COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 194
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 690
Мери Ан, отказвам да споря с теб колко е била сатурацията на момчето, както и отказвам да приема твърдението ти, че написаното от мен не е вярно. Хайде да оставим семейството да се пребори с ужасната ситуация и да не предъвкваме казуса. Само ще допълня, че състоянието му ми изглежда доста по-критично от това на поседналия на леглото Венци Мицов, който пише шеговити статуси във ФБ и обяснява, че   се чувства добре. Понеже го дадоха за пример, че всички в болниците били изплашени, а не болни.

# 691
  • на пистата
Писах вчера за майка ми и пазарджишката болница. През нощта са размествали легла по стаите, за да настанят новопостъпващите. В много тежки състояния, някои веднага към интензивното на апарат. Там няма лежащ болен без маска за кислород.
Нека не обобщаваме.
Абсолютно,свекър ми лежа 7дни в Карлово с жена си.Влошиха се и ги преместиха в Пловдив.Тя е интубирана на следващия ден,той още е 24ч на кислород.Него са го приели в нов блок в инфекциозно и беше първия пацшент,за 3дни блока се е напълнил.

# 692
  • Другата България
Мери Ан, отказвам да споря с теб колко е била сатурацията на момчето, както и отказвам да приема твърдението ти, че написаното от мен не е вярно. Хайде да оставим семейството да се пребори с ужасната ситуация и да не предъвкваме казуса. Само ще допълня, че състоянието му ми изглежда доста по-критично от това на поседналия на леглото Венци Мицов, който пише шеговити статуси във ФБ и обяснява, че   се чувства добре. Понеже го дадоха за пример, че всички в болниците били изплашени, а не болни.
Аз изобщо не споря, защото няма повод за спор.
Поне за мен.
Постовете на жената са в съседната тема, стоят, всеки може да ги прочете, черно на бяло, лично от "извора", не преразказани. Понеже беше скоро, аз също писах там тогава, затова помня.
Казусът ти го повдигна, аз го прочетох и написах истината. Няма какво да се коментира повече.
Относно това, че момчето не е добре, съм съгласна напълно, не съм и писала нещо различно.
И категорично не смятам, че в болниците има повече изплашени, отколкото болни хора.
И силно се надявам да не се стига до ситуацията през ноември.

# 693
Много ме е страх да се ваксинирам, но започвам да си мисля, че трябва...

Има ли тема във форума, в която да се описват реакциите от ваксините?

Какво се случва, ако между първа и втора доза се разболееш наистина от ковид?

Майка ми е доктор и се ваксинира с ваксина на Пфайзер. След първата доза само ръката я болеше. След втората обаче имаше температура и се чувстваше много зле.

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 14:06 от utro77

# 694
Мери Ан, отказвам да споря с теб колко е била сатурацията на момчето, както и отказвам да приема твърдението ти, че написаното от мен не е вярно. Хайде да оставим семейството да се пребори с ужасната ситуация и да не предъвкваме казуса. Само ще допълня, че състоянието му ми изглежда доста по-критично от това на поседналия на леглото Венци Мицов, който пише шеговити статуси във ФБ и обяснява, че   се чувства добре. Понеже го дадоха за пример, че всички в болниците били изплашени, а не болни.
Аз изобщо не споря, защото няма повод за спор.
Поне за мен.
Постовете на жената са в съседната тема, стоят, всеки може да ги прочете, черно на бяло, лично от "извора", не преразказани. Понеже беше скоро, аз също писах там тогава, затова помня.
Казусът ти го повдигна, аз го прочетох и написах истината. Няма какво да се коментира повече.
Относно това, че момчето не е добре, съм съгласна напълно, не съм и писала нещо различно.
И категорично не смятам, че в болниците има повече изплашени, отколкото болни хора.
И силно се надявам да не се стига до ситуацията през ноември.
Значи нямаме спор, не виждам защо подчертаваш, че си написала истината. И аз не съм написала лъжи. Момчето е било зле, а от няколко болници не са го приели. Всички детайли са излишни в случая.

Утро, давай смело, нищо страшно няма във ваксинирането, стига да нямаш противопоказания. Ако те  е страх от игли, не гледаш като те бодат. На мен по принцип от инжекции ми се вие свят след това, но в този случай и това не ми се случи. Просто нищо.

# 695
  • Другата България
Дяволът е в детайлите, затова.
Защото ако човек, който от една седмица е със задух, температура и пневмония /което не е вярно/ потърси хоспитализация, не е сигурно, че ще го върнат.
А и вече станаха "няколко" болници, в първоначалния си пост твърдеше, че са "всички".
Дребни неща, но важни.
Аз приключвам, защото е безсмислено.

# 696
Извинявам се, че не съм цитирала казуса точно, пък ти ме коригира. Като е безмислено, не се заяждай за всяка запетайка и дали са няколко болници или всички. В София има 70 болници например, явно не са всички. Който е искал, ме е разбрал. Който не - цитира детайли. Които в случая са напълно излишни, понеже разбрах, че нямаме противоречия и твърдим едно и също. С различни факти, понеже сме различни хора.

