COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 311 500
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 7 800
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз мисля, че не е кампания, просто в ЕС има най- много Астра Зенека и затова има най- много наблюдавани странични ефекти от нея

Не зависи от ваксината, защото смъртността, когато я има е реакция на организма, поне до този момент това е доказано

# 7 801
  • Пловдив
Ха...ми те и фитнеси,спортни зали и танцови школи отварят...🙄
нали още няма офиц.заповед...?

# 7 802
Аз вече не се впечатлявам от мерки дето съобщават, то направо си е пародия, не знам друга държава, като нашата. Дори Швеция, те си имат модел, следват си, обясняват, съобразяват ...другите държави всичко възможно правят, налагат, спазват, държи се.
При нас всичко е на хартия, бла-бла. Не е въпросът какви са мерките вече си мисля, а какво и ние ще направим и като обявят нещо да държат да се спазва с глоби, санкции, не знам с какво. Само маски да е, ама да глобяват и следят, хем и хазната ще се пълни уж. То ..какво да има мерки, като никой нищо не спазва, всеки си прави какво иска и другите си страдаме изпълнително, а и пак не можем да се спасим. Аз ползвам ГТ, еми трагично е, писала съм.

Това пък е отчайващо направо, не знам как го мислят, направо боли...

"Двама млади мъже на 21 и 25 години са сред починалите с COVID-19 за изминалото денонощие. Към момента няма информация те да са имали придружаващи заболявания. Това сочат данните в Единния информационен портал.

Общият брой на починалите с коронавирус в страната за последното денонощие е 203. Според актуалната информация новите случаи на заразата в България са 4497.

По-рано днес здравният министър Костадин Ангелов обяви разхлабване на противоепидемичните мерки от 1 април."
https://offnews.bg/zdrave/mladezhi-na-21-g-i-na-25-g-sa-sred-zhe … znNO3XJR5WprS97m0

# 7 803
Наистина ли са казали, че починали  200 човека не са били отразени? Това бил броят на починалите за четири дни.

# 7 804
За почивните дни винаги отчитат по-малко починали/хоспитализирани/тествани.
Но както и да ги смятат, пак са много, много.

# 7 805
  • Варна
Наистина никой нищо не спазва.
На касата в хранителния магазин почти винаги като се обърна, човека е плътно след мен. След като ги подканя "Качете се върху мен"  и се отдръпват.

В момента баща ми е с ковид на домашно лечение, жена му и другия човек с който живеят в едно жилище са отрицателни.

# 7 806
За почивните дни винаги отчитат по-малко починали/хоспитализирани/тествани.
Но както и да ги смятат, пак са много, много.
Понеделник е все така, но преди дори не натъртваха толкова на това за разлика от сега. Но как иначе ще оправдаят отхабването на мерките.

# 7 807
Не знам как ги смятат, но всеки ден излизат брой починали, никога не е на 0 в статистиката от ковид.
Вярно в събота и неделя са по-малко отразени, но ги има. Сега не помня колко бяха в неделя , май над 100, за вчера над 60. Но не е да се сумират за 4 дни. В петък пък бяха също много.

# 7 808
Аз мисля, че не е кампания, просто в ЕС има най- много Астра Зенека и затова има най- много наблюдавани странични ефекти от нея

В Германия поставените АЗ са малка част от общо поставените ваксини, така че не е това причината.

# 7 809
В Германия и на другите места колко млади хора са ваксинирани с РНК ваксини? Май не са много или бъркам? Ама гледам, че не ги спират за младите, ей така за всеки случай, като предпазна мярка. Така де, ако има съмнения, че една от ковид ваксините дава някакви реакции при младите, няма ли логика за всички ковид ваксини да е така? Редно е да се спрат, докато този въпрос не се изясни.

# 7 810
Поствани са вече доста данни за ефекта на една доза от различни ваксини при преболедували, което сме го дискутирали подробно, но тези данни са от Спутник, която си е повече или по-малко все още в ролята на "незнайния войн", който също като една друга ваксина, която няма да споменавам, е правен "за цялото човечество". В интерес на истината опита, който имат руснаците им е позволил да използват два различни вектора (аденовируса), което пък води до кратък интервал между дозите от само 21 дни и решава именно този основен недостатък на векторните ваксини.

Може би при друга геополитическа обстановка това щеше да е "световната ваксина", но сега реалностите са такива, аз поне и от личен опит на място знам, че руснаците могат да правят наука, а това което създава проблеми обикновено е намесата на политиката, както и че не могат да правят бизнес от науката си, но пък от последното често се възползват други.

Отбелязвам само, че в списъка със странични ефекти от фаза 3 Спутник имат 2 случая на алкохолно натравяне, за което няма да им повярвам, че са толкова малко... Също така и 2 случая на изкълчени глезени, което си е сериозна реакция след ваксина, но може да е насложена след някоя друга водка... всичко това в кръга на шегата.

Past SARS-CoV-2 infection elicits a strong immune response after a single vaccine dose
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.03.14.21253039v1

Данните са от здравни работници (нормално, първоначално предимно данни от рискови групи да получаваме) от Сан Мигел де Тукуман в Аржентина, които са преболедували и са сравнени с други, които не са. Установили са това, което вече знаем, а именно че една доза при преболедували (имали са и безсимптомни) играе ролята на бустер и предизвиква вторичен имунен отговор с по-висок титър на антитела от неболедували ваксинирани с две дози.

Сравнение на титрите на свързващите антитела при неболедували (-) с две дози и преболедували (+) с една доза.

И в тази връзка добавям, че за Спутник Лайт (една доза) са подадени документи за регистрация в Русия, но естествено няма никакви публикувани данни.

Sputnik Light registration documents filed with Russian Health Ministry
https://tass.com/society/1271525

# 7 811
В Германия и на другите места колко млади хора са ваксинирани с РНК ваксини? Май не са много или бъркам? Ама гледам, че не ги спират за младите, ей така за всеки случай, като предпазна мярка. Така де, ако има съмнения, че една от ковид ваксините дава някакви реакции при младите, няма ли логика за всички ковид ваксини да е така? Редно е да се спрат, докато този въпрос не се изясни.

Като нямаш информация, как правиш заключения?
4 076 782 са ваксинирани с първа доза по показател възраст, 3 853 327 по показател професия, по медицински показания  621.576. Поставените АЗ са общо за трите групи 2 милиона. Тъй че бъркаш при всички случаи.

# 7 812
Не знам в какво плато сме, като за третата седмица на март имаме 60% свръхсмъртност:

Но личните ми впечатления от центъра на столицата са, че масово на народа не му пука. Хората по Витошка през деня са доста повече, отколкото вечер в час пик преди пандемията. Навсякъде са насядали хора, ядящи и пиещи нещо. Същото е и по градинките и навсякъде. Така че все едно работят заведенията на открито.

# 7 813
  • София
"Другите държави представете си какво причиняват на хората с този пълен локдаун. Ние сме като ластик - отваряме, затваряме за по 10-15 дни, в тази изключително тежка ситуация за света това е оптималният вариант между мерки и щаденето на психическото състояние на хората. Когато хората се уморят, пак отваряме"
Това е казал премиерът преди малко.
Та сега отварят, после пак ще затворят. Щадят ни психиката...

# 7 814
  • София
В крайна сметка фитнесите и спа-тата ще работят ли?

Общи условия

Активация на акаунт