COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 306
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 720
Нормално е да се сринат ако 100 000 човека едновременно пробват да се запишат, мисля че това им е ясно и трябва да са взели някакви мерки поне да не се затрият базите данни. Въпреки че ако си спомним случая с НАП то съвсем естествено е ясно, че нещата ще се "объркат".

# 721
Скрит текст:
Много ме е страх да се ваксинирам, но започвам да си мисля, че трябва...

Има ли тема във форума, в която да се описват реакциите от ваксините?

Какво се случва, ако между първа и втора доза се разболееш наистина от ковид?

Майка ми е доктор и се ваксинира с ваксина на Пфайзер. След първата доза само ръката я болеше. След втората обаче имаше температура и се чувстваше много зле.

Какво точно искате да разберете от форума, щом имате медицинско лице в къщи? Реакциите са обичайни, като при всяка ваксина, минават за 24 часа. Стига сме ги дъвкали. Хората прекараха тежко болестта, някои бяха на кислород и в интензивно, други не успяха да се преборят. Ама дай да разискваме на сто страници малко температура и втрисане. Аман!

Вие защо си мислите, че към момента има на света лекар, който може категорично да посочи какво може да се очаква след ваксината?
Тази информация тепърва ще се гради въз основа на реакциите на всеки един, който се е подложил на ваксинация.
И далеч не питам за температура и втрисане!

# 722
  • София
Линкът за записване за ваксина води до тук:
https://www.his.bg/bg

Какво се прави оттук нататък?!  Някой има ли идея?

# 723
  • София

Чака се да стане 17.00 ч., за да пуснат линка и да заработи (евентуално).

# 724
  • София
Ама кой линк да заработи? Тук няма никакъв линк, който да води към система за записване на ваксинации! Има само линк към електронно досие, до което имаш достъп, ако имаш КЕП. Което 99% от хората нямат.

# 725
Именно, да не се окаже, че само притежателите на КЕП ще могат да се запишат.

# 726
  • на пистата

Ще си появи отделен бутон,поне така разбрах.

# 727
  • София
Утро, засега предимствата на ваксините превъзхождат евентуалните минуси. Предполага се, че всеки одобрен препарат използва технология, която няма да предизвика сериозни реакции в бъдеще.

# 728
Ама кой линк да заработи? Тук няма никакъв линк, който да води към система за записване на ваксинации! Има само линк към електронно досие, до което имаш достъп, ако имаш КЕП. Което 99% от хората нямат.

Аз имам КЕП. Разгледах си електронното досие. Няма нищо повече - няма къде да се заявят ваксини.

# 729
  • София
Не искам да трещя предварително, ама.....освен ако не се появи магически бутон, не виждам ни как, ни къде ще се записваме за ваксини.

# 730
Ще има линк в розово на този сайт. В 17 часа. По данни от Фейса.

# 731
  • на пистата
Не искам да трещя предварително, ама.....освен ако не се появи магически бутон, не виждам ни как, ни къде ще се записваме за ваксини.
Както писах и 3 мнения по-горе...ще се поява бутон.

# 732
Днес Шведската агенция за обществено здраве препоръчва ваксината на Astra Zeneca за всички на възраст над 18 години без ограничения за възрастта. Решението е взето след проучване на последните данни за ефективността на ваксината от Англия и Шотландия.

Брой използвани дози до момента - 853 209 дози

Брой ваксинирани с две дози - 285 178 човека

230 в интензивното

отделно 1 183 хоспитализирани

Спадът на новите случаи е нарушен и има покачване на новите случаи в повечето региони. Вече сме в третата вълна. Това се потвърждава, че все повече хора запазват тестове за активна инфекция и се самотестват,  защото  имат съмнения, симптоми или са контактни на заразени. Кривите отново започват да сочат в грешната посока. Заедно можем да забавим инфекцията: да се държим на разстояние; да останем вкъщи, ако сме дори малко болни; да работим от вкъщи, aко е възможно; да общуваме в тесен кръг;  да се тестваме за симптоми: да се ваксинираме.

Хосписите са ваксинирани с две дози, домашните грижи са ваксинирани на 50%. В момента се ваксинират фаза 1 и фаза 2, като има различия в регионите. Засега дозите от пристигналите ваксини се разпределят според % възрастни над 70 години в регионите.

Инфекцията намалява за тези на възраст над 70 години в специалните жилища. Това показва, че ваксината действа. Броят на смъртните случаи в специалните жилища също непрекъснато намалява в продължение на няколко седмици и това е светлина в тъмнината. Ваксините действат.

# 733
  • Отвъд алеята зад шкафа
Минавам да пусна едно писмо, събираме подписи за присъствено обучение.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdkMjm4qyC_3PeAM-d7ANld … E_Xy9g4g/viewform

# 734
Много ме е страх да се ваксинирам, но започвам да си мисля, че трябва...

Има ли тема във форума, в която да се описват реакциите от ваксините?

Какво се случва, ако между първа и втора доза се разболееш наистина от ковид?

Майка ми е доктор и се ваксинира с ваксина на Пфайзер. След първата доза само ръката я болеше. След втората обаче имаше температура и се чувстваше много зле.

Поне през първите една-две седмици - нищо по-различно от това, което би се случило, ако се разболееш преди първата доза. След това - хипотетично колкото по-близо до втората доза, толкова по-леко изкарване.
Скрит текст:
Моите родители също са с Пфайзер, и след двете дози и на двамата им нямаше точно нищо, освен болки в ръката. Баба ми, на 80, с АЗ, един ден главоболие, неповлияващо се от парацетамол(тя друго за главоболие не пие), но затова пък без да я боли ръката. Явно и реакциите са въпрос на организъм и късмет.

Общи условия

Активация на акаунт