COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 513
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 095

Съжалявам да го кажа, но това вече не е възможно. Е, при нас може - статистиката ще помогне. Но това няма да намали нито болните, нито жертвите.

Когато преди месец го написах, моментално ме изтриха, но сега ще повторя - няма друго обяснение за умишлено създавания хаос и умишленото разпространение на епидемията, освен желанието да се намали избирателната активност на населението(и то точно на определени групи от него) и да се осигури още един мандат. Другата възможност е традиционното мислене "днес да избутаме, утре ще го мислим за утре".  Само не си обяснявам нямат ли някой умеещ да мисли съветник, който да им каже, че и след изборите проблемът ще си е тук.
Аз не съм съгласна с това. Умишлено разпространение на епидемия няма, такъв си е естествения ход на събитията. Няма кой да издържи на 5, 6, 7,......10,12 месечно затваряне в която и да е държава. Дори и да нямаше пандемия, избирателната активност е пак ниска и предварителните прогнози пак сочат победа за сегашните управляващи.
Чак такива пъклени планове не мисля, че имат управляващите.
Той ковид не подбира да зарази привърженици на точно определена партия, че да не идат да гласуват.

Разбира се, че няма умишлено разпространение. Но има умишлено неадекватно поведение спрямо пандемията, липса на реални здравни грижи, особено в по-малките населени места, нежелание за проследяване чрез тестове, пълна абдикация на РЗИ, хаос във ваксинационния план  и още хиляди други, които водят до повече жертви и последици за здравето на хората. А относно прогнозите - и какво като спечелят сегашните управляващи с няколко процента? Кой ще им стане партньор, та за могат за пореден път да управляват?

# 1 096
В Швеция обаче държавата плаща обещетения на хора, които са рискови, а не ги принуждава да си рискуват живота и здравето, ако искат да имат нещо за ядене. Малки, но пък съществени разлики.

Аз лично съм против безкрайната епидемия и съответно безкрайните мерки, но дори и при този подход има разлика между държавите. В България е джунгла.

# 1 097
когато западняците не искаха да ваксинират възрастните с АЗ нашите казаха точно обратното - можело
да се ваксинират. как го взеха това решение като са неуки в оценяването ?

ЕМА одобри АЗ за всички възрасти.
Според западните учени ваксината си е ок.
Обаче, според политиците не е.
Сътвориха огромен политически гаф в целта си да покажат колко е супер в ЕС и как е зле да го напуснеш, та сега се чудят как да замазват......

# 1 098
В Швеция обаче държавата плаща обещетения на хора, които са рискови, а не ги принуждава да си рискуват живота и здравето, ако искат да имат нещо за ядене. Малки, но пък съществени разлики.

Аз лично съм против безкрайната епидемия и съответно безкрайните мерки, но дори и при този подход има разлика между държавите. В България е джунгла.
Мдаа, няма как да не се съглася. Но, като нямаме пари, поне нямаме и вечерен час. И заведенията работят. Магазините работят. Училищата донякъде. Представа вероятно си имаш колко много хора ходят и това, повярвай ми, има лечебен ефект за психиката на народа.

# 1 099
Лили, явно мисъл в тази насока не тече. Важното е да са отворени заведенията, че иначе животът ни не струва.

# 1 100
когато западняците не искаха да ваксинират възрастните с АЗ нашите казаха точно обратното - можело

Сътвориха огромен политически гаф в целта си да покажат колко е супер в ЕС и как е зле да го напуснеш, та сега се чудят как да замазват......

Това за Астра Зенека и всички възрасти,означава ли, че някой лекар ще се съгласи да ваксинира сина ми на 15 години?

# 1 101
  • София

Това за Астра Зенека и всички възрасти,означава ли, че някой лекар ще се съгласи да ваксинира сина ми на 15 години?
За всички възрасти над 18 г Grinning

# 1 102
  • София
В платформата за ваксинаци не може да се записват младежи под 18 години. Системата отчита по въведеното ЕГН, че лицето е непълнолетно и не ти дава да продължиш.

# 1 103
Дано някой от управляващите /ако има капацитет де/ да се "светне", че имунизация при високи нива на инфекция дава огромен шанс на вируса да мутира и да "избяга" от ваксината.......

