COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 459
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 125
  • на пъпа на Златията
Сайта за регистрация  за ваксиниране бил хакнат. Данните са запазени . Така е,  някой се прави на умен . За това сигурно някои хора имаха проблеми за регистрацията  снощи.

# 1 126
  • София
Че те източиха НАП, та сайта за ваксинации няма.
Никой не се прави на умен, а е достатъчно умен, за да им покаже, че когато нещо се прави, трябва да се направи като хората! Обикновено това се прави, когато си платиш на читави хора.
Някой снощи беше споделил скрийншот, че сайта е разработен безвъзмездно...

# 1 127
  • София
Опитът за хакване е бил днес сутринта, не снощи – https://www.dnes.bg/stranata/2021/03/05/30-000-s-lichni-danni-v- … -sistemata.482243 Не са успели.

# 1 128
  • При семейството си
Ексклузивно: според проучване ваксината на Астра Зенека е ефективна срещу бразилския вариант P.1. и няма да се налага модификация на ваксината. Подробности ще има по-нататък, когато излезне самото проучване.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-brazil-var … exc-idUSKBN2AX1NS
Браво, много добра новина! Според мен тепърва ще започнат да излизат положителни новини за ваксините.

Колко е разпространен бразилският вариант на вируса в Европа и в частност България, има ли информация?

# 1 129
  • Варна
Аз не съм съгласна с това. Умишлено разпространение на епидемия няма, такъв си е естествения ход на събитията. Няма кой да издържи на 5, 6, 7,......10,12 месечно затваряне в която и да е държава. Дори и да нямаше пандемия, избирателната активност е пак ниска и предварителните прогнози пак сочат победа за сегашните управляващи.
Чак такива пъклени планове не мисля, че имат управляващите.
Той ковид не подбира да зарази привърженици на точно определена партия, че да не идат да гласуват.

Какво имате предвид под "затваряне" у нас? Защото има много държави по света, които за разлика от нас имат наистина мерки и ги издържат.
Хубаво е човек да говори лично за себе си. Когато вие издържите пет месечно затваряне, за някои ще стане и седем и повече месечно от началото на пандемията, тогава има смисъл да говорим.
Иначе има достатъчно мерки които могат да се спазват и при отворени обекти, но на никой не му пука, няма как Б. Борисов да е виновен че някой не си сложил маската или се вре вурху мен на опашката в магазина.

# 1 130
  • София
Шефът на Александровска какви приказки под шипковия храст разправя преди малко в новините - преди ваксиниране пациентът трябвало да бъде подробно разпитан. Да, ама не! Никой нищо не пита, а си даваш листчето с декларацията и те питат в коя ръка да те боцнат.

Аз съм възмутена за ваксинирането заради изборите. Значи, не стигат комисиите, а сега и кандидат-депутатите, застъпниците, наблюдателите... Още кого ще ваксинират покрай тези избори, наблюдателите на наблюдателите ли?

# 1 131
Тоест си е един и същ вирус, така ли? И всички ваксини и прочие си важат.  Кажи де, не ми се гледат филмчета.
Да, вирусът си е един и същ, това са просто негови варианти с натрупаните мутации които са естествен процес. Този процес се случва по-бързо тъй като вирусът е широко разпространен в човешката популация. Ваксините си важат, някои може да са по-неефикиасни срещу неговите варианти, но принципно няма нищо притеснително в тези неща. Засега според професора "краят на света" се отлага.
Благодаря ти на теб, а на професора “браво”.

