Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 70

• 48 921
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Анонимен,
Няма такъв маркер. Ако ипохондрията много те "хапе", приготви едни 3000 и си направи ПЕТ скенер на цяло тяло и глава. Ако има нещо, ще "светне". Stuck Out Tongue Winking Eye
HriEms, и в твоето питане се съдържа отговорът защо имам лошо отношение към Ал Зайат: мърльосва,  претупва и не си изпипва нещата...

# 616
Благодаря!

# 617
  • София
Има един общ маркер за цяло тяло. Не зная колко е верен, ама мисля, че може да се пробва. При мен работи.

# 618
Има един общ маркер за цяло тяло. Не зная колко е верен, ама мисля, че може да се пробва. При мен работи.
Xули как се казва маркера?

# 619
"Много туморни маркери са вече отдиференцирани и се използват в клиничната практика. Някои се асоциират с един единствен вид карцином, други обаче се свързват с най-различни типове карциноми. Не е открит все още универсален туморен маркер, който може да открие присъствието на който и да е вид рак."
Цитат от умните книжки.

# 620
Анонимен,
Няма такъв маркер. Ако ипохондрията много те "хапе", приготви едни 3000 и си направи ПЕТ скенер на цяло тяло и глава. Ако има нещо, ще "светне". Stuck Out Tongue Winking Eye
HriEms, и в твоето питане се съдържа отговорът защо имам лошо отношение към Ал Зайат: мърльосва,  претупва и не си изпипва нещата...

Забравих да добавя още нещо - направи биопсия с режеща игла на майка ми без ехограф и цялата гърда беше станала синьо-лилава имаше хематом. Не преставаше да обяснява, че това било нормално и накрая дори се скара на майка ми, че било от химията. Допълвам, че гледката беше притеснителна.

# 621
HriEms,
Добре, че леко сте се отървали.
Успех в лечението! Heart

# 622
  • Бургас
Като чета какви лекари има и позеленявам от яд. Толкова е несправедливо. Аз ако не си свърша добре работата ще ме уволнят, тях каква сила ги пази - не знам. Редовната реплика “нормално е” явно минава за всички видове усложнения. При мен първата операция в България не зарастна в продължение на месец, секретираше кърма и ходех на превръзка всеки божи ден, но хирурга грам не се впечатли ... “Нормално е, не е проблем” Triumph За справка втората ми операция - квадрантектомията с 4те извадени ЛВ зарастна за 2 дни (тогава ми свалиха превръзките и ме изписаха). Ни конци имах, а са правили и някаква пластика със запълване на дупката със съседна тъкан, така че да не личи че е дълбано и да няма разлика в гърдите. Знам, че нашите хирурзи се борят и работят въпреки сбърканата ни система, обаче грешките им трябва някак да се наказват ... иначе просто не е хуманно.
Кате, още не съм минала втората вливка. Чак на 09.04 е. Обаче косата ми започна яко да капе. Днес ме беше страх да се среша, че да не остане всичко по гребена. Сега уикенда ще можем да оставим голямото дете на бабин дом и мисля да я приключвам тая драма с косата с помощта на ММ и машинката.

# 623
  • в сърцето на държавата
Солаче, първата ти операция в Бг, при кой беше?
За Тимчева има ли добри отзиви?

# 624
Проф. Тимчева е един от водещите Бг специалисти. Отделно от това е мила и отзивчива към пациентите. Такива са ми впечатленията от моите лични контакти с нея в Надежда и от това, което съм видяла за други пациенти. За съжаление в момента май консултира само он лайн. Чух слух, че през есента е прекарала лошо Ковид и затова сега е в дълъг отпуск.

# 625
  • Бургас
Солаче, първата ти операция в Бг, при кой беше?

Др Ангелов от Бургаския КОЦ.

# 626
  • София
И аз съм доволна от Тимчева. Винаги, когато съм искала разговор с нея,ми е обръщала внимание.Веднъж имаха проверка от касата,но въпреки това ме прие за малко.

# 627
  • В царството на игрите:)
СЕА се казва май маркера, но той е чувствителен  и може да мръдне и поради много други причини, които не са рак. Общо взето за параноици образната диагностика върши работа, но това е опасна спирала, по която ако се хързулнеш няма спиране.

# 628
  • София
Така погледнато и другите маркери мърдат по разни причини. Примерно антибиотик, приеман няколко дни преди изследването повишава нивото на маркера.
Сега да ви се оплача. Била съм жИлезна. Да, ама не. Преди няколко дни направих паник атака... аз, дето нищо не ме плашеше ??? Ей така, без видима причина. Оправих се сама, но беше хем странно, хем страшно.

# 629
  • на20 километра от Бургас
Ех,Хули,ти сис си жИлезна по начало,ама няма човек без никакви страхове.Тъй си мислиш само че нямаш страхове,а вътре , подсъзнанието си човърка и върти там неговите си т.е. наши неща трупани в годините и току ги избълва по някакъв начин. Теб се е опитало да те сплаши с паник атака.Сега,знам че не е не е по темата ,но във връзка с твоята паник атака,да споделя ,че М.М. редовно ги получаваше,с кръвно и световъртежи,особено вечер ,като се обърне на дясно.Доста се бяхме уплашили,и линейки викахме,докато не се ядоса моя и каза абе, я  да ти  ....на теб.И като почна напук на това нещо ,нарочно се обръща надясно да го предизвиква по сто пъти.Даже веднъж се качил на покрива по време на такава атака и застанал на един крак-това го разбрах в последствие,иначе нямаше да го има този експеримент. Цаката му е да застанеш срещу него,да не се плашиш и да не му обръщаш внимание. Незнам дали е  било със световъртежи при теб де .Абе ти с онова ,,нещо" се справи,та това хич не го отразявай,защото то така иска,да командва!Но тук Командира е друг, и се казва Хули!:yum:

Общи условия

Активация на акаунт