COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 058
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 370
И аз мисля, че намаляване на музиката е с цел да не стават да танцуват хората и да са в близък контакт.
Това ясно. Ама все пак са в едно заведение поне час-два...колко по близък контакт да имат?

# 2 371
Моя близка, която вече от месеци се лекува от онкологично заболяване и е към края на лечението си, е записана за ваксиниране с АЗ (заедно със съпруга си) в Германия.

# 2 372
А света ваксинира уязвимите точно с пфайзер.

Не е съвсем вярно. Великобритания си ваксинира най-възрастното население точно с Астра -Зенека, включително и резидентите в домовете за социални грижи. Резултатите са повече от добри.

Включително и кралицата.
Далай Лама също е с АЗ.
Изобщо, типично по български, нашите парвенюта си измислиха, че РНК са по-модерни, а АЗ е за плебеи.

# 2 373
А някъде официална информация, базирана на нещо повече от мнение на лекар, за подходяща ваксина спрямо дадено състояние, има ли? Защото досега освен “моят лекар така каза”, друго не съм срещала. Не искам да оспорвам мненията им, а искам да прочета на какво се базират.

Рнк ваксините бяха одобрени месец преди АЗ, която в допълнение към онзи момент излезе с данни, изключващи 55+ годишните. Та затова ваксинират уязвимите хора масово с първите ваксини.

# 2 374
Рнк ваксините бяха одобрени месец преди АЗ, която в допълнение към онзи момент излезе с данни, изключващи 55+ годишните. Та затова ваксинират уязвимите хора масово с първите ваксини.
с първите ваксини ваксинираха себе си, после разните групи и когато дойде редът на уязвимите с "каквото има".  Дори в старческите домове още не са ваксинирали, но пък разни ценни за държавата хора са с предимство.

# 2 375
Още един неочакван позитивен ефект:

Маските и дистанцията не само са осигурили защита срещу ковид и грип, но вероятно също така и срещу "остър вял миелит" рядко полио-подобно заболяване, което се смята, че се причинява от ентеровирус D68

https://twitter.com/EricTopol/status/1369727662315294721?s=20

А грипът направо беше смачкан до неузнаваемост, за първа година реално нямахме грипна епидемия, но той е нормално да се повияе много повече от мерките, защото е много по-малко заразен от ковид с Ro около 1,2

# 2 376
Аз също съм много любопитна за конкретни научнообосновани препоръки за конкретни състояния на едната или другата. Но извън позоваване на решения в еди коя си държава или недостатъчни доказателства. Не е подходяща за теб - защо? Много ще съм благодарна лекарите в темата да споделят мнение.

# 2 377
А грипът направо беше смачкан до неузнаваемост, за първа година реално нямахме грипна епидемия, но той е нормално да се повияе много повече от мерките, защото е много по-малко заразен от ковид с Ro около 1,2

По-агресивният вирус подтиска по-слабия.
Нормално е.

Великобритания отчита неефективност на масовото тестване.
Похарчени са много пари, а няма резултат от това.
В новините го казаха, нямам линк.

# 2 378
Аз също си мислех, че за моето така нарчено съсловие ще има файзер, ама не, нямаше. В момента, в който предложиха АЗ, моменталически се записах. Беше ли ме страх? Беше. Затова и съм доволна, че само една температура мериха, преди ваксината, че кой знае как ми е тупало сърцето.
И това в седмицата, в която писаха как медицински персонал в Германия бил масово неработоспособен ден два след ваксината, в седмицата, и така се случи горе долу и с нашия екип.
Така че, който иска, нека се ваксинира, без да търси конспирации тази или онази ваксина.
А в портала като кажат гордо еди колко си регистрирани, дали приспадат тези, които си имат вече първа доза, но са се записали в портала с цел да букнат втората.
И накрая още една анкета на Нова
https://nova.bg/polls/view/179?fbclid=IwAR0e2i36z5vxbOlmWeB5182R … AJFhX3ClE3Lan_ryE
Не гледам тази тв, копирам от една фб група за мерките.

# 2 379
Не мисля, че има някаква конкуренция между ковид и грип, просто нашите мерки са много по-ефективни срещу по-малко заразния вирус, отколкото срещу по-заразния, което е нормално. А разликата в заразността е значителна.

# 2 380
https://segabg.com/node/175199?fbclid=IwAR1vS0e0_czI2oNzFB26G491 … ECpv3GHs.facebook
Ето го резюмето на брифинга,а това за дозите накрая направо ме Flushed.Как от флакон с 10 дози излизат 12..и с колко точно ваксинират ....

# 2 381
Мерките имат значение, но и вирусите се конкурират.
Това лекар го каза, не помня вече кой беше, жена.

# 2 382

По-агресивният вирус подтиска по-слабия.
Нормално е.

Зa 3 месеца изкарах ковид и 2 вируса... Още се боря с последиците от всичко това... И не малко хора около мен имаха температура, отпадналост и ужасни сополи, което не беше коронавирус.

# 2 383
https://segabg.com/node/175199?fbclid=IwAR1vS0e0_czI2oNzFB26G491 … ECpv3GHs.facebook
Ето го резюмето на брифинга,а това за дозите накрая направо ме Flushed.Как от флакон с 10 дози излизат 12..и с колко точно ваксинират ....

Не съм гледала брифинга, дали казаха нещо за партидата, за която тече разследване в Австрия?
Използвана ли е вече, ако не - ще спрат ли използването, какво се случва с нея?

# 2 384
България е получила потенциално опасна партида ваксини на AstraZeneca

Австрия, България, Кипър, Дания, Естония, Франция, Гърция, Исландия, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Полша, Испания и Швеция са получили ваксини на AstraZeneca от партида ABV5300, съобщи днес Европейската агенция по лекарствата.

Това уточнение се съдържа в съобщение на агенцията по повод проверка на смъртен случай в Австрия, където ваксина от тази партида е била поставена на починалия по-късно пациент. Агенцията отбелязва, че засега няма улики, че смъртният случай е настъпил заради непосочена в листовката на ваксината странична реакция.

Допълва се, че в Австрия при ваксиниране с дози от посочената партида първоначално са установени два случая на тромбози. Във втория случай ваксинираният се възстановява от белодробна емболия, а в първия смъртта е настъпила 10 дни след имунизацията, съобщава БТА.

До вчера в агенцията са получени още две съобщения за тромбози след поставянето на ваксини от въпросната партида. Отбелязва се, че освен Австрия, решение да спрат използването на ваксини от партидата са взели също Естония, Литва, Латвия и Люксембург.

Партидата съдържа общо 1 милион дози, доставени в 17 държави. Въпреки че в случая едва ли да става дума за лошо качество на партидата, разследването продължава, се уточнява в съобщението. Агенцията добавя, че досега заради ваксината на AstraZeneca са получени 22 съобщения за тромбози сред 3 милиона имунизирани с този препарат в ЕС и Исландия, Лихтенщайн и Норвегия. Допълва се, че проверката не е приключила.

https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/220191-balgariya-e-poluchila … ni-na-astrazeneca

Общи условия

Активация на акаунт