# 1 132
На мен пък това ми звучи като поредното търсене кого точно да набедим, че сме зле. Все някой друг виновен - занзибарци, сервитьорки, фризьорки, ресторанти, дискотеки, децата, големите, малките, детските градини, гимназиите, филанкишията...
Ако се спазва 10-дневната карантина, какъв точно е проблемът, че Сульо е бил в Занзибар? Точно никакъв. Видяхме я Европа с нейните забрани - цъфнала и вързала...
Никаква карантина не пазят. Знам за две дами, които се върнаха миналия ден. Не са в карантина, децата им на училище и си ги взимат спокойно. Може и да са минали тест, не знам, но не са в карантина. И двете имат по 2 деца в присъствено обучение-малките класове. Те си ходят на работа, изобщо си тече всичко, все едно от морето са си дошли преди или ..без маска навън и те така... На мой познат негов приятел пък бил също там. Пускал клипчета и снимки в мрежата. Много щастлив, 2х каза , че му излезнала почивката (така е казал, какво и колко е вярно...но не е скъпо хич, спрямо родното море примерно за седмица, та много хора май са си направили екскурзийки) Всъщност аз се чудех какво толкова за този Занзибар и не знаех, ама ...вече доста хора май са били, върнали са се и си го карат както и преди. Сигурно има и други, просто за тези стана дума .... Сега вече почва да ме хваща шубе. Та хич не добре това неглижиране, все някой ни бил виновен. Ми то, тогава няма смисъл да се пазим, щом никой не е виновен, пък хора почиват, вече и бъдещи майки (потресена съм направо)

# 1 133
Шефът на Александровска какви приказки под шипковия храст разправя преди малко в новините - преди ваксиниране пациентът трябвало да бъде подробно разпитан. Да, ама не! Никой нищо не пита, а си даваш листчето с декларацията и те питат в коя ръка да те боцнат.

нас ни разпита лекарската подробно. Премери кръвно, температура, погледна гърло, обясни за ваксината и страничните ефекти. Държа ни двайсетина минути след ваксинацията.

# 1 134
  • София
Това къде се случва? като знам какъв панаир бяхме първия път, ако бяха тръгнали да ни разпитват и да ни обясняват подробно, сигурно щяхме да откараме до през нощта.

# 1 135
На съседка майка й е болна вече 10- и ден, в София, и баща й.
Днес са извикали линейка за майката. Чакали са 4 часа. Дошлите медици казали, че са се забавили, понеже им е било нужно да дезинфекцират линейката след починал, и не е само този случай днес, а доста срещан, било страшно, отново.
И в Търново почнаха пак да се чуват линейките.

# 1 136
  • на пъпа на Златията
270  хил са ваксинирани , официално 200 хил преболедували , имаме около 600  хил защитени вече официално.
До края на другата седмица  ще достигнем 1  млн защитени  по статистика  .

# 1 137
270  хил са ваксинирани , официално 200 хил преболедували , имаме около 600  хил защитени вече официално.
До края на другата седмица  ще достигнем 1  млн защитени  по статистика  .

rorik, не лежи на тази кълка, третата вълна няма да ни се размине!

Чехия (население 10 млн.) - 1 299 002 доказани случаи, 771 223 ваксинации и вече 10-ти ден не падат под 15 000 нови случаи на ден. 8 200 хоспитализирани, 1735 в интензивното.

# 1 138
  • София
Много крива таз' сметка за защитените 600,000 човека,  които до седмица ще станат милион...
Първо 270+200 съвсем не е 600 и второ, с втора доза, т.е.защитени са по-малко от 47,000 човека.
По-голямата част от тези 270хил. са с Астра и ще са защитени чак след 1.5-2 месеца...

# 1 139
  • София
Ексклузивно: според проучване ваксината на Астра Зенека е ефективна срещу бразилския вариант P.1. и няма да се налага модификация на ваксината. Подробности ще има по-нататък, когато излезне самото проучване.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-brazil-var … exc-idUSKBN2AX1NS
Браво, много добра новина! Според мен тепърва ще започнат да излизат положителни новини за ваксините.

Колко е разпространен бразилският вариант на вируса в Европа и в частност България, има ли информация?

В Европа има от всички варианти вече, България е изпратила 600 проби в Германия. У нас се знае засега само, че има британски в София, Кюстендил, днес споменаха май и Бургас. Ще видим какво ще излезе от пробите в Германия.

Общи условия

Активация на акаунт