COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 208
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Този регистър/ платформа за ваксините - ще има ли, няма ли да има, на кой адрес, нещо, някой?
Уж мина 14 ч...

тук на живо го излъчваха - https://nova.bg/news/view/2021/03/04/317948/%D0%BD%D0%B0-%D0%B6% … ampaign=onesignal
Благодаря!
Да видим дали утре няма да се е "сринал" сайта вече Grinning
А сайта https://coronavirus.bg ли е, че съм без звук?

# 706
Този регистър/ платформа за ваксините - ще има ли, няма ли да има, на кой адрес, нещо, някой?
Уж мина 14 ч...
До момента имаше прес на живо - гледах по новини бг. Каза интересни неща министъра, но нещо ми прекъсна. Важно за хората с първа игла АЗ, за които се твърди, че не се пазят дози, тоест слага се всичко в момента. Той твърдеше, че сме в системата и РЗИ ще предвиди там, където сме се ваксинирали към датата на втората апликация да има количества. Щели да звънят, но и ние да си знаем датата и да звъним за час. Имаше и други подробности, но първо не чух всичко, второ ми прекъсна. Днес по-късно явно ще я пуснат тази платформа. Идеята им е да не се лутат и редят по опашки хората пред болниците и ваксинационните пунктове напразно.

# 707
  • Другата България
Извинявам се, че не съм цитирала казуса точно, пък ти ме коригира. Като е безмислено, не се заяждай за всяка запетайка и дали са няколко болници или всички. В София има 70 болници например, явно не са всички. Който е искал, ме е разбрал. Който не - цитира детайли. Които в случая са напълно излишни, понеже разбрах, че нямаме противоречия и твърдим едно и също. С различни факти, понеже сме различни хора.
Понеже наистина не схващаш за какво говоря, ще се опитам да обясня малко по-подробно и простичко.
Ти пишеш, че има млад човек, който от седмица е с температура, задух и пневмония, и след обиколка на всички болници не е приет никъде. Вече изяснихме, че не е така.
Но!
Тук четат много хора, основно майки, съпруги, хора, дъщери, които освен, че имат близки, които са хроници или застрашени, са достатъчно притеснени от ситуацията и вярват на всичко написано тук. Какво ще стане, когато четат нещо такова? Освен, че се притесняват още повече за себе си и близките си, при най-малък проблем /вече знаещи, че места няма и връщат хора със задух/, търсят за същите близки хоспитализация с мотива "докато има къде, да е в болница". На ден това го чувам по няколко пъти, напоследък все по-често. И така, с връзки, без връзки, хора, които реално може и да се възстановят вкъщи, отиват в болница, където заемат легло, на което може да бъде настанен някой наистина нуждаещ се, останал "навън". Затова и са тези приказки за уплашените хора в болницата, защото имаШЕ и такива преди, и сега тенденцията е същата. А е излишно в някои случаи. Подчертавам, че не говоря за казуса с младия мъж, който обсъждаме, говоря по принцип.

Фактите в случая, в конкретния казус, са в постовете на майката. Твоето е преразказ. Преувеличен.
Няма как това да е заяждане, наистина се надявам повечето хора да са разбрали защо го пиша.
Който не е - няма какво повече да кажа.
И с това наистина приключвам, на мен вече ми е неудобно да обяснявам толкова очеизвадни неща.

# 708
Честно казано, не схванах много от брифинга за тая информационна система. Записваш си дата и час за дадена ваксина и дадена болница, ама тям я има, я няма...и ако свършат ваксините, ти звънят да ти кажат, да не ходиш, ама часът ти променя ли се в системата? Наново ли се регистрираш? Болниците трябва да си назначат едни телефонистки да звънят, защото "ваксини няма"

# 709
Извинявам се, че не съм цитирала казуса точно, пък ти ме коригира. Като е безмислено, не се заяждай за всяка запетайка и дали са няколко болници или всички. В София има 70 болници например, явно не са всички. Който е искал, ме е разбрал. Който не - цитира детайли. Които в случая са напълно излишни, понеже разбрах, че нямаме противоречия и твърдим едно и също. С различни факти, понеже сме различни хора.
Понеже наистина не схващаш за какво говоря, ще се опитам да обясня малко по-подробно и простичко.
Ти пишеш, че има млад човек, който от седмица е с температура, задух и пневмония, и след обиколка на всички болници не е приет никъде. Вече изяснихме, че не е така.
Но!

Фактите в случая, в конкретния казус, са в постовете на майката. Твоето е преразказ. Преувеличен.
Няма как това да е заяждане, наистина се надявам повечето хора да са разбрали защо го пиша.
Който не е - няма какво повече да кажа.
И с това наистина приключвам, на мен вече ми е неудобно да обяснявам толкова очеизвадни неща.
Моето е преразказ преувеличен, твойто какво е? Анализ, че и вина на ОПЛ намери и разнищи случая до такива подробности, които никого не интересуват всъщност. Без да имаме противоречие какво съм искала да кажа. Това ако не е заяждане.....

# 710
  • София
Честно казано, не схванах много от брифинга за тая информационна система. Записваш си дата и час за дадена ваксина и дадена болница, ама тям я има, я няма...и ако свършат ваксините, ти звънят да ти кажат, да не ходиш, ама часът ти променя ли се в системата? Наново ли се регистрираш? Болниците трябва да си назначат едни телефонистки да звънят, защото "ваксини няма"
А на кой сайт ще бъде пусната тази платформа, бихте ли казали?
Мерси.

# 711
# 712
Тези, които вече сме ваксинирани с първа доза в зелените коридори сме били регистрирани автоматично в системата и сме щели да получим смс кога да се явим за втора доза.

# 713
Да, ама не на всички са събирали телефоните и мейлите при тази ваксинация, лично проверено.

# 714
  • София
В декларацията, която попълвахме преди ваксинация в "зелен коридор" се изискваше вписване на телефонен номер, поне при нас това го проверяваха специално.

# 715
Тези, които вече сме ваксинирани с първа доза в зелените коридори сме били регистрирани автоматично в системата и сме щели да получим смс кога да се явим за втора доза.

ами ще видим, явно регистрацията ще става по ЕГН и телефонен номер и ако вече сме регистрирани, би трябвало да не може повторно да се регистрираме

# 716
Да, ако регистрацията става по ЕГН, да може да се допълват данните е добре. Ще видим как ще го направят, аз нямам спомен дали попълвахме в декларацията телефон....

# 717
  • София
В моята имаше и ЕГН, и телефон. Наблегнаха, че ще ни търсят по телефона.

# 718
А, утре, в 17:05 вече ще е сринат.

# 719
Скрит текст:
Да, ако регистрацията става по ЕГН, да може да се допълват данните е добре. Ще видим как ще го направят, аз нямам спомен дали попълвахме в декларацията телефон....

Сега слушах анонса от "Информационно обслужване" - за тези, които са вече с поставена една доза, АКО са посочили телефон и/или и-мейл адрес, 24 часа преди часа за реваксинация ще получат известие.

Brumm,  сринат - едва ли, но ще се заемат часовете, защото казаха, че ще "отключат" датите 11.03-25.03.

Общи условия

Активация на акаунт