Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 65

• 47 312
  • 726
  •   1
Отговори
# 150
Дидичка този ти В12 е малко нисък, не гледай нормата в начален дефицит е този резултат. Преобразуван в другата мерна единица pg/ml е 450, а за възрастни е хубаво стойностите да са 550-600.
Хубаво, че си изследвала селен, иначе ако започнеш прием щеше да се предозираш и ефекта на предозиране е също косопад, то сега се замислям, дали и пак не е от него като казваш, че е на горна граница.
Магнезият не го мисли, тези изследвания не го показват точно първо, второ при него е трудно предозирането и там ефекта е най-много разстройство или стомашни проблеми Wink . Приемай си го спокойно.
За Д наистина не се притеснявай да вдигнеш, ти сега буквално нищо не приемаш. Ако решиш да минеш на Вигантол(1к е 500 единици) или Ойлесен (1к е 400 единици)  си вземай по 4-5к щом толкова се притесняваш, това 2000-2500 единици, което не е толкова много. Вземаш за предпочитане по време на хранене с по-мазна храна, тъй като той мастноразтворим витамин.

daisyhope много смени ще ти станат, но ако решиш може да опиташ новия течен Аку тирокс, той е възможно най-изчистен уж.

Пускам линк към две две части на една статия по темата, прегледах набързо ще чета после по-подробно, изглежда ми добре информацията
http://gabikoeva.com/zdrave-blog/avtoimunen-tireoidit-hashimoto
http://gabikoeva.com/zdrave-blog/tireoidit-na-hashimoto-2

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 10:03 от mibobo

# 151
  • столицата
Аз вече се обърках. Вигантолът на гладно ли трябва да се приема?

# 152
  • София
Аз вече се обърках. Вигантолът на гладно ли трябва да се приема?
Не, всички масноразтворими витамини се приемат по време на храна, по възможност мазна. В първият пост имаше и още изисквания , ако се пие хормон.

# 153
Благодаря, mibobo.
Сутринта бях при лекаря, изрично питах да сменям ли дозата, каза не. Наистина ме е страх от предозиране, затова ще вдигна леко с 1-2 капки и на следващите изследвания, ако е необходимо, ще завишавам пак. Каза ми да пия Магнерич, по две капсули дневно. Искаше и селен да ми изпише, ама се уточнихме, че селенът ми засега е добре.
За fT4 каза, че няма повод за притеснение, бил в норма, имало достатъчно и засега няма нужда да ми изписва нищо. Ще търся да чета мога ли да направя нещо, за да подпомогна поне малко хормона.

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 16:38 от Дидичка

# 154
Момичета , ще повтарям резултатите ТСХ,т3 т4, ще пусна тат и мат.Какво други да пускам и в кой момент от цикъла?Има ли значение ,че ги пуснах и на следващия ден ми дойде?
TSH   S       4.25       µIU/ml     0.27 - 4.20     ECLIA
Free Т4 (fT4)   S        12.41       ng/l     9.30 - 17     ECLIA
Free T3 (fT3)   S        2.52       ng/l     2 - 4.40     ECLIA
Това са резултатите ,какво ще ме посъветвате -Глюкоза ,за инсулинова резистенстност ,половите добре ли е да пусна?
На 39 съм ,не съм дебела -57 кг съм.
Момичета ,напълняхте ли след като почнахте хормона?Фитнес с хипофункция как се съчетава?

# 155
"...Момичета ,напълняхте ли след като почнахте хормона?Фитнес с хипофункция как се съчетава?"

Аз не съм мръднала на килограми след хормона. А за фитнеса - не знам. Мисля, че не трябва да са много динамични натоварванията. Но аз спокойно си работя тежък физически труд и редовно се шегувам, че съм на фитнес. Та ако до сега си ходила без проблем - продължавай.

# 156
Аз винаги пускам хормони след цикъл,  така съм свикнала и от ендокринолозите такава препоръка съм имала. ТСХ основно се влияе малко или много, но не чак до толкова, че да подведе има /няма ли проблем.
Глюкоза и инсулин на гладно пусни, полови не мисля, че е нужно.

