Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 65

• 47 259
  • 726
  •   1
Отговори
# 75
Честит празник на всички!

Ваксините винаги са били полюсна тема, не само тези ваксини. И всеки взел някакво решение има основание за себе си и е претеглил + и - . И преди това казах, всеки да постъпи така както ще се чувства спокоен. Въпреки моето лично мнение ако намеря някаква информация за ваксините я пускам тук, за тези които не са решили и обмислят все още.

Skiorche  вече няколко пъти чета, че тези "повторни" заразявания не са май такива. Има теория, че вируса е недоизлекуван и спи и се развихря пак след време. Относно антителата за тях пък си е казано, че дори и да ги нямаш имаш клетъчен имунитет и когато се срещнеш пак с вируса организма бързо ще създаде такива....но къде е истината нямам идея

Аз съм с латентна хипофункция, жлезата гранично уголемена, контрола на 3 мес. - високо тсх 4,81. Ендокринологът не ми изписа терапия за момента, тъй като нямам никакви оплаквания от възможните, свързани с проблеми с щ.ж.
Обаче не ми предложи да изследвам ИР. Дали на своя глава да го направя ? Ходих при уважаван специалист.

Освен ТСХ другите хормони как са? Имаш ли съмнение за ИР, иначе можеш да си пуснеш инсулин и кр.захар на гладно.

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 09:30 от mibobo

# 76
Mibobo, останалите хормони, особено Т4 са много добре, по средата като стойности и лекарят каза, че там нещата са супер, само тсх висок.
Не съм наясно с ИР, затова не знам в какво да се съмнявам, просто прочетох, че вие пускате, а не съм се сетила да попитам ендокринолога.

# 77
ИР е много често срещан проблем вървящ заедно с хипофункцията, но не е задължително да го има. Обикновено има напълняване и трудно отслабване, обиколката на талията нараства, правят се хипогликемии (защото се произвежда много инсулин, който сваля пък много захарта), триглицериди и/или ЛДЛ холестерола са високи и т.н. Но има и хора, които са слаби и пак са с ИР.
Ако искаш пусни си инсулин и кр.захар на гладно и ще се ориентираш има ли такъв проблем.

# 78
Благодаря ти !
Не съм имала проблеми с бързо/бавно качване и сваляне, дори не съм мръднала от доста време даже с 1,2 кг.
Но ще пусна като дойде време за контролите на тсх.

# 79
Правя последен коментар по повод ковид от първо лице. Майка ми е пулмолог и е в епицентъра на заразата ежедневно от самото начало. В момента има 60 болни. Непрекъснато я питам за повторно заразени. От март 2020 г досега няма нито един!
Относно клетъчния имунитет от коронавирусни инфекции, не аз, а учени епидемиолози твърдят, че продължава минимум 17 години. Но такива данни не се коментират по тв. Чета ги в новините на българско национално радио.
"Гръмките фейсбук излияния" задават отговори, които очевидно трудно се осмислят. На нито едно НЕ никой не успя да го опровергае с ДА. Милиардерите се боцкали. Ами, да. Страхът от смъртта е по-голям от усещането за безсмъртие все пак. А и един конктретен милиардер в момента си прави експеримент на живо, защото това му е хоби и му е интересно какво ще се случи. По-зъл и от Хитлер. Благодарение на тези милионери вирусът "е изпуснат" сред човечеството. Надали някой има съмнение, че това е биологична война.

# 80
Честит празник, момичета!

Искам да ви попитам дали някоя от вас е изследвала йод в урина и ако да, къде. Скоро бях при ендокринолог и ми го назначи, но нещо не намирам лаборатории в София, в които да го пусна, което ме изненада. Видях, че в Синево има и е доста скъпо.

