Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 70

• 49 697
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Привет, върнах се от болницата, където оперираха майка ми. Получих епикризата и решението на Онкокомисията в Сити Клиник - лъчетерапия.
Сега се чудя как да процедирам - дали да записвам час за проф.Дудов отново, да изкоментираме всичко, или директно на телефоните на клиниката да звъня...

Относно опъването на кожата след операцията - хирургът каза да купя някакво хидратиращо олио, нещо на водна основа, за мазане на кожата. Спомена, че на Нивея има такива, но ще видя и нещо от медицинската козметика.

# 286
  • Русе
Катеринка, от Тамоксифен-а ( аз съм на Нолвадекс) ще влезеш в критическата. Обичайните неща- горещи вълни, изтръпвания, кила...Как точно на теб ще ти повлияе, Господ знае.
А ще дочакаш скенера като всички нас: с треперене и вътрешно напрежение. Гледай да се разсейваш, че да не се товариш психически. И аз съм другата седмица на скенер и взех да се спичам. Пак, че съм на работа, а и имам два изпита този уикенд.

Фрий, има доста оплаквания от лъчето в Сити последно време. Много се чака. Аз бях в Токуда и съм много впечатлена от точността и отношението на всички там.
И да, нищо не пречи да минеш още един консулт с Дудов, ако нещо те притеснява. Иначе би трябвало майка ти да мине преглед при лъчетерапевт

# 287
Ели_дечкин,
Като стана дума за горещите вълни и изтръпванията, към кога да ги очаквам. На Нолвадекс съм от седмица, горе-долу.

# 288
  • Русе
Че от къде да помня newsm78

# 289

Уф, жено, то едно ли е.... Simple Smile
Мисля, че когато си въведа Золадекса идната седмица, тогава ще почне и големия гърч.

# 290
Привет, върнах се от болницата, където оперираха майка ми. Получих епикризата и решението на Онкокомисията в Сити Клиник - лъчетерапия.
Сега се чудя как да процедирам - дали да записвам час за проф.Дудов отново, да изкоментираме всичко, или директно на телефоните на клиниката да звъня...

Относно опъването на кожата след операцията - хирургът каза да купя някакво хидратиращо олио, нещо на водна основа, за мазане на кожата. Спомена, че на Нивея има такива, но ще видя и нещо от медицинската козметика.

Много странно , че са назначили само лъчетерапия. Аз бих се консултирала още на едно място, особено след разочарованието и неточноста, която допуснаха от Сити, по-скоро от патологията с кор биопсията на майка ми. Имам чувството, че доста претупват нещата напоследък.

# 291
И аз мислех да се консултирам втори път, но майка ми беше принципно ужасена от мисълта за предстоящата ХТ и искаше да откаже. Преди години тежко понасяше химията, а сега е на възраст и с доста по-крехко здраве.  Днес, като чу, че й е предписана само лъче, и светна, толкова се зарадва.

Ако ми дадат второ мнение за химиотерапия, тя няма да се съгласи да я провежда и ще си държи на първото мнение...Frowning1 Малко съм в патова ситуация, знам....

На Петскенера светна само топчето в подмишницата (тройно негативен карцином), и една точка в белия дроб, която трябва да се проследява.

На епикризата пише Заключение: Гърда с атрофия на жлезния паренхим. Метастаза в един л.в. рТх Н1а рМх (което не знам какво значи).

На онкорешението пише:
ECOG 1, Стадий IIA, TNM: р T1 N1 M0

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 15:47 от Free Soul

# 292
Free Soul, а доц. Аркади Иванов коментира ли решението на Онкокомисията? И документите не ви ли ги дадоха вие да си ги занесете в Сити? Майка ми също е оперирана от него по препоръка от проф. Дудов и в момента  още е в болницата.
А хистологията кой  е правил?

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 11:02 от _Savina_

# 293
Не, не е коментирал решението.
Документите служебно ги изпратиха към Сити, аз занесох само предишните епикризи на място в Сити, да ги приложат заедно за онкокомисията.
После пак служебно от Сити ги изпратиха в Четвърта, и днес ги взех и се видях с доцента за коментар, но точно решението не обсъди.
Хистология правиха само на карцинома, който бе преди това махнат в онкологията, и изследването бе там, и втори път - при проф. Христова в Александровска.
Хистологията за метастазата в лимфен възел - не знам, предполагам в Четвърта.
На друга жена, която лежа с майка за операцията, й дадоха блокчетата да ги носи при проф. Бошнакова за хистология. На майка нищо не й дадоха.

# 294
И аз мислех да се консултирам втори път, но майка ми беше принципно ужасена от мисълта за предстоящата ХТ и искаше да откаже. Преди години тежко понасяше химията, а сега е на възраст и с доста по-крехко здраве.  Днес, като чу, че й е предписана само лъче, и светна, толкова се зарадва.

Ако ми дадат второ мнение за химиотерапия, тя няма да се съгласи да я провежда и ще си държи на първото мнение...Frowning1 Малко съм в патова ситуация, знам....

На Петскенера светна само топчето в подмишницата (тройно негативен карцином), и една точка в белия дроб, която трябва да се проследява.

На епикризата пише Заключение: Гърда с атрофия на жлезния паренхим. Метастаза в един л.в. рТх Н1а рМх (което не знам какво значи).

На онкорешението пише:
ECOG 1, Стадий IIA, TNM: р T1 N1 M0
Здравей Free Soul може ли да попитам какво означава това ЕCOG 1 и на майка ми епикризата пише това,но незнам какво е?Благодаря

# 295
Скала за оценяване функционалността на пациента и как реагира на терапията.

Цитат
ECOG -скалата за “Performance status” е едно такова измерване. Описва нивото на дейност на пациента по отношение на способността му да се  грижи за себе си, ежедневната му активност и физическите му способности (ходене, самообгрижване, работа и т.н.).

Това е и начин лекарите да проследяват промените в нивото на дейност на пациента в резултат на лечението.

От тук: https://cancer.bg/kakvo-oznachava-parformans-status-ecog/

# 296
  • Русе
Днес ММ ми е подал документите в Пенсионното. Колко месеца ще чакам за да се напия с първата си пенсия? Пак ли 2-3? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 297
  • София
Много странно,че при заразен възел и тройнонегативен рак ,не са назначили химия.За този вид рак нямат други ходове,освен химията,пък и с тази мета в ЛВ,значи е тръгнал.Малко рисковано ми се струва.
Ели,аз 20 дни след подаването вече имах преведена пенсия .В началото е минималната,а след 4 месеца и реалната.То при мен се оказа ,че пак съм на минималната ,ама какво да се прави,като ме осигуряват на една трета от заплатата.

# 298
Катеринка нищо няма да усетиш само от тамоксифена. Когато се прилага със Золадекса тогава вече се променят нещата.

Коренче браво за хубавите резултати . Сцинтиграфията е като пет скенера. Инжектират ти радиоактивното вещество,но можеш да се разхождаш и нямаш абокат. Трябва да пазиш деца и бременни 24 часа.

# 299
  • Русе
Мерси, Зори Hug

Общи условия

Активация на акаунт