Има ли смисъл?

• 12 031
  • 258
  •   1
Отговори
# 30
малко като дивак изглежда така описан.

# 31
И защо така нападнахте човека? Авторката е тази, която иска дете и семейство сега. Него сегашната ситуция го устройва и със сигурност си харесва начина на живот, свикнал е, удобно му е. Просто тя иска да намери нещо, за което да се хване и да търси развитие. Разбирам я, но най-вероятно това не е нейният човек.

# 32
Миличка, дожаля ми направо, че още съществуват такива мъже.Описваш ни пещерняк!
Ти си се хванала като удавник за сламка и ти се иска да проработи,  но звучи невъзможно.
Хубавото е , че ти казва каквото мисли без да увърта за да ти се хареса-ти избираш. За една умна жена е явен знак, че няма и не трябва да има бъдеще и връзка с такъв странен човек-то нито може да ти осигури комфорт, нито се старае да гради по-добро бъдеще, а си стои в мизерийката.
Всички търсим най-подхощящият татко, съпруг, половинка...В този екземпляр определено има нещо бъгнато и за нищо не би ти послужил в бъдеще.

# 33
И защо така нападнахте човека? Авторката е тази, която иска дете и семейство сега. Него сегашната ситуция го устройва и със сигурност си харесва начина на живот, свикнал е, удобно му е. Просто тя иска да намери нещо, за което да се хване и да търси развитие. Разбирам я, но най-вероятно това не е нейният човек.

да така е вероятно ама защо я мотае ? а  може просто да си намери жена на  неговата възраст, с по-големи деца и да не иска да ражда примерно друго на тази възраст.

# 34
  • Пловдив
Четох до "категорично отказа", рано му било /на 43?/ и че се забавлявал, и това ми е достатъчно на мен да затворя вратата.
+1. С повечето други категорични отрицателни оценки и прогнози за личността на човека не съм съгласна (в бг мама е така Wink), но след като си казва, че му било рано и не е сериозен, а жената е на 40 - дотам, няма закога да се чака. Той може наистина да се чувства още младо-зелено ергенче само на 43 годинки, може изобщо за в бъдеще да не иска сериозни отношения и деца, може просто да не иска тази жена и това да е претекст - все едно, резултатът е един и същ.
Разбира се, може и просто наистина да не е сигурен, че сте един за друг, не знаем, но рискът да е някое от другите три изброени е голям. А 40 за жена, която иска деца, не са възраст за чакане, това е положението, за съжаление, и той също би следвало да си дава сметка за това.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 16:37 от Магдена

# 35
По добре си направи дете от донор отколкото от този тип. Поне спермата ще е изследвана и с по добро качество. Все ще го изгледаш, дори и да нямаш много пари.

# 36
Човекът е темерут. Познавам и аз един такъв. Не му трябва много, не иска нищо и не дава нищо. Като се замисли човек, тази философия е всъщност много здравословна, даже му завиждам. Без амбиции, без идеи и притеснения, освен за спокойствието си. Самодостатъчен. Не се шегувам, наистина му завиждам, това е един аскет, направо може да стане отшелник в някоя пещера.

(Ще взема в следващия живот да стана и аз отшелник, че с тия нерви в този живот направо ми пищят ушите вече).

Може да изкара така още 43 години и пак няма да е готов да сподели "кътчето си" с друг.
Ако се съберете, нито ти, нито той ще сте по-добре от сега.

Това за забавлението той го е казал в пристъп на паника да не би да се промени битието му и да му се стоварят отговорности. Не мисля, че той наистина се забавлява.

А ти, щом искаш дете, си търси цаката.

# 37
Хора, за какво бебе от донор говорите? Четете малко с разбиране. Едва ли ползва ваучери за телефон, защото е цъфнала и вързала финансово, та да може да си позволи инвитро. (не го казвам като обида към авторката,а с цел реалистичност на съветите)

# 38
Два пъти прочетох поста ти. Ти все пак го познаваш от две години, а от една сте заедно. Пестелив ли е или стиснат? Мисля, че знаеш... Неловко ви е, но все пак правите секс без предпазни средства, той уж ще иска бебето, после рано му е, после не бил казал това. Ти как ги разчиташ тези сигнали? Била си срещу него, гледала си го като говорите. Възможно е с един много сериозен разговор да се понаместят нещата, възможно е и нищо да не постигнеш. Обърни се към себе си и ще откриеш отговора! Сигурна съм!

# 39
  • Варна
Хайде, хайде, донор може да е казано и в преносен смисъл. Не е задължително да означава скъпи процедури. Донор може да е и някой, с който си е легнала за една вечер. Примерно.

# 40
  • Пловдив
Само за точност: донорът (едит: в буквален смисъл) съвсем не изисква непременно ин витро, инсеминациите са доста по-евтини, макар и май с по-малка успеваемост. Освен това не е казано, че винаги човек, който не живее нашироко, не може да събере някаква сума.
Аз не препоръчвам непременно донор, само на това мнение отговарям.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 17:07 от Магдена

# 41
Абстрахирайки се от същността на мъжа, мога да посъветвам авторката да му постави въпроса ребром - казва, искам да имам дете. Ти ли ще си бащата или не? Ако да, правим големи крачки сега и веднага. Ако не, всеки по пътя си!
Той на 43, тя на 40...не са престарели все още, но и това ще стане след макс 4-5 години. Особено за някои жени е много трудно след 40 г. да се случи бремеността.

Не разбрах твоя статус какъв е, имаш ли кой да ти помага, имаш ли жилище..... Определено характерът на мъжа не е за завиждане. Както го описваш, пестелив, да не кажа свидлив, не е отворен към промени, не иска да си нарушава спокойствието на ергенския живот.

Съветват те да родиш от донор. Помисли дали си готова за това да отгедаш дете/ца сама - физически, психически и финансово.

# 42
И аз се присъединявам за донора в преносен смисъл.

Така описана, ситуацията ме кара да смятам, че шанса случаен пич на 40 за секс да поеме отговорност за детето е по-голям от това този господин да го направи след 1 годишна връзка.

# 43
  • Пловдив
То не просто е трудно след 40 забременяването (да, добре известно ми е, че има забременели след 40, даже лично съм пробвала успешно, но е трудно и става по-трудно с всеки месец). По-съществено ми се вижда, че дори сега да започне да търси нов партньор, не се знае това колко време би отнело, с намирането, опознаването и всичко останало.

Иначе си оставам на обратното мнение - не е задължително, възможно е, но изобщо не е задължително човекът на живо наистина да е смотан, стиснат и безотговорен, но в бг мама раздаваме смело оценки. Wink А недостатъци имаме всички.
Просто дава недотам добри сигнали за намерения, това не е малко.

# 44
Какво да го защитим? 43 години живот, 25 години трудов стаж, 22 години му остават до пенсия и... рано му е за сериозна връзка, рано му е за деца, няма пари за ваучер и да купи някой друг мебел, няма желание да е съпричастен с болката и желанието за дете на паръньорката си. Какъв е, ако не смотан? Аз за по-смотан мъж от този модел не се сещам.

Общи условия

Активация на акаунт