# 1 104
АЗ правят клинични изпитвания върху деца. Не знам докъде стигнаха обаче.

# 1 105
Лили, явно мисъл в тази насока не тече. Важното е да са отворени заведенията, че иначе животът ни не струва.

Не знам защо ми беше изтрит скорострелно последния коментар...

Виж аз също искам всичко да е отворено, но при овладяна епидемия. Около 1/4 от човечеството живеят така. Ние се опитваме да живеем свободно, но и при свободно разпространяваща се епидемия. Както казах цената е прекалено висока, а забавлението краткотрайно.

# 1 106
Скрит текст:

За всички възрасти над 18 г Grinning
моя грешка

# 1 107
https://novini.bg/sviat/eu/649684
Австрия разрешава ваксината на "АстраЗенека" и за лицата над 65 години
Значи можело....

# 1 108
Цитат
Хората си имат традиции, нас още ни избива на свобода.
Немците са педанти на тема, спазване на правилата. Малко извън темата, но е показателно колко стриктно се спазват там правилата, от случилото се с техният футболен колос Байерн М. Те играят късно вечерта мач след който трябва да излетят за Катар за да участват на световното клубно първенство като Европейски шампион. Това се случва през Февруари. Изтеглят мача половин час по рано вместо от 8 и половина вечерта да почне в 8, за да може след мача Байерн да има време да излети преди 0,00 часа когато са забранени нощните полети над Бавария. Обаче за техен лош късмет времето е лошо, самолета трябва да се противообледени, бави се излитането, полунощ наближава, въпросът дали ще успеят да излетят се превръща във драматичен въпрос за броени секунди, пилота вече е бил с ръка на дроселите да засили двигателите и да почне ускорение за излитане по пистата в последните секунди преди полунощ, но за съжаление закъснява да поиска разрешение с няколко секунди. Иска разрешение за излитане няколко секунди след полунощ. Simple Smile Съответно не получава такова. Нищо че става въпрос за секунди, нищо че това е Байерн М, нищо че са Европейски шампиони и отиват да представят Германия и Европа на Световно срещу шампионите на другите континенти. Никой в Германия не се интересува от тия неща, там е важно правилата да се спазват от всички. За капак на всичко след като самолета не получава разрешение за излитане, защото е закъснял само с няколко секунди, футболистите, треньорите, целият щаб, са принудени и да прекарат цялата нощ в самолета, не могат да отидат на хотел, не могат да излязат от самолета  защото е в сила вечерен час. Grinning

Представи че същата ситуация става в България с ЦСКА или Левски. Според теб има ли сила на света която да спре от излитане Българският шампион който отива да представя България и Европа на световно, имат зад гърба си много-милионна фенска маса но е закъснял с няколко секунди да поиска разрешение за излитане, и заради тия няколко секунди играчите трябва да прекарат цяла нощ в самолета, след това цял полет, да пристигнат със закъснение от цял ден за световното, да им се преобърне подготовката за мачовете, тренировки, аклиматизация, и всичко това заради броени секунди. Но това е разликата в манталитета. При нас ако трябва бате Бойко с лично нареждане ще позволи да се нарушат правилата, и отбора да излети, защото е гордост за страната наш клуб да участва на световно и т.н. там на никой от Байерн М не му и хрумва да иска специално отношение от властта. Защото манталитета там е такъв, правилата се уважават и се спазват независимо че става въпрос за секунди, за Байерн М който отива да представя Германия на световно и т.н.  

Цитат
"В областите с най-голям натиск върху лечебните заведения - Кюстендил и Бургас, над 90% от пробите са с този нов подвид на вируса. Това е и причината за спирането на плановите операции, защото този вирус е труден за откриване с антигенните тестове, а лечебните заведения не бива да се превръщат в място за разпространение на вируса", посочи той.  от ТУК
Дали наистина антигенните тестове не ловят британския вариант? Ако е така - много лошо.
За това се говореше за британският вариант още около Нова Година, че антигенните тестове имат проблем да го откриват.

# 1 109
  • София
https://novini.bg/sviat/eu/649684
Австрия разрешава ваксината на "АстраЗенека" и за лицата над 65 години
Значи можело....

Да, Германия, Франция и Италия също я разрешиха в последните дни. Нещата се променят по доста забележителен начин.

Общи условия

Активация на акаунт