# 81
  • Столичанин ама не в повече :D
Тук в последно време доста се дискутират ваксините и ще напиша и моите разсъждения относно тях като въобще не става въпрос за или против ваксините като цяло, това е тема на съвсем друг разговор, а за специфичния случай, една ваксина за да има някаква поне минимална база трябва да има изпитания поне 2 години за да се видят краткосрочните реакции и поне 10-15 години за да се видят дългосрочните такива, тоест тези, които се ваксинират в момента реално са тест субекти, и самия факт, че при ваксиниране се подписва декларация за информирано съгласие, където директно цитирам
"Заявявам че:
1.   съм запознат с ползите от ваксината срещу COVID-19 …………………………… (вписва се търговското име на ваксината), рисковете от заболяването и неговите усложнения; показанията, начина на приложение, противопоказанията, взаимодействието с други лекарствени продукти и очакваните нежелани лекарствени реакции на прилагания биопродукт;"
е достатъчно показателен, тоест подписването на този абзац в прав текст освобождава от отговорност производителите на ваксините. Основния проблем на всичко свързано с този вирус (и ваксините не правят изключение) е политизирането, и лекарите, които казват истината, а не се интересуват от политиката са избутани настрани, и заради това се получава разделение в обществото, от което страдаме всички. Ако се казваше истината, много по-бързо и по-лесно би била овладяна пандемията, и би имало много по-малки икономически последици. За инфекциозно заболяване каквото е ковид, бих отдал повече внимание на мнението на инфекционист, отколкото на хирург. За щитовидната жлеза човек ще отиде на консултация при ендокринолог, а не да речем при хематолог нали? Проблема е, когато се играе със страховете на хората за някакви политически цели, а човек за добро или лошо е много повече емоционално отколкото логическо същество, и поради тази причина и много лесно може да се манипулира.
Ето примерно един факт, в края на по-миналата година в северната част на Италия е ваксинирано голяма част от възрастното население с грипни ваксини, и след това в началото на пандемията там е областта с най-голямо заразяване и смъртност в цяла Европа.
Относно ваксините и хашимото, ако трябва да вземем един цитат от препоръките за ваксиниране там се набива на очи следното нещо "Ваксинацията при пациенти с АИЗ (автоимунно заболяване) трябва да се прилага по време на ремисия на заболяването". Какво е ремисия на хашимото от гледна точка на традиционната медицина? Антитела, спаднали в референтни граници, наблягам на антитела в норма, а не хормони в норма, защото това са две различни неща, хормони в норма означава, че е овладяна хипофункцията (или хиперфункцията при тези случаи), а антитела в норма означава овладяване на аиз. Ваксините в общия случай стимулират имунната система вкарвайки отслабен или деактивиран вирус (или част от него), за да се създадат антитела, но това е изкуствен начин и е възможно да предизвика бурна реакция и своевременно хашимотото да стане по-активно предизвиквайки по-скоростно унищожаване на щж. И тука говорим за стандартните ваксини. Само че ваксините за ковид не са на този принцип, при тази използвана в бг (защото е най-евтина) се използва днк прикрепено към друг по-безобиден деактивиран вирус, и целта на това днк е като навлезе в клетките да произведе съобщение, че трябва да се създадат антитела срещу ковид (при по-скъпи ваксини директно се вкарва това съобщение прикрепено в мастни наночастици), дотук добре, само че хашимото е проявление на генетичен дефект, е как може някой да бъде сигурен, че ако във вече дефектирала генетична система се вкара съобщение с определени инструкции, ще се изпълнят точно тези инструкции?
Обаче има и нещо друго, което не се споменава, а е изключително важно за размисъл, при отключено аиз имунната система е компроментирана, и винаги има опасност от отключване на друго такова, ами ако ваксината е капката, която отключи второ аиз?
Оттам нататък всеки преценява за себе си ползите и рисковете.
Честит празник, момичета!

