COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 311 735
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 7 815
Според мен ще има силен летен сезон, защото хората ще са като отвързани, просто трябва да върви ваксинацията с добри темпове в следващите няколко месеца.
И без пандемия нашият силен летен сезон е юли, август и част от септември. Тоест ако са верни прогнозите , че следващите 3 месеца ще получим около 3 милиона дози ваксини и успеем да ги оползотворим , ще има силно лято, ако не се появи някой нов вариант на вируса и се променят нещата.
Другото което ми прави впечатление, че явно британският вариант е доста по заразен и не остава шанс на другите варианти да се разпространяват в Европа. В момента се говори, че почти всичките заразени са с него, а пък и от опита се вижда, че и АЗ са доста ефективни срещу него.

# 7 816
  • София
Кръчмарите трябва да са пълни глупаци, ако пак им се вържат на приказките и отворят.
За фитнесите казаха 30 %, за СПА не съм видяла. Ще чакаме заповедта довечера.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 13:14 от yovanka

# 7 817
Не знам в какво плато сме, като за третата седмица на март имаме 60% свръхсмъртност:

Но личните ми впечатления от центъра на столицата са, че масово на народа не му пука. Хората по Витошка през деня са доста повече, отколкото вечер в час пик преди пандемията. Навсякъде са насядали хора, ядящи и пиещи нещо. Същото е и по градинките и навсякъде. Така че все едно работят заведенията на открито.

Аз съм в потрес. Предизборно разгащване.
Бременни в риск, децата в риск, отваряме. Аз ли не съм у ред?! Какво плато, какво чудо.

# 7 818
АЗ доскоро не беше ли забранена за възрастни в Германия? Значи можем да предположим, че масово е отишла при по-младите?
От тази статистика не се разбира ясно дали същото количество млади са ваксинирани и с Файзер, но не е изключено.

# 7 819
  • Варна
Голяма грешка е че нямаше тежък локдаун. За това и много хора тук в темата са привърженици на сегашните мерки защото не ги засягат и са им изгодни, мерки на чужд гръб. Привидно са привърженици на мерките, реално според мен не са. Последното затваряне беше само десет дни, можеше да се издържи ако беше по сериозен локдаун, щеше да намали поне за малко заразените, да спечели малко време. Но всъщност последното десет дневно затваряне беше загуба на време.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 12:39 от Danny_J

# 7 820
Голяма грешка е че нямаше тежък локдаун. За това и много хора тук в темата са привърженици на сегашните мерки защото не ги засягат и са им изгодни. Привидно са привърженици на мерките, реално според мен не са. Последното затваряне беше само десет дни, можеше да се издържи ако беше по сериозен локдаун, щеше да намали поне за малко заразените, да спечели малко време. Но всъщност последното десет дневно затваряне беше загуба на време.
Абсолютно съм съгласна ...Wink
Повече мерки трябваше да се вземат зимните месеци (+до края на март)..а те само отварят -затвярят побъркаха народа

# 7 821
Според мен ще има силен летен сезон, защото хората ще са като отвързани, просто трябва да върви ваксинацията с добри темпове в следващите няколко месеца.
И без пандемия нашият силен летен сезон е юли, август и част от септември. Тоест ако са верни прогнозите , че следващите 3 месеца ще получим около 3 милиона дози ваксини и успеем да ги оползотворим , ще има силно лято, ако не се появи някой нов вариант на вируса и се променят нещата.
Скрит текст:
Другото което ми прави впечатление, че явно британският вариант е доста по заразен и не остава шанс на другите варианти да се разпространяват в Европа. В момента се говори, че почти всичките заразени са с него, а пък и от опита се вижда, че и АЗ са доста ефективни срещу него.

Кой ще го направи този силен сезон? Тези нашенци, които предпочетат Слънчака пред Халкидики?

# 7 822
Винаги в понеделник има отчитане на починали от събота и неделя. Но това не значи, че не се увеличават с всяка изминала седмица.
Най-важната е статистиката на НСИ. Но тя върви с две седмици назад, отделно, че декември-януари се видя как хората я омаловажават.
Дано не съм права, но ми се струва, че смъртните случаи са малки в момента не за друго, а защото не се съобщават. Управляващите са късметлии, че народа се върза на приказките на доктор М. и сега омаловажават тази статистика.
Няма да се учудя след години да излезнат СРСта, че трябва да не се отчита смъртността.
Нали още декември се видя разминаването. НЗОК дават една бройка(по-висока) починали в болница, а официално са доста по-малко. И тази статия потъна в забвение, няма достатъчно смели журналисти да разбират там какво се случва.