При започване на хормон се предполага компенсиране на хипофункцията т.е. засилване на метаболизма и евентуално отслабване даже понякога. Аз съм на хормон от почти 28 години никога не ми се е отразявал на кг, отразява се функцията на жлезата, на първата страница го пише - напълняване при хипо, отслабване при хипер и когато функцията се урегулира се очаква нормализиране на теглото

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 20:37 от mibobo

# 157
Момичета ,напълняхте ли след като почнахте хормона?Фитнес с хипофункция как се съчетава?

Хормонът няма отношение към вариациите в теглото. Въпреки това, има дами, които регистрират по-лесно отслабване, след започване на медикамента.
При хипофункция, цялостно не се препоръчват тежки тренировки. Но и това е условно - има хора, на които не им се отразяват зле.

# 158
Здравейте момичета, началото на февруари бях тиреотоксикоза, автоимунна. Пих Тирозол 3*2. За пет седмици Тсх от 0.002 стана 20🙄, Фт 4 падна под норма. Сега съм с два Тирозол сутрин и вечер и 0.25 Ел тироксин. Трак ми беше 17 през февруари, а антитела високи също. Дефицит на витамин Д, всичко друго в норма. Някой имал ли е подобно състояние да пие едновременно за подтискане и за Тсх хормон?

# 159
Здравейте,

Наскоро дерматолог ми изписа лосион и крем за лице, приготвени в аптека, защото ми излизат пъпки по брадичката и челюстта.

Когато си закупих лосиона обаче ми замириса на йод и проверих състава. Една от съставките е Браунол (Браунол 7,5g/100g разтвор за кожа; Повидон-йод). Дали има проблем да го използвам, тъй като съм с установено Хашимото от 1 година?

Дерматологът е наясно с това, обърна внимание и на всички последни изследвания на ЩЖ. По негова препоръка пия селен и биотин и цинк, а по препоръка на ендокринолога - Вит. Д.

Хормон не пия, не консумирам глутен, ако има значение.

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 09:11 от TheAxe

# 160
Здравейте мадами. Откриха ми Хашимото преди 6 месеца, защото имах симптомите за него. Изследвах хормони и се оказаха много завишени.
Въпроса ми е, от един месец имам много косопад. Къпя си сее чест, с шампоани, маска и т. н. , но има ли някоя от вас такъв проблем? Не знам дали този учестен косопад се дължи на Хашимото.

# 161
Здравейте, аз съм от новите, но виждам доста често, че косопада е обсъждана тема при Хашимото. Вчера забелязах промо на изследвания за косопад в Рамус:
Пакет тестове за косопад: ПКК, цинк, селен, TSH, Тестостерон, АNA (антинуклеарни антитела)   49,00 лв. + 0,00 лв. такса
Тук по-запознатите ще ви дадат насоки.
Успех!

# 162
Здравейте мадами. Откриха ми Хашимото преди 6 месеца, защото имах симптомите за него. Изследвах хормони и се оказаха много завишени.
Въпроса ми е, от един месец имам много косопад. Къпя си сее чест, с шампоани, маска и т. н. , но има ли някоя от вас такъв проблем? Не знам дали този учестен косопад се дължи на Хашимото.

Кои хормони са завишени? С хипофункция или с хипер си, приемаш ли някакви лекарства?

Косопад има като симптом при проблем с щитовидната, но също така и при ниско желязо например, така че не може да се каже еднозначно.

# 163
Здравейте момичета, началото на февруари бях тиреотоксикоза, автоимунна. Пих Тирозол 3*2. За пет седмици Тсх от 0.002 стана 20🙄, Фт 4 падна под норма. Сега съм с два Тирозол сутрин и вечер и 0.25 Ел тироксин. Трак ми беше 17 през февруари, а антитела високи също. Дефицит на витамин Д, всичко друго в норма. Някой имал ли е подобно състояние да пие едновременно за подтискане и за Тсх хормон?

Здравейте, и други момичета са пили лекарство за подтискане(тиреостатик) заедно с хормон. Това се прави, защото ФТ4 потъва, а Тсх скача и се добавя хормон. Не могат да ти спрат тиреостатик, защото Трак ти е повишен, което говори за Базед? Не знам защо не ти намалят дозата.... Аз бях година и половина на 1 табл през 2 дни. Консултира се и с друг лекар

# 164
Тя ми я намали онзи ден от 3*2 на 2*1 и ме вика на 30.03. Пак с нови изследвания за нова корекция. Аз реално пет седмици съм пила Тирозол и от хипер влязох в хипо. И вече не ми пише Базед, а автоимунна тиреотоксикоза. Майка ми е с хашимото, вероятно е наследствено. Засега се чувствам долу горе добре.

Общи условия

Активация на акаунт