Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 65

• 47 300
  • 726
  •   1
Отговори
# 120
Rosita 17,

Дуфастон 3 месеца звучи като че ли ти е нисък прогестеронът, но ми е трудно да гадая. Стандартно не се изписва Дуфастон за 3 месеца.
Пиши в темата с хормоните, ако имаш резултати и от половите хормони, и Денис може да даде някакъв съвет. 3 дена закъснение не е за тревога. 3 месеца Дуфастон.... за мен сочи за нисък прогестерон, но ако покажеш на Денис резултатите тя ще се ориентира и предложи някакъв съвет евентуално.

# 121
Аз бих си слушала лекарите, прекратяване на лечението на своя глава е по-лошо от това да не го почнеш изобщо. На тази възраст няма и време за губене и експерименти. Хормоните са страшни, ако не ги контролира специалист. По отношение на диетата- обсъждали сме го до припадък. Май всички сме стигнали до извода, че е допълнение, не лечение. Пиеш хормона и си избираш диета според своите убеждения( щото са много възможните диети). Но само диета- не.

# 122
Здравейте, както всичко беше наред, сега съм с тези показатели.Затрупаха ме с информация отвсякъде, а ендокринолажката ми обясни нещо като" Не се притеснявай това не се лекува но не се и умира от него".Започвам да ви чета, и дано намеря своя път по навреме.[/img]

# 123
На пръв поглед имаш Хашимото и хипофункция, въпреки че няма щитовидните хормони. Коментара - не се лекува е вероятно за завишените антитела т.е. автоимунното заболяване Хашимото.

Прочети първия пост, смятам, че ще ти е полезен.

Честит празник на всички дами в темата! Много да сте здрави и обичани!

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 14:50 от mibobo

# 124
Здравейте , това са резултатите на дъщеря ми -2 г и 5 м . След едномесечен прием на хормона.Пие 12,5 мг
Хормони
TSH   S       5.88       µIU/ml     0.27 - 4.20   
Free Т4 (fT4)   S        9.51       ng/l     9.30 - 17   
Free T3 (fT3)   S        3.78       ng/l     2 - 4.40     l     107 - 156     SLS

Тсх е спаднал от 8,09
Т4  е бил по висок 11,19
Т3 3.96

Според вас ще ни увеличат ли хормона?
Искам да питам пиете ли рибено масло ,като говорим за хубаво пример Росита,Нордикс.Четох малко ,че привържениците на Рей Пийт го отричат ,но не ми стана ясно защо ,ако няма омега 6 в него.Благодаря

# 125
Според мен ще трябва да се увеличи дозата.
При сина ми стана същото на първите изследвания след започване на хормона - Т4 се срина повече от преди започването. И при него вдигнахме доза и после се стабилизираха нещата.

Зимата обикновено давам 1-2м на детето Омега3, но тази забравих. Аз иначе не пия.

# 126
Аз лично, бих да изчакала още 30 дни на тази доза, защото очевидно нещата се случват, и след това ново изследване. Чак след това да се прецени дали и колко да се вдига. По изследването е за вдигане, но твърде малко време е минало от предишния път и може да се окаже след месец, че дозата е напълно достатъчна. Такива вариации в фт3 и фт4 винаги има, докато се напасне дозата. Първо се регулира тсх и след това фт3 и фт4 спират да варират рязко нагоре, надолу.
Аз давам само омега3, и то непостоянно.

# 127
О аз сега виждам като каза Бонго, че пишеш месец.
Да, ако няма 45дни не е достатъчно време да се каже как е дозата.

# 128
Не знам защо ни викна след месеца ,реших защото е за дете .А до какви стойности спират увеличението?

# 129
Няма значение дете/възрастен, детската ендо ни вика на 6 седмици при промяна на доза. А стойности ние ще ти кажем едни, но лекар какво ще каже не се знае Simple Smile
Хубаво е ТСХ да е до 2, а Т4 над средата.
При последните изследвания на сина ми ТСХ е 1,6, но Т4 е нисък 13,4 /12,50-21,50/ и повишихме дозата. След 6 седмици ще правя проверка как е.

# 130
Момичета , аз си пуснах и на мен .Никога не съм си правила.Какво ще кажете за тези .И аз ли съм за ендо?Трябваше ли да пусна и Тат и Мат?

TSH   S       4.25       µIU/ml     0.27 - 4.20     ECLIA
Free Т4 (fT4)   S        12.41       ng/l     9.30 - 17     ECLIA
Free T3 (fT3)   S        2.52       ng/l     2 - 4.40     ECLIA
Хематология

# 131
Да, в хипофункция си. Тат и мат само ще покажат дали имаш и Хашимото.

# 132
Момичета , аз си пуснах и на мен .Никога не съм си правила.Какво ще кажете за тези .И аз ли съм за ендо?Трябваше ли да пусна и Тат и Мат?

TSH   S       4.25       µIU/ml     0.27 - 4.20     ECLIA
Free Т4 (fT4)   S        12.41       ng/l     9.30 - 17     ECLIA
Free T3 (fT3)   S        2.52       ng/l     2 - 4.40     ECLIA
Хематология
Пусни едни ТАт и мат и отиди на ендо, за да коментирате стойностите и да те види на ехограф.

# 133
Ще ги повторя и освен тат и мат да пускам ли други хормони?

# 134
Ако те интересува само щж, няма нужда да пускаш друго. Предвид, че си в хипофункция можеш и един инсулин с кр захар за проверка. Имаш ли оплаквания? Защо реши да се изследваш? Ти сигурно се стресна от отговора на резултата. Не се шашкай. Ако ще повтаряш всичко, нека е на 9-10 ден от цикъла.

Общи условия

Активация на акаунт