# 7 823
Ние пропуснахме морето миналото лято, но навсякъде се пишеше, че е пълно по нашето. Такъв наплив на туристи не е виждан от години, вярно българи , ама пълно. Цените бяха по-високи в хотелите значително, ние си имаме един дето си ходим в началото на сезона, та си го следя. Огледах и други хотели , същата работа с по-високи цени. Та сезона го спасихме по морето. Сега на Слънчаха не отвориха големите и луксозни хотели , но повечето работеха. На Албена същата работа беше, по-високи цени и по-лошо качество, като за българи. Та и този сезон май ще е така, няма да е изпуснат сезона. Зимните курорти също си направиха добър сезон, няма какво да се заблуждаваме, дори май повече от предишни години. Тези със СПА -Велинград (следя там темата, защото го посещаваме редовно) ми и там места трудно се намираха навсякъде. Какво им беше зле и сезона пропаднал не разбирам. А цените си растат, хората се бутат, ми.. къде им е проблема не виждам.

# 7 824
  • Бургас
Някой има ли сайт или информация относно всяка една ваксина,за кого е противопоказна и някаква обща информация да се запозная.Как  решихте с коя да се ваксинирате ?
https://coronavirus.bg/bg/vaccinations/publications
тук има информация и препоръки
аз лично мисля, че ваксините са сходни и няма значение коя точно
ваксинирах се с Пфайзер, такава ни предложиха от работа, но ако не бяха ни извикали скоро - се бях записала и в портала, и щях да се ваксинирам и с Астра Зенека или каквото има, по-важно ми е да съм с ваксина, наесен или догодина, ако  трябват пак ваксини и има избор - тогава ще се чудя

# 7 825
Голяма грешка е че нямаше тежък локдаун. За това и много хора тук в темата са привърженици на сегашните мерки защото не ги засягат и са им изгодни, мерки на чужд гръб. Привидно са привърженици на мерките, реално според мен не са. Последното затваряне беше само десет дни, можеше да се издържи ако беше по сериозен локдаун, щеше да намали поне за малко заразените, да спечели малко време. Но всъщност последното десет дневно затваряне беше загуба на време.
Половинчатите мерки и отвори-затвори през няколко седмици е, за да не се плащат обезщетения. Затова се предпочитат безплатните за държавата мерки, като ДО за учениците от 5-ти клас нагоре. А кой иска мерки и кой не, не се определя само от това колко си засегнат. Важното е да можеш да видиш общата картинка. Вирусът не може да бъде излъган с псевдо-мерки. Заради възможност на някой да ходи на кръчма 2-3 седмици и за да не се плащат обезщетения, е престъпно да се жертват хиляди човешки животи. Засегнатите сектори просто трябваше да бъдат компенсирани много по-добре. И да, по-строги мерки, щяха да доведат до много по-добри резултати.

# 7 826
  • София
Черноморието ни миналото лято беше пълно предимно юг  - малките курорти.
Мастодонтите в Слънчака, Несебър, Обзор, Албена, Слънчев ден, Влас, Елините и пр. залиняха. Албена не беше по-скъпо, плюс че отвориха половината (!) хотели за не повече от месец. В момента, в който спряха немските турист - отново останаха да работят 9 хотела (от 42).
Тази година няма да е по-различно, благодарение на неадекватното управление на кризата.

# 7 827
  • София
През септември Созопол си беше пълничко, ама не разбрах - кое е лошото да ходим на нашето море?

# 7 828
И пак има разминаване в смъртността:

- седмица 11 - 3297 общо починали, през същата седмица на 2020г. са били 2075 или разликата е 1222 повече починали през седмица 11 на 2021 год. Официално смъртните случаи от ковид през седмица 11 са 732 плюс още 490 преки и косвени жертви на пандемията.

# 7 829
Черноморието ни миналото лято беше пълно предимно юг  - малките курорти.
Моите впечатления са само от северното - във Варна, Камчия, Шкорпиловци, Бяла беше много спокойно през юли, толкова малко хора по плажовете, не помня да съм виждала някога. В делничен ден в Шкорпиловци или Камчия можеше да се спазва и 500 м дистанция на плажа...

Общи условия

Активация на акаунт