Искам да ви попитам дали някоя от вас е изследвала йод в урина и ако да, къде. Скоро бях при ендокринолог и ми го назначи, но нещо не намирам лаборатории в София, в които да го пусна, което ме изненада. Видях, че в Синево има и е доста скъпо.
В бодимед, йода в урината обаче се променя от дехитратация, рехидратация, и липса или излишък на витамин с, тъй като йода се съдържа основно в щитовидната жлеза и йода в кръвта е в голяма връзка със щитовидните хормони да се изследва той е по-добра идея, инак при изследване на йод в урина е хубаво да се изследва с креатинин и да се изчисли съотношението между двете, за да се определи има ли достатъчно количество в организма.

# 82
Е, тогава как аз, която нямам Хашимото, но съм с хипофункция, да се ваксинирам с чиста съвест и съзнание, че съм запозната с рисковете (макар че вероятно ако задам въпроса си дали има проблем да се ваксинирам, ще получа вежлива усмивка и отговор, че спокойно мога да си получа дозата), и да съм спокойна, че няма да отключа Хашимото? Ако се ваксинирам, ще е по принуда, защото ми се налага да пътувам. Знам, че няма кой да ми отговори. Но е някак отчайващо.

# 83
Тук в последно време доста се дискутират ваксините и ще напиша и моите разсъждения относно тях като въобще не става въпрос за или против ваксините като цяло, това е тема на съвсем друг разговор, а за специфичния случай, една ваксина за да има някаква поне минимална база трябва да има изпитания поне 2 години за да се видят краткосрочните реакции и поне 10-15 години за да се видят дългосрочните такива, тоест тези, които се ваксинират в момента реално са тест субекти............

Абсолютно е така и то е написано в някои от листовките, ето от тази на Астра Зенека
Скрит текст:

Но и аз спирам по темата, всеки има глава на раменете си и си решава, мисля че дадохме достатъчно различни гледни точки на тези които не са решили.

Ev_ аз съм чела, че това изследване на йод не е много меродавно, може да е по тази причина, която споделя jeramy, не помня точно, но така съм запомнила да не се разчита много на него. И да, почти го няма в лабораториите и е много скъпо.

Бонго, каква добавка с мед даваш на детето? Излязоха днес на сина ми - цинк и мед, медта е малко под норма, чудя се какво да давам или да го водя на хематолог.

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 10:37 от mibobo

# 84
Здравейте, момичета Simple Smile следя ви редовно и си карам по план. От 4 месеца съм на 50 Л-тироксин+добавки. Определено мога да кажа, че се чувствам много по-добре - изчезна силното сърцебиене, пищенето на ушите, тревожността и ужасното нощно изпотяване.
Стартирах със следните показатели:
TSH-0.88 (0.3-4.5 )
T3-2.5 (3.1-6.8 )
T4-15.3 (9-25 )

Новите резултати са:
TSH-0.68 (0.27-4.2 )
T3-3.01 (3.1-6.8 )
T4-16.79 (12-22 )
ТАТ - 20
МАТ 16

Не се повлияват много нивата на тази доза, като че ли Sad
Ще съм благодарна на вашите мнения и насоки, както и съвет и препоръка за ендо, който би анализирал по-задълбочено.

И честита Баба Марта на всички Simple Smile

Здравейте, минавам да споделя поредното си разочарование след преглед при "специалист ендокринолог" от ВМА - директно цитирам "ТСХ и Т4 са ти идеални, а Т3 не се гледа"..... Питам за причини да е толкова ниско, някакви допълнителни изследвания, насоки и мерки за нормализиране, споделих за ужасните симптоми...отговор няма. Каза ми да спирам хормона, да си пия селен и вит.Д и след месец-два пак да пусна хормоните и да отида на преглед. А, и разбира се, настоя за ехограф, въпреки че си носех снимките и документите от преди 4 месеца. Мисля си че само искат да си вземат таксата и друго не ги интересува Sad Още по-объркана съм и незнам как да продължа....