# 697
Ако заболяването беше с висок леталитет и ивалидизация щях да се ваксинирам дори и с неизпитана ваксина ако изобщо успеят да създадат такава. При заболяване с леталитет 0,3-0,5%, което мнозинството карат безсиптомно, нямам никакво намерение да рискувам с неизпитана ваксина.
1. Заболяването не е с леталитет 0,3-0,5% а около 0,68% като примерно за някои възрастови групи леталитетът е 30% - за хора над 90г.
2. Не е вярно, че мнозинството карат безсимптомно това заболяване, съвсем малка част са.
3. Ваксините са изпитани по утвърдените стандарти, има много повече ваксини за други заболявания които са малко изпитани и дори опасни за хората + ниска ефикасност.
Още по-интересно за мен е какво ще прави световния политически елит ако наистина се появи такова силно смъртоносно заболяване.... Според мене е въпрос на време да се появи. Ако за Ковид се налагат локдауни, затварят се бизнеси и учебни заведения, а неселението се лишава от основни граждански права и свободи, то какво ли ще направят при заболяване със смъртност 40%? Може би всички ще легнем да умираме, а политиците (спецове по пандемии) трябва да улеснят и ускорят процеса като вземат направо да се гръмнат.
Нищо много по-различно нямаше да се прави и при много по-опасна епидемия със смъртоносно заболяване. Просто ще се ходи само с хазмати и противогази с по-строги ограничения и пълно спиране на пътуванията освен за жизненоважни дейности. За "щастие" повечето от тези смъртоносни заболявания не са по-силно заразни от вирусът в настоящата епидемия. Именно в това е коварството на тази епидемия защото ако беше бубонна чума мисля, че щяхме да се справим по-лесно. От всяко извънредна ситуация могат да се извлекат ползи, за това смятам при бъдещи епидемии ще е по-лесно от сега нататък.
Ваксинирай се, вирусът е далеч по-опасен от всяка ваксина и "най-калпавата", но трябва да се запомни, че трябва да се пазиш дори повече от обикновено докато не се изгради имунитет, през това време човек е по-уязвим. Това отнема около месец време. Има доста случаи на скороваксинирани заразени - дали са се заразили преди или след не е ясно, но е факт, от самата ваксина човек не е възможно да се зарази.

# 698

Майка ми е доктор и се ваксинира с ваксина на Пфайзер. След първата доза само ръката я болеше. След втората обаче имаше температура и се чувстваше много зле.

Какво точно искате да разберете от форума, щом имате медицинско лице в къщи? Реакциите са обичайни, като при всяка ваксина, минават за 24 часа. Стига сме ги дъвкали. Хората прекараха тежко болестта, някои бяха на кислород и в интензивно, други не успяха да се преборят. Ама дай да разискваме на сто страници малко температура и втрисане. Аман!

# 699
дано някой се сети да попита министъра сега дали ще може да се посочва за коя доза ваксина се записва човек, първа или втора... ако не, ще чакаме 17 часа, за да го видим действащ този регистър

# 700

https://m.bg-mamma.com/?topicrefid=19;topic=1197367.msg42434328#new

Това е темата за ваксините, в която се пише за реакциите. Спокойно, не е толкова страшно.

# 701
Че само Веско Маринов ли е бил в самостоятелна стая?
Корнелия да не е била в обща?
Този Мицов и подобни все по-противни стават.
Голям шум, голямо нещо, само той е болен.

# 702
  • София
Този регистър/ платформа за ваксините - ще има ли, няма ли да има, на кой адрес, нещо, някой?
Уж мина 14 ч...

# 703
  • София
Германският здравен министър заяви, че страната официално е одобрила AstraZeneca за възрастни хора. Йенс Шпан заяви в четвъртък, че решението е "добра новина за възрастните хора, които чакат ваксинация. Те ще се ваксинират по-бързо" - https://news.bg/world/v-germaniya-odobriha-astrazeneca-za-hora-nad-65-godini.html

П.П.: Ако ще е полезно на някого за ваксината...

Скрит текст:
... около 10 часа след ваксината ме втресе ужасно и вдигнах температура от 38,4. Пих парацетамол преди лягане и заспах спокойно. Следващия ден прекарах с температура между 38,0 и 38,6 градуса, ставни болки, обща отпадналост и главоболие. Не съм пила медикаменти през деня. Вечерта осезаемо започнах да паря и да усещам умора. Температурата ми беше 38,9 градуса, пих парацетамол и НоваНайт. На другия ден бях забравила за какво иде реч.

# 704
Този регистър/ платформа за ваксините - ще има ли, няма ли да има, на кой адрес, нещо, някой?
Уж мина 14 ч...

тук на живо го излъчваха - https://nova.bg/news/view/2021/03/04/317948/%D0%BD%D0%B0-%D0%B6% … ampaign=onesignal

това, което чух, е че системата автоматично ще изпрати смс на хората за втората им доза, ако са си дали телефоните, но не стана ясно дали все пак може човек да си запише час за нея в избран ваксинационен център

примерно Шарлот и моя милост, дето хванахме някакви капки Модерна покрай списъчната корпорация във ВМА, дали ще бъдем предвидени на съответната дата там за втора доза, като пак няма да сме в някакви списъци...

Общи условия

Активация на акаунт