Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 65

• 48 734
  • 726
  •   2
Отговори
# 570
Skiorche, значи не съм единствена, на мен също еднокриноложката ми каза, че няма представа от какво е това изпотяване.Пишеш, че още не си на хормон, а като цяло имаш ли някакви отклонения в резултатите от изследванията?За хипогликемията и аз бях чела, че е възможно това изпотяване и след като си направих обременяването с глюкоза единствено инсулина ми беше десетократно увеличен след втория час в сравнение с началото.Но и за него ендото ми каза, че няма проблем Thinking

512, и това ще пробвам, защото вече не се издържа.Супер изморена съм непрекъснато, може би защото не успявам да се наспя и започвам да психясвам, че не мога да намеря решение на проблема

# 571
Привет, момичета. Включвам се, за да споделя за изпотяването. Беше ужасно, години наред, по лицето ми се стичаха струйки. Откакто
 запълних липсата( огромна) на вит. Д, изпотяването изчезна. Същото бе и с дъщеричката ми, преобличах всяка нощ и зиме, и лете - все изпотена. Стойностите  и на вит. Д бяха на долната граница. От ендокринолога на детето зная за връзката между изобилното потене и липса на вит. Д.

# 572
Привет, момичета. Включвам се, за да споделя за изпотяването. Беше ужасно, години наред, по лицето ми се стичаха струйки. Откакто
 запълних липсата( огромна) на вит. Д, изпотяването изчезна. Същото бе и с дъщеричката ми, преобличах всяка нощ и зиме, и лете - все изпотена. Стойностите  и на вит. Д бяха на долната граница. От ендокринолога на детето зная за връзката между изобилното потене и липса на вит. Д.
Пускала съм и вит Д - 41.7 (50-120).Ендото и за него ми каза, че е ок.Джипито реши, че може да е от него и вече два месеца го пия и никаква промяна нямам

# 573
Не е ок, в недостиг сте и то огромен. Вит.Д се натрупа доста бавно, ние го пием трета година.

# 574
Пускала съм и вит Д - 41.7 (50-120).Ендото и за него ми каза, че е ок.Джипито реши, че може да е от него и вече два месеца го пия и никаква промяна нямам

Въобще не е ок, за тази граница трябва да е около 90. По колко приемаш?

# 575
  • София
Значи и аз съм с вит. Д на границата. (30+).
Вече повече от месец пия 10 капки вигантол. (Е, от време на време забравям).
Благодаря за насоките - ще продължавам, пък да видим. Глутен вече повече от година не консумирам. Първите два месеца (февруари и март) потенето изчезна и после пак се появи през април и май.
ТСХ е високо, Фт3 и Фт4 са горе-долу добре. Затова и още не прибягвам към хормон.
Има и още нещо, което не мога да разбера дали е свързано с безглутеновото хранене, но факт, че преди не съм имала такива проблеми - полип на мат. шийка и от днес фиброаденом в едната гърда. Чудя се, дали не съм си разбишкала хормоните Sad...Ще се гръмна. И тези работи трябва да се махат.Sad

# 576
Скиорче, като ме тръшна щитовидната, и се започна същото и при мен - кисти в гърдите, полипи. По едно време се въртях постоянно на гинеколог - ендокринолог - мамолог.

# 577
Skiorche не мога да твърдя със сигурност разбира се, но не ми се вярва от БЕЗ глутен да си разбуташ хормони или друго. Има хора които цял живот се хранят без глутен. По скоро проблема е свързан с щитовидната, т.е. по нея линия. Относно вит.Д - всеки ден ли вземаш по 10к , вит.К2 вземаш ли, магнезий?
П.П. писали сме заедно с Леми

# 578
https://www.silabg.com/bg/22198-NATURAL-FACTORS-Vitamin-KD-120mc … 0IU-60-Soft-.html
Ето това ми препоръча джипито, по едно на ден пия.

# 579
С това няма как да очакваш промяна, та това са 1000 единици т.е. 2 капки Вигантол толкова дават на бебетата за профилактика Simple Smile . При дефицит се пият дози  от по 3000, 5000, 10 000 единици в зависимост от нуждите

# 580
Наистина ли витамин Д се натрупва с години? Моят ендокринолог ми се кълнеше, че със спрей за три месеца ще съм бомба. Юни ще проверявам.
Иначе и аз всяка нощ се изпотявам по гърдите. Мислех, че е начало на менопауза.

# 581
  • София
Skiorche не мога да твърдя със сигурност разбира се, но не ми се вярва от БЕЗ глутен да си разбуташ хормони или друго. Има хора които цял живот се хранят без глутен. По скоро проблема е свързан с щитовидната, т.е. по нея линия. Относно вит.Д - всеки ден ли вземаш по 10к , вит.К2 вземаш ли, магнезий?
П.П. писали сме заедно с Леми
Ами хашимотото го влача 10-тина години вече. Гърдите винаги са ми били кистозни, но лекарите казват, че това си е до вида тъкан.
Вит. Д взимам почти всеки ден от началото на март, когато видях, че е на долна граница.  Докато баща ми беше в болница с Ковид превъртях и изобщо забравих за всички добавки.
Иначе да, взимам и К2 и магнезий и сутрин селен. Миналата година пих NAC (някой питаше), но нямам идея дали е помогнало за свалянето на антителата. (ТАТ вече са в реф. граници).
Мисля, че все пак, въпреки че се храня без глутен, не ми е много здравословно храненето. Наблягам на месото, защото иначе изпитвам глад. Ориз и картофи също хапвам, защото иначе си слабея. Но царевица, просо, овес и боб също съм изключила. Суровите зеленчуци ми дразнят стомаха и правя често кремсупи. Сега започнах да се престрашавам със зелените салати.
Не знам. Някъде бях чела за естрогеновата доминантност, че прави такива мизерии. А тя също се свързва с Хашимотото. Затова има и добавки с прогестерон, но не съм наела още да ги опитам. Ако някой има опит с това, ще се радвам да сподели.

# 582
Не. 2-3 месеца, но дозите да са съобразени с дефицита и да се проследи. Да не се стреля на посоки. Различни хора, макар с еднакъв дефицит и заболявания, различно реагират при прием на витамина.

# 583
При първато изследване на вит.Д резултата ми бе 23. При прием на 5000 UI за първите 3 месеца се вдигна на 30.Отне ми години, за да достигна достатъчни стойности. Като се има впредвид, че живея в изключително топла и слънчева страна,  и слънцето за нас е почти ежедневие.

# 584
С това няма как да очакваш промяна, та това са 1000 единици т.е. 2 капки Вигантол толкова дават на бебетата за профилактика Simple Smile . При дефицит се пият дози  от по 3000, 5000, 10 000 единици в зависимост от нуждите
Не за първи път джипито ме изненадва с компетентноста си.При последното ходене я питах дали може да има общо изпотяването с подуването на лимфните възли и тя категорично заяви, че не е възможно.
Значи да пробвам с Вигантол?Без рецепта ли се дава и по колко капки да пия?

Общи условия

Активация на акаунт