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 13:01 от Daisy07

# 85
Мибобо, давам от този, но чупя таблетката на 4, защото солгар са се уляли в дозата. Хапчето 2,5 мг, което е много и за възрастен, а на деца им трябва до 700 мкг на ден. Аз също много се колебаех, но след като нито Д, нито б12, нито желязо мръднаха месеци наред, реших да включа медта. Ще изследвам април да видя какво става. Не ми се иска излишно да я разкарвам по кабинети в настоящия пик на короната, но ако не върви, ще мина първо пак през ендо.
https://de.iherb.com/pr/Solgar-Chelated-Copper-100-Tablets/41330#details
Ако искаш, пробвай с някакви течни мултивитамини с мед, след като е малко под нормата.

# 86
Дейзи, писали сме преди за Т3. Аз лично съм коментирал с моя ендокринолог и той беше така любезен да ми обясни защо Т3 в повечето случаи не се гледа. Защото този хормон много бързо се изразходва в тялото, доколкото си спомням около 48 часа. Не е като другите. И за лекарите няма кой знае каква информативна стойност, освен ако дълго време не стои нисък, а другите са добре. Аз лично като пускам на 2,3 месеца хормони съм го хващала Т3 на долна граница, а на следващия път, в горната 1/3...Не се притеснявай.

# 87
Дейзи, писали сме преди за Т3. Аз лично съм коментирал с моя ендокринолог и той беше така любезен да ми обясни защо Т3 в повечето случаи не се гледа. Защото този хормон много бързо се изразходва в тялото, доколкото си спомням около 48 часа. Не е като другите. И за лекарите няма кой знае каква информативна стойност, освен ако дълго време не стои нисък, а другите са добре. Аз лично като пускам на 2,3 месеца хормони съм го хващала Т3 на долна граница, а на следващия път, в горната 1/3...Не се притеснявай.

Благодаря ти Simple Smile

# 88
Мибобо, давам от този, но чупя таблетката на 4, защото солгар са се уляли в дозата. Хапчето 2,5 мг, което е много и за възрастен, а на деца им трябва до 700 мкг на ден. Аз също много се колебаех, но след като нито Д, нито б12, нито желязо мръднаха месеци наред, реших да включа медта. Ще изследвам април да видя какво става. Не ми се иска излишно да я разкарвам по кабинети в настоящия пик на короната, но ако не върви, ще мина първо пак през ендо.
https://de.iherb.com/pr/Solgar-Chelated-Copper-100-Tablets/41330#details
Ако искаш, пробвай с някакви течни мултивитамини с мед, след като е малко под нормата.

Мерси. Да и аз видях този на Солгар и на мен ми се видя много. Намерих един който е 2мг https://bulvit.com/helatiran-med-2mg.html
Намерих един течен, български, но нещо не се ориентирам колко има в една капка
http://magnesiumclinic.com/med-biominerali.html

Ще огледам и детските витамини, но в повечето има йод аз затова ги избягвам.

А става ли й лошо? Чувала съм, че повечето хора като приемат мед и им се повдига, някои повръщат затова се препоръчва с храната.

# 89
Не, не й е ставало лошо, няма и стомашни дискомфорти. Гледам в ревютата, че хората говорят за обилни газове 😁😂, но и това няма. Сигурно, ако е цяла таблетка, тогава са екстрите.

Относно тия капки, дето си пуснала. Пише 144 мг за 10 мл, които стигат за 20 дни по 10 капки за възрастни и деца над 12 г. Ако сметката е вярна, в тези 10 мл тр да има 200 капки, т.е 1 капка се равнява на 0,72 мкг. Значи 10 капки са 7,2 мг, което пак е много, повече дори от солгар. Честно казано, не знам как се наваксва дефицит на мед, но това май наистина е голяма доза. А и там пише 1-2 месеца употреба!, т.е не повече.
Пускам една табличка с дневните дози на витамини и минерали при деца и възрастни без дефицити.

Общи условия

Активация на акаунт