Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 70

• 48 988
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
  • софия
Звънче, попитайте лекарите дали може с рана на пет скенер. Ако пък е нещо спешно, не трябва да се губи време. На мен ми бяха казали да нямам открити рани, нито кървене, но аз и не бях по спешност, така или иначе рака си се беше развил между 2-3 ст. когато отидох за първи път.
Правят изключения, но всеки случай си е отделен и отделно се преценява.
При нея е контролен след приключване на ХТ. Преди за започне прави сцинтиграфия и скенер и нямаше нищо притеснително.

Моля за насока кой специалист препоръчвата за ПЕТ скенер.

# 541
  • на20 километра от Бургас
Браво Чукче,само такива хубави резултати да се чуват,още малко стискай зъбките,ще избуташ !  Как искам да чета само такива радостни вести от всички! Аз очаквам с нетърпение вече утре да видя какво ще решават за мен,че е време да почвам !

# 542
Звънче, попитайте лекарите дали може с рана на пет скенер. Ако пък е нещо спешно, не трябва да се губи време. На мен ми бяха казали да нямам открити рани, нито кървене, но аз и не бях по спешност, така или иначе рака си се беше развил между 2-3 ст. когато отидох за първи път.
Правят изключения, но всеки случай си е отделен и отделно се преценява.
При нея е контролен след приключване на ХТ. Преди за започне прави сцинтиграфия и скенер и нямаше нищо притеснително.

Моля за насока кой специалист препоръчвата за ПЕТ скенер.
Аз съм била в Александровска и в Сити. Доволна съм и от двете места, но в Сити беше по- добре организирано и чаках по- малко. Конкретен специалист не мога да ти препоръчам, мисля че и на двете места са добри. Освен това дават диск с изследването и при съмнение може да се потърси второ мнение на друго място.

# 543
  • София
Аз само в Сити съм правила - 2 пъти, никога не е имало възможност да избера специалист там, отивам и после който са назначили, той го гледа и пише становище.

# 544
Олив, проф. Байчев във ВМА ме оперира.
По-назад в темите видях, че и ти си оперирана от него.

# 545
Момичета, здравейте!

На вълна лъчетерапия съм и искам да попитам, дали някоя от вас знае принципно как стоят нещата. Доколкото разбирам, на някои места при разчертаването преди ЛТ правят отбелязки върху кожата, като татуировки, и отливка на тялото, която се използва при процедурите, за да стои тялото в същата поза и неподвижно. В Онкологията в Дървеница правят ли такива "татуировки" или само отбелязват с маркер? По-малко прецизно ли е всичко, ако не се практикуват тези "татуировки"?

# 546
Леле момичета как се забравят подробностите. Правих лъчето в онкологията преди година и половина ,а все едно не е било.  Ще се опитам да съм ти полезна Форест.
Може би две седмици преди началото на лъчето беше разчертаването след скенер. Той не е диагностичен, а само за целите на лъчетерапията. Върху маркера слагат лепенки -2бр които си купуваш от аптеката в блока срещу входа на болницата. Това е да не ги изтриеш . Като започнеш процедурите ги махат. Не са татуировки, нищо не остана после.
Те ще ти кажат,но и аз да кажа ,че не трябва да се мажеш  с нищо . Може да къпеш мястото само с вода , шампоана за косата не пречи.
Нямах проблем с кожата,въпреки че и на слънце не мога да се излагам. Пиех всеки ден по един фреш от моркови.
Хубаво е да правиш гимнастиката за раздвижване преди и след процедурите да не стане проблем с лимфата. Докато си на процедури, ако имаш проблем с ръката може да поискаш да те изпратят на рехабилитация в сградата на телка се намира след лъчетерапията по алеята.

# 547
  • София
Олив, проф. Байчев във ВМА ме оперира.
По-назад в темите видях, че и ти си оперирана от него.
Да, и двата пъти - през 2016 и през 2020 г., с много добри впечатления съм от него. Дори вторият път работиха заедно с доц. Романски.
Много е странно това, което описваш, не съм чувала за такъв случай, дано се оправят нещата без повече интервенции, пиши после какво е станало.

# 548
Олив, и аз не бях чувала и не очаквах да ми се случи такова усложнение, но е факт.
Ще пиша какво ще предприемем след юни.

# 549
Рен, благодаря за споделеното! 🌻

# 550
Момичета, баща ми е с рак на хранопровода. Може да приема само пасирана храна. Обаче много отслабна за един месец - 8 кг. Стопи се до 55 кг. Можете ли да дадете идеи за качване на килограми? Той е на ХТ и таргетна терапия. Благодаря ви!

# 551
  • Sofia
Починал е д-р Валентин Иванов, невероятен специалист и човек. Един от малкото лекари, на които имах пълно доверие. Беше един от най-добрите мамолози, образна диагностика.
Познавам жени, които над десет години са се следили при него и са ми разказвали, че в годините неговата преценка винаги се е оказвала вярна.

# 552
  • София
Поклон!Да почива в мир!Много добър специалист беше!
 При него правих ЯМР на гърди и мислех другия месец пак да правя,сега не знам накъде да се насоча.

Аз правих лъче в Сити и ми направиха едни точки ,като татуировки, които си останаха.Отделно ме разчертаха и сложиха лепенки.

Да ви кажа , май съм с Ковид.Антигенният тест от аптеката е положителен, ще питам утре личния за направление за ПСР.Стискайте палци да мине по-леко.

# 553
  • Sofia
Зори, дано мине леко. Какви са симптомите при теб?
И аз не знам кой път да хвана, мислех другия месец да ида на ехография при него. Огромна е загубата, рядка порода лекар беше.

# 554
  • София
Болки по тялото - гръб,кръст,колене, китки...Снощи не можех място да си намеря,на където и да се завъртя,всичко ме болеше.Точно като след бялата химия ми е.Сухота в гърлото,главоболие.Сутринта имах малко температура, но сега нямам.

Общи условия

Активация на акаунт