COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 041
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 010
  • Русе
Хахаха, всеки се оправдава как в неговия бизнес "било доказано", че разпространението на вируса било ограничено - ресторанти, фитнеси, молове... е то ако всички са невинни откъде дойдоха вълната през есента и сегашната ? Какво реват не ми е ясно, на фона на това което е в Западна Европа - пълен локдаун, а и дори около нас Сърбия, Румъния и Гърция особено. Ние да не сме някакъв специален случай - Занзибар в Европа, че всичко трябва да е отворено, а вируса сам ще избяга от нас, понеже не ни пука за него...

# 2 011
  • София
Избистрят се идеите за втвърдяване на противоепидемичните мерки у нас във връзка с ръста на новите случаи:
Необходимо е ограничаване броя на клиентите в големите магазини, защото всички предупреждения и срещи със собственици им до момента не дават резултат. Най-вероятно ще се оставят определен брой колички за пазаруване и това ще намали броя на посетителите вътре. Друго предложение, което ще се обсъжда, е намаляване на работното време на заведенията до 22 часа.
от ТУК
Ако се добавят и маски на открито, то направо ще му видим сметката на британския мутант...

# 2 012
  • Под сянката на разлистените кактуси
Май единственият начин да се ограничат екскурзиите в рисковите държави, е да има задължителна карантина след това, при това да се спазва.
Сестра ми и зет ми живеят зад океана, на няколко часа с кола до Баха Калифорния. Ходеха по няколко пъти в годината, дори и късно есента миналата година. Изолирани, пълна безопасност, зет ми лови риба. Но това вече умря - няма проблем да отидеш до Мексико, но като се върнеш, задължителна карантина, като естествено няма боличен, а дни от и без това не голямата ти отпуска. Така че бързо секна притокът на американски туристи към тази част на Мексико.

В момента няма карантина, ние ще ходим през май. Роки Пойнт, нали?

# 2 013
  • Отвъд алеята зад шкафа
По новините казаха, че британският щам е засечен у нас още на 13 декември.

# 2 014
Избистрят се идеите за втвърдяване на противоепидемичните мерки у нас във връзка с ръста на новите случаи:
Необходимо е ограничаване броя на клиентите в големите магазини, защото всички предупреждения и срещи със собственици им до момента не дават резултат. Най-вероятно ще се оставят определен брой колички за пазаруване и това ще намали броя на посетителите вътре. Друго предложение, което ще се обсъжда, е намаляване на работното време на заведенията до 22 часа.
от ТУК
Ако се добавят и маски на открито, то направо ще му видим сметката на британския мутант...
Много ,,смело".И това ли ще са само ограниченията? Резултат - никакъв.
Като сме наясно, какви тълпи са в големите вериги.

# 2 015
По новините казаха, че британският щам е засечен у нас още на 13 декември.
Със сигурност е през декември, коя дата точно не знам. Но трябваше да е ясно, че до месец-два ще стане доминантен, както стана навсякъде, и ако не сме стегнати да се опазим овреме, ще берем ядове. И тамън в края на януари бяхме влезнали в някакви прилични норми и решиха да охлабват мерките, първо с някаква мярка, после към 15-20 февруари безразборно. И резултата въобще не закъсня, точно както го писах тук на 24 февруари по повод изцепването на премиеро, че видиш ли, сме имали щит от 350К преминали и ваксинирани, все едно сме Черна Гора...
Нямам представа дали и при малките ученици го предават, ясно е, че стария мутант - не. Целият януари 1-4 клас бяха в час и числата слизаха надолу.

# 2 016
Малките не играят никаква роля, но персоналът на училищата играе.

# 2 017
А ако не ползваме количка в магазина,няма да влизаме ли?Аз много рядко ползвам в нашия магазин..Само в Лидъл когато ходим веднъж месечно или на два месеца си вземаме количка.А там между другото много рядко има  някой с кошница...

# 2 018

Абсолютно вярно и точно!

# 2 019

Абсолютно вярно и точно!
Да се ваксинират.!

# 2 020

В какъв смисъл не играят? В носоглътката им има количествено много повече вирус от на възрастните. Тяхната роля все още е повече на разпространители, но засега не се знае дали въпреки безсимптомното протичане при повечето деца няма да има увреждания и проблеми в бъдеще.

# 2 021
А ако не ползваме количка в магазина,няма да влизаме ли?

Ами ние не влизаме, защото не ни пускат. До неотдавна всеки трябваше да е с количка. Аз влизам например, обаче количките свършват и мъжът ми остава да чака следващата. Сега пускат двама човека с една.

papi6, в смисъл, че има достатъчно количество сериозни проучвания по въпроса. В училищата и ДГ проблем е персоналът.

# 2 022
А ако не ползваме количка в магазина,няма да влизаме ли?

Ами ние не влизаме, защото не ни пускат. До неотдавна всеки трябваше да е с количка. Аз влизам например, обаче количките свършват и мъжът ми остава да чака следващата. Сега пускат двама човека с една.

papi6, в смисъл, че има достатъчно количество сериозни проучвания по въпроса. В училищата и ДГ проблем е персоналът.
С малки деца съм. В градината и в яслата през по-голямото време са ангажирани със занимания, но след следобедния сън докато ги вземе родител децата просто си играят под надзора на възпитателките. През това време децата обикновено са на групички, в които си говорят/крещят в лицата. И ако изключим всички други контакти между тях, то не мога да си представя, че вирусоносител крещейки или ревейки  срещу другите не би ги заразил.

# 2 023
  • София
3502 нови случая от 17 193 теста
138 починали
6017 хоспитализирани (+114 от вчера)
497 в интензивно

# 2 024
Много починали!
А хората се юрнаха да празнуват осми март, ще видим другата седмица каква ще е статистиката.

Общи условия

Активация на акаунт