За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 356
  • 734
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
Не мисля, само не слагай много тесто, да са тънки, за да са хрупкави.

# 331
Търся рецепти за вафлени фунийки, пурички и подобни
Някой на помощ?

# 332
Ако става за сладкиши действай. И със сладко можеш да направиш сладкиша, но с пресни боровинки е по-ефектно! Моята форма беше с диаметър 22 см, но можеш да ползваш и малко по-голяма.

Написала съм уникална глупост - въпросът ми беше за сметаната от 22 % / в рецептата не се разбива ,а само се затопля и тази ми свърши добра работа за ганаш и торта Три шоколада . /
 Изварата ми е онази в кофата от Лидл .
Благодаря

quote author=polly link=topic=1307948.msg42496109#msg42496109 date=1615746980]
Търся рецепти за вафлени фунийки, пурички и подобни

Някой на помощ?
Срещала съм подобни в ютуб  в руски канали .
https://www.youtube.com/watch?v=9B4c2IPQYdw&ab_channel=%D0%9 … D1%80%D0%B8%D1%8F.  нещо такова

# 333
Благодаря, Саня 💐

# 334
Ако имаш нужда от превод мога да помогна задоволително

# 335
  • София-Младост
Дайте изпитана рецепта за фалафели, моля. Веднъж опитах да направя с готов нахут от консерва, резултата беше пълно разпадане в олиото при пържене... Сега има накиснат нахут, но да го сваря ли...или така да го пасирам...

# 336
Благодаря на всички за идеите за ястия с пържоли Flowers Hibiscus
Допаднаха ми всички идеи, често ми остава така печено месо и ще разнообразявам с Вашите идеи Gift Heart

# 337
  • Sofia
Дайте изпитана рецепта за фалафели, моля. Веднъж опитах да направя с готов нахут от консерва, резултата беше пълно разпадане в олиото при пържене... Сега има накиснат нахут, но да го сваря ли...или така да го пасирам...
Аз знам, че е за предпочитане със суров (и накиснат) нахут и само такива съм правила. Аз ги пека и оставям да изстинат преди да ги пипам,  тогава няма никакъв проблем, съвсем добре си се държат. Simple Smile

Скрит текст:

Бюти за останало месо (но не от скара) и не само, а и друга храна - имам тук - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%2 … D0%B0%D0%BD%D0%B0

# 338
Морена, наистина не само месо остава, а и други продукти. Не хвърлям храна, префасонирам я /ако не се е развалила, разбира се/.  Имаш толкова вкусни идеи - благодаря Flowers Hibiscus

# 339
Бихте ли ми предложили идеи какво да правя със сварен качамак. Обикновена като сваря за вечеря гарнирам с масло и сирене, но понеже сварявам целия пакет грис, винаги ми остава от него и се чудя какво да го правя.

# 340
Не съм много сигурна, но като че ли някъде бях чела за паниран качамак.

# 341
  • Sofia
Бихте ли ми предложили идеи какво да правя със сварен качамак. Обикновена като сваря за вечеря гарнирам с масло и сирене, но понеже сварявам целия пакет грис, винаги ми остава от него и се чудя какво да го правя.
Разстилаш на 1-2см дебелина и оставяш да изстине, нарязваш на парчета, намазваш с олио и запичаш на грил тиган - много е вкусно и му вървят разни неща.
Скрит текст:
Грилован качамак с печени чери домати с чесън, котидж сирене и балсамов оцет/ сос от нар

Или завиваш в него варено или печено месо с малко зеленчук/ или пък само зеленчук, оформяш на кюфтена  и пържиш за кратко колкото да хване коричка отвън или пък повече...

# 342
Здравейте.Моля за съвет как да приготвя панирани пилешки хапки,но полуфабрикат закупени от магазина са.Вече няколко пъти се опитвам да направя, но стават отвратитлни-корави,много мазни.Сигурно има нещо което не правя както трябва.Помагайте.

# 343
Морена, като спомена сос от нар, имам половин бутилка, на която годността й изтича след 2 месеца. Как да го оползотворя?

# 344
  • Sofia
О, Крист, ръси насам натам, за два месеца ще съм го свършила и забравила даже. Simple Smile
На салати поръсване или пък в дресинга; на плачинки и др подобни; към печено месо...

Общи условия

Активация на акаунт