Боя за коса - Blond49 - Клуб на блондинките

• 48 130
  • 764
  •   1
Отговори
# 495
Melosande пиши тук направо, аз се докарах до накъсани и цъфтящи дължини Cry

# 496
  • В полите на Пирин планина
Може би протеин?
Веднага се сещам за този на ApHogee. Ползвала съм и 2-минутния реконструктор и този 2-стъпковия: https://www.zlatnaribka.com/aphogee/aphogee-terapiya-i-vazstanov … ep-protein-118-ml

Откакто съм на 8-ци нямам нужда от силни протеини, а просто ползвам кератинов шампоан и балансирани/хидратиращи серии. Но и се боядисвам на 5-6 седмици, защото естественият ми цвят е почти същия, като боядисаната коса - разликата е много лека, само аз си я виждам.

# 497
  • София
При мен помага само комбинация от двете.
Ползвала съм aphogee, и двата вида но при мен няма никакъв ефект.
От мн протеин косата ми се “чупи”
Но аз съм с тънък косъм, може би и това има значение.
Дала съм хиляди за продукти но най-успешните според мен за хард състояния са:

Протеин (редувам тези две комбинации на миенетата с протеин, но разбира се може и само едното, не е нужно вс да се купува):

Шампоан Kerastase therapiste + маската от серията
Шампоан Redken Extreme + балсам Sebastiann Penetraitt

Хидратация:
Joico moisture extreme шампоан + лилавият силно хидратиращ балсам на Philip Kingsley
Joico moisture extreme шампоан + маската от серията която е мн силна и ако косата не е увредена ще утежни
Joico moisture extreme шампоан + кафявата капачка на марокан

Joico moisture extreme шампоан + intende hydrator на joico

И като балансирана серия използвам новата блондинка на керастаз

Като олио препоръчвам :
Sebastiann Dark oil
Joico k-pak color therapy oil
Капките на oway nurting drops

Като финиши:
Kerastase nectar thermique
Един leave in на marrakesh

Общо взето редувам едно измиване протеин, едно хидратация, едно протеинов балсам + някоя от хидратиращите грижи, едно пак хидратация, едно балансирано.

Правя и терапии като топ фаворит ми е nashi argan filler, при мен терапията с него има по добър егект от olaplexз
.

Също така терапията на joico k-pak reconstructor + intense gydrayor прави чудеса

# 498
  • В полите на Пирин планина
Това реално означава, че човек, ако се изсветлява по-силно трябва да дава една шапка пари за поддръжка на косата.
Най-скъпите ми продукти са на Маракеш, но не бих казала, че са нещо кой-знае-какво, поне за моята коса. Преди съм ползвала и Макадамия, но пак същото.

От профи козметиката най-много харесвам Лакме и бих казала, че се отразява чудно на моята коса. Също и някои на Милк Шейк. Но тези продукти са що-годе приемливи, като цени. Simple Smile

# 499
Аз взех на aphogeе, но ме наплашиха,че трябва много да внимавам да не счупя косата.
Има ли тънкост при използването?

# 500
Намазваш косата,защипваш я със шнола и сушиш със сешоар отдалеч,без да пипаш косата с ръце. Преди да измиеш,напръскваш косата с пулверизатор, да омекне и тогава отиваш под душа.

# 501
А можете ли да ми предложите блондор професионален ,и голяма кутия да е ,има за кого да я ползвам ,гледам това

И евентуално окислител на същата марка искам 6 % .

# 502
Аз не защипвам косата с нищо при Афоджи.

# 503
  • София
Това реално означава, че човек, ако се изсветлява по-силно трябва да дава една шапка пари за поддръжка на косата.
Най-скъпите ми продукти са на Маракеш, но не бих казала, че са нещо кой-знае-какво, поне за моята коса. Преди съм ползвала и Макадамия, но пак същото.

От профи козметиката най-много харесвам Лакме и бих казала, че се отразява чудно на моята коса. Също и някои на Милк Шейк. Но тези продукти са що-годе приемливи, като цени. Simple Smile

Не е задължително, ако косата ти не пострада много. Може би не се изразих правилно:
Това не е подръжка за просто руса коса, а подръжка за съсипана изгорена коса, която се къса или разтяга като дъвка.

Бях така и много хора ме съветваха че ножицата е единствения вариант. Е с мн търпение и наистина след маса пари спасих дължините.

Няколко пъти вече (и то след фризьор) попадам в тази ситуация косата да е толкова зле че буквално да не може да се среше, вс косъм да е кух, сух, късаш се ....

За щастие при нормални обстоятелства това не трябва да се случва и е достатъчно да се ползва шампоан и маска.
И то според мен без значение от марката.

Преди като се боядисвах с дрогериийна боя се миех с елсев и си бях добре шампоан и балсам.
Но профи боите са и по силни и е по опасни да объркаш нещо и като объркаш нещо става вече неприятно

В момента се чудя как да спасявам тази слама

# 504
Brumm ако косата е къса,няма нужда да се защипва,имах предвид дългите коси.Ако не се защипят,почти сигурно е че ще има натрошен кичур

# 505
Здравейте, момичета!
Имам въпрос - взех си боя за коса "Lakme" 8/17 за корените по препоръка на девойките в магазина.  За пръв път ще я ползвам. Обаче сега започвам за се чудя дали не е прекалено светла. Аз съм с тъмен корен и светли дължини...някой ползвал ли е този цвят...?

# 506
Не знам какъв е цвета на косата ти за да мога да дам адекватно мнение, но при мен номерацията на Лакме стават по тъмни от други бои които съм ползвала. А и светлото по лесно ще се покрие, отколкото да се отмие тъмното.

# 507
Не знам какъв е цвета на косата ти за да мога да дам адекватно мнение, но при мен номерацията на Лакме стават по тъмни от други бои които съм ползвала. А и светлото по лесно ще се покрие, отколкото да се отмие тъмното.

# 508
  • София
Значи за накъсващи се изтощени дължини са най-подходящи протеиновите шампоани?  И може би продуктите с кератин (поне така съм чувала, не съм пробвала) Предполагам като продукти задължително трябва да присъстват на всяко миене както балсама така и маска + масло/серум /кристали  в крайщата + термозащитен продукт за предпазване от топлина? (+ слънцезащитен лятото ползвам аз също ) Пропускам ли нещо друго важно?

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 12:24 от LoLo30

# 509
  • София
Значи за накъсващи се изтощени дължини са най-подходящи протеиновите шампоани?  И може би продуктите с кератин (поне така съм чувала, не съм пробвала) Предполагам като продукти задължително трябва да присъстват на всяко миене както балсама така и маска + масло/серум /кристали  в крайщата + термозащитен продукт за предпазване от топлина? (+ слънцезащитен лятото ползвам аз също ) Пропускам ли нещо друго важно?

Малко по нагоре съм дала подробна и формация, върни се назад няколко мнения и ще видиш

Общи условия

Активация на акаунт