не по-често от веднъж на 6м. Да не си нанесла oway, на цялата коса, ако е и стояла 30-40мин, нищо чудно косата да е изгорена.

# 154
  • София
Не, нанесох oway в корена като смесих осидант 12% и 9% примерно 2 части 12% към една 9% така че оксиданта е бил някъде към 11%.
Нанесох само и единствено в корените.
10 минути преди да измия разредих останалата боя с вода и нанесох по дължините и ето го резултата.

Докато преди съм нанасяла неразредена силно изсветляваща на лакме по дължините без плекс 10 минс преди къпане и не изгоря така.
Даже от блондора не изгоря толкова като сега.
Интересна работа 😳

Prinzesata, благодаря за съвета, преди малко шампонирах, шампоана наистина е за изтормозени коси но при мен трудно се пени.
Сложих в ръката добавих вода и пак не става с малко количество.
Иначе в много хубав и напояващ препоръчвам за коси като моите.
Сега нанесох и маската от серията, после ще запечатам с блондинския балсам.
Добре че имам литрова опаковка от него че като косата е я такова състояние гълта якооо продукт.

Тъкмо ще изразходя наличностите 😂 да не ме е яд че съм давала пари.

Иначе вместо маска по дълбините на другите две миенета мога ли да слагам преуоша на алтерна и той изисква ли някакви специални протоколи след това?

И удачна комбинация ли ще бъде шампоана cicaextreme и кафявата капачка?

# 155
Измива се мата, при мен даже за седмица.

# 156
  • Пловдив
По-горе в пост прочетох :
"Запечатаване на протеина с хидратация" . Как се случва , бихте ли обяснили? След двуфазна стъпка на афоджии?

# 157
"Запечатаване на протеина с хидратация" . Как се случва , бихте ли обяснили? След двуфазна стъпка на афоджии?
Двуфазният на Афоджи се ползва с овлажняваща маска от серията. След измиване на продукта от косата се нанася маска, стои се 5 мин. и се измива.

# 158
Момичета, ползвали ли сте и има ли разлика в ефекта и нюанса при лилавите шампоани на
Лакмеhttps://www.kosa.bg/product/3647/otsvetyavasht-shampoan-za-kosi- … ender-300-ml.html
Керастаз https://www.notino.bg/kerastase/blond-absolu-shampoan-za-izrusena-i-rusa-kosa/ и
Джойко https://makeup.bg/product/508431/?gclid=Cj0KCQiA-aGCBhCwARIsAHDl … LZJQaApo7EALw_wcB
Имам предвид към синьо ли клонят или към розово, дано ме разбрахте Blush  Искам по студено лилаво като нюанс, да не е розово и да не объркам нещо.

# 159
  • В полите на Пирин планина
На Лакме-то точно този си е чисто към розово.
Ей този: https://www.zlatnaribka.com/tonirasht-shampoan-za-rusa-kosa-lakm … aign=Lower_Funnel

е към синьо.
Аз лично смесвам двата с друг шампоан 50/50 и ми се получава перфектен нюанс, но моята коса много лесно хваща при тониране.

# 160
  • София

Втората стъпка е силно хидратираща маска, съвсем спокойно може да се използва първа стъпка(протеина) с друга хидратираща маска/балсам.

# 161
  • Пловдив
В момента изглежда така , стои на два цвята и не смея отдолу да я изсветля до оеднаквяване на цвета, че и доста подстригах.
Сега смятам малко да я подсиля, докато постигна желан цвят.

# 162
  • София
Какво значи дълбок корен?
Корена е тон-два по-тъмен,и косата стои като триизмерна.

Мélisande точно протеина на Афоджии ще те спаси според мен.Сега като си ползвала новата блонд серия на Керастаз,би трябвало да ти е напоена косата добре и протеин ще и дойде екстра.Яко редуване на протеин и дълбоко подхранване трябва да правиш.Аз някой път с терапия прекарвам по няколко часа-слагам шапка за баня,отгоре една дебела шапка на детето и отвреме навреме духам с топъл сешоар да подържам леко загрята .После косата ми става неузнаваема.Имах едни страхотни ампули на Наши с колаген май бяха,много добре са за изторозени коси ,имам сигурно по банята някъде мога да ти ги снимам,аз ги минавах с терапевтичната преса.Вземи и новото олио за блондинки,няма да сбъркаш щом ти е тежко положението.Аз също ходя в  Inspire ,но на България.Опъваха ми и на мен косата,правиха и диагностика ,но ми я похвалиха Sweat Smile

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 21:39 от danielad

# 163
  • Испания
Здравейте.Извинявам се за нахлуването в темата.Чета ви отдавна,тоест от три години,откакто съм блондинка. Цял живот съм била тъмнокоса.Но сега при 90 % бяла коса,реших да премина към по-щадяща поддръжка.Писна ми на 2 седмици да се боядисвам.В момента съм решила да си оставя косата естествена.Ще стане ли да поддържам само с лилави шампоани,все още съм на проба-грешка.Личат лилавите нюанси,ха-ха. Веднъж пробвах и я боядисах в сиво,но много бързо падна цвета.Дайте идеи какво да я правя.Четох за много продукти за сива коса и съвсем се обърках.

# 164
  • Пловдив
Здравейте.Извинявам се за нахлуването в темата.Чета ви отдавна,тоест от три години,откакто съм блондинка. Цял живот съм била тъмнокоса.Но сега при 90 % бяла коса,реших да премина към по-щадяща поддръжка.Писна ми на 2 седмици да се боядисвам.В момента съм решила да си оставя косата естествена.Ще стане ли да поддържам само с лилави шампоани,все още съм на проба-грешка.Личат лилавите нюанси,ха-ха. Веднъж пробвах и я боядисах в сиво,но много бързо падна цвета.Дайте идеи какво да я правя.Четох за много продукти за сива коса и съвсем се обърках.

Аз въобще не съм доволна от този тип шампоани, маски и оцветители. Косата по дължините става лилава, защото е блондирана до бяло русо, а корена, който трябва да се матира сякаш става по рижав. Не знам при вас как ще е. При мен не се получава.

Общи условия

Активация на акаунт