COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 100
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 385
Всички ли случаи са от Австрия? И всички ли са от една клиника? Ако е така, тогава е малко вероятно да е от партидата.

# 2 386
А, то януари се пишеше и за подобни случаи с файзер и модерна.

# 2 387
  • Варна
От същия източник / сайт/ друга информация :

"Миналата седмица австрийската служба за надзор съобщи за 41 смъртни случая след ваксинация с препарата на Pfizer/BioNTech, но отново не е установена връзка с препарата. "BASG е докладвала 43 смъртни случая около времето на ваксинация срещу Ковид-19 (42 – Pfizer/BioNTech, 1 - AstraZeneca)“, се казва в доклада. Според документа "към днешна дата няма факти за връзка с ваксината, разследването продължава", съобщава "Фокус".

от тук : https://www.bgonair.bg/a/4-world/220028-43-ma-sa-veche-pochinali … atsiya-v-avstriya

От 43 смъртни случая след ваксинация, 41 са били с ваксина Файзер-Бионтех и 2 с Астра -Зенека. Та, на какво да се вярва , не знам.Малко и числата са им ту 41, ту 42 , ама какво толкова.

# 2 388
Нямам колебания да се ваксинирам.
Нито държа на някаква конкретна ваксина.
Толкова ваксини имам, не съм имала проблеми с никоя досега.

# 2 389
Информиран избор се нарича.
Да си траем и да се правим, че не сме чули за тази партида ли? Най-логичното е да не използват партидата, докато не приключи разследването на случаите.
Нищо кой знае какво, случвало се е и с медикаменти, и не само, изтегляли са от пазара какво ли не.

# 2 390
Агенцията по лекарствата си знае работата.
Не си мислете, че ще пусне някоя съмнителна партида.
Най-много да пропаднат записванията.

# 2 391
  • В заешката дупка
Няма да наваксвам, бързам да споделя. За пореден път се забавлявам, слушайки новините. Епидемична мярка в някой места щяла да бъде да не се слуша в заведенията силна музика. Падам, честно. Той вируса като чуе музика и веднага влиза в заведението.

Това е, за да не се надвикват хората като говорят. Рикът да се заразиш е по-голям ако насреща ти крещят.

# 2 392
Говоренето, особено на висок глас, е много рисков фактор за заразяване.

# 2 393
На брифинга никой не пита за тази партида...Честно казано аз не мисля,че някой иска да разколебава друг от АЗ.По същия начин може да се пита защо вече ваксиниралите се с нея агитират в нейна полза.Не смятам,че едните или другите имат подобни цели-форум е всеки може да си каже идеите и препочитанията или опасения относно която и да е от ваксините -няма нужда от агитация или оплюване.
Иначе не желая да ми говорят за избор и да хвърлят прах в очите,че хората могат да избират.Ами не-нямат.Дали считат 1 или друга за по-добра си е лично мнение и никой няма право да им го оспорва.Но много се дразня като ме лъжат толкова очОвадно...

# 2 394
Моите наблюдения дотук от Астрата. Ние с мъжа ми и всички около нас под и малко над 50 бяхме с реакции за една нощ. Температура, втрисане, на сутринта главобол като след препиване. До обяд отшумя.
Всички възрастни, над 70, нашите родители, родителите на приятели, не усетиха нищо. Наспали са се хубаво и някои дори парацетамол или нещо подобно не взеха. А ги бяхме предупредили, да пият нещо, за да изкарат спокойно нощта.
Аз също съм под 50 и след първата доза с АЗ нямах абсолютно никакви странични реакции. Дори мястото на убождане не ме болеше, а като се прибрах в къщи си направих и тренировката за деня, а после се наспах хубаво. Не съм пила никакви обезболяващи.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 22:37 от precious*

# 2 395
Аз съм ваксинирана с тази партида ваксина...на 6 март ( събота). От понеделник пък съм с ужасна хрема и отпадналост. Ами какво да кажа...изпих един ацетизал кардио преди малко, дано не ритна камбанката след 10 дни.

# 2 396
  • София
https://segabg.com/node/175199?fbclid=IwAR1vS0e0_czI2oNzFB26G491 … ECpv3GHs.facebook
Ето го резюмето на брифинга,а това за дозите накрая направо ме Flushed.Как от флакон с 10 дози излизат 12..и с колко точно ваксинират ....
В листовката на АЗ нарочно е записано, че е възможно във флакона да остане съдържание, което обаче не трябва да се използва за ваксиниране. Има я листовката на сайта на МЗ. Можете да погледнете.

# 2 397
  • София
Аз съм ваксинирана с тази партида ваксина...на 6 март ( събота). От понеделник пък съм с ужасна хрема и отпадналост. Ами какво да кажа...изпих един ацетизал кардио преди малко, дано не ритна камбанката след 10 дни.
И моята доза е от тази партида, утре ще станат две седмици. Надявам се да ми е минал срока за ритане на камбаната.

# 2 398
  • Перник
Царево!? Дето няма живо пиле през зимата.
... и е с население 10 000 д., т.е заболелите са 150.

# 2 399
Сега си погледнах картончето и се оказа, че аз също съм ваксинирана със същата партида. Днес ми е 10 ден.
Скрит текст:
Ако ще се мре, ще е тази вечер. Yum

Общи условия

Активация на акаунт