COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 237
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 510
Аз няколко пъти предложих в темата да се върне отново забраната за посещение на паркове и градини и за сядане на пейките в парка, но ми се смеят, че това било малоумно.
Ами такова си е, но не е това въпросът, а дали ти смяташ форума за някаква институция, от която зависи да се приеме предложението ти? Нещо не ми е ясно.

# 511
Това с историята на Мицов е абсурдно, само всява куха паника. Невъзможно е да разбереш кога точно си се заразил, ако може, щеше да има Нобелова награда. Може да е било в супермаркета, може на бензиностанцията, във входа, пипайки парапета на стълбите... пълни глупотевини говори, явно е бил заразен преди ваксинацията.

# 512
При ваксинация по време на свободно вихреща се епидемия, рисковете са големи. За мен, този начин на ваксинация е безотговорен и малоумен. В нормалните страни, масова ваксинация се провежда при спазване на мерки за безопасност, както и при ограничаване на вируса. За това бяха локдауните в Израел и Великобритания. При ваксина, имунитета на човек пада, уязвим е за всякакви вируси, включително и коронавирус. Реакциите на АЗ продължават толкова дълго, че не рядко човек и не разбира, че в същност е болен...Не го намирам за нормално това.
Баща на моя приятелка е точно в ситуацията на Мицов. Ваксиниран преди 10 дена, в момента в болница с двустранна пневмония. Ваксиниран с АЗ, в Зелен коридор...
И какво предлагаш? Спиране на ваксинацията? Сори за малшанса на някои хора да се заразят около ваксината, това е напълно очаквано по време на пандемия, но да се внушава че точно в коридорите са се заразили, а не при останалите си ежедневни дейности и ангажименти е неетично. Не вярвам да са живеели тези хора в бункер преди и след коридора. Израел ваксинираха в разгара на вълната при тях, която я имаше въпреки тежкия локдаун. Няма как да се чака - все пак е добре преди ваксината един домашен антиген тест за всеки случай, а след нея 3 седмици много сериозно пазене.

# 513
Вероятността да се заразиш навън, от два метра разстояние и с маска, особено пък висок клас е много малка, да не кажа нулева.
Ако чакаш дълго време в затворено пространство, тогава има по-голям шанс.

# 514
Напъхването на групите за ваксинация по коридорите на болниците, заедно с чакащи за преглед деца и възрастни е много, не знам как да го нарека, но не е умно, определено. Едва ли обаче още на следващия ден заразените при ваксиниране ще развият симптомите. Все пак има и някакъв безсимптомен период.
Как можаха другите страни да си направят изнесени кабинети с персонал, занимаващ се само с ваксинирането?!?
Друга безумица - по 500 лекари ще чакат на опашки за разменяне на вируса, за да се презаредят с 3 ампулки. 
Друго също ме притеснява - защо в градовете, в които има над 400 на 100000 заболели още не са спрели децата от присъствено обучение?!? Грип да беше, щяха да са във ваканция. Сега има ДО, а и не се борим с грип, а с нов щам на ковид.
Какво отново чакаме, то поне даже само да чакахме, а ние се разпищолихме съвсем. И пак има мрънкащи за свръхнечовешките ни мерки, дето ги нямаме никакви.

# 515

Друго също ме притеснява - защо в градовете, в които има над 400 на 100000 заболели още не са спрели децата от присъствено обучение?!? Грип да беше, щяха да са във ваканция. Сега има ДО, а и не се борим с грип, а с нов щам на ковид.
Какво отново чакаме, то поне даже само да чакахме, а ние се разпищолихме съвсем. И пак има мрънкащи за свръхнечовешките ни мерки, дето ги нямаме никакви.
Такава е волята на електората. Струва ми се, че няма да им излязат сметките. За тях не ми пука грам, но за човешките животи...

# 516

Аризона, сама си го написала. Израел ваксинира при строг локдаун.

Не, написала съм че ваксинираха в разгара на вълната.

# 517
  • на пистата
Национален музей Васил Левски днес.Споко бе хора,живота си върви,никаква пандемия няма!

# 518
За съжаление някои хора след ваксинация се отпускат (нямам предвид случая)
То и аз мога да споделя за случай на човек, заразил се след ваксинация (първа доза), и то защото рязко си е повярвал, че вече е недосегаем за вируса, и е спрял да спазва всякакви мерки...

# 519
Млади хора, поне от това което и до колкото се вижда в добра форма. На открито маските не са задължителни, музея е отворен. Недоволството ви е неоснователно.

# 520
  • на пистата
Млади хора, поне от това което и до колкото се вижда в добра форма. На открито маските не са задължителни, музея е отворен. Недоволството ви е неоснователно.
Все още маските на открито са задължителни ако има струпване на хора.

# 521
  • София

Аризона, сама си го написала. Израел ваксинира при строг локдаун.

Не, написала съм че ваксинираха в разгара на вълната.
Израел влезе в трети локдаун , в момент на висока заболеваемост, за да ваксинира масово. Локдаун в Израел не се изчерпва със затваряне на кръчмите. Изобщо няма място за сравнение с това което организираха тук- предизборна ваксинация вместо кебапчета.

# 522
  • София
Това с историята на Мицов е абсурдно, само всява куха паника. Невъзможно е да разбереш кога точно си се заразил, ако може, щеше да има Нобелова награда. Може да е било в супермаркета, може на бензиностанцията, във входа, пипайки парапета на стълбите... пълни глупотевини говори, явно е бил заразен преди ваксинацията.

Нали трябва някой и нещо да има вина. Как да каже "ходих да се дипломирам, пътувах, гледах се с хора, не носих ЛПС, кой знае от кого съм се заразил". Затова трябва да се е заразил на опашката. Макар че от публикуваното от него няма точно описание на първите симптоми. Може да е бил заразЕн още преди ваксината, но да не е знаел.

Стълпотворенията по случай празника и хубавото време не искам да ги коментирам, че е срамота.

# 523
Не знам защо се ползва понятието локдаун, като такъв никога не е имало у нас?

# 524

Такава е волята на електората. Струва ми се, че няма да им излязат сметките. За тях не ми пука грам, но за човешките животи...

И аз това се чудя.
Минали зими по 3 седмици грипна ваканция и то при не много заболели. Сега няма грипна.
Болни има.

Общи условия

Активация на акаунт