COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 599
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 280
  • София
Повдига се този въпрос в темата, но и аз да питам. Какво става ако се ваксинираш, но вече си заразен? Може да си безсимптомно, може да се мислиш "настинал". Казваха с остро състояние не е препоръчително. Бебета с други ваксина са ваксинирали леко хремави.

По мнение на родните (а и не само) гурута - няма проблем да се ваксинира вече заразен човек. Даже правеха някакви изследвания дали ваксината не спомага за по-леко изкарване.
Колкото до избора на ваксина, то се знаеше, че така ще стане. По-добре въобще да не бяха създавали опция за избор на ваксина.

# 2 281
  • София
И докато някой обясни, че не е баш така, тя сензацията си тръгна.
Точно така; ваксините с АС не са спрени, а само флаконите, свързани с два инцидента, които са 6.000 на брой. Миналата седмица след ваксинация две медицински сестри от една и съща клиника, имунизирани от един и същ чардж на ваксината, показаха странични ефекти (още се разследва причината) и едната от тях почина. Има и трети "инцидент" с тежки странични ефекти, но от Пфайзер.

Тук проследяват всеки един такъв случай и шумят, докато не се намери причината. Задължителна ваксина в Австрия няма нито една до момента.

Имунизираните до днес са:
608.045 (7,84%) с първа доза и 252.097 човека (3,25%) с две пълни дози.
Ами и Австрия не е коооооооой знае колко напреднала с ваксинирането, мислех, че сте по-напред? Двойно повече от нас сте, при почти същото население, но и при вас май мудно вървят нещата?

# 2 282
при вас май мудно вървят нещата?
Да, няма пререждане в групите.

Скрит текст:
Сегашната фаза е само за:
хора над 75
рискови пациенти
образователни професии
лаборанти
съжители на бременни
логопеди, физиотерапевти
пожарникари
полицаи
социални работници
аптекари

Получните дози са 687.375 Пфайзер, 73.200 Модерна, 326.400  Астра. Сега през март ще дойдат още общо около 800.000 от трите вида. Като цяло процесът е транспарентен и всеки простосмъртен може да провери кое как.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 16:29 от Анонимен

# 2 283
Важно от брифинга днес. Някои ваксинационни центрове са искали промяна на часовите пояси в които да ваксинират, а някои са искали да бъдат извадени от списъка с места за ваксиниране, демек не искат да ваксинират. Пита се в задачата - защо присъстват в платформата за записване и какво става с хората, които са посочили това място за ваксиниране. Както и с ваксинираните хора с първа доза точно там. Не казаха кои са тези ваксинационни пунктове, но преди съфорумка сподели, че звъни на определени места с час за утре и там са казали, че нищо не знаят по въпроса за ваксиниране.

# 2 284
  • София
Скрит текст:
при вас май мудно вървят нещата?
Да, няма пререждане в групите. Не, не сме двойно, а само с милион повече (май са почти два междувременно).

Скрит текст:
Сегашната фаза е само за:
хора над 75
рискови пациенти
образователни професии
лаборанти
съжители на бременни
логопеди, физиотерапевти
пожарникари
полицаи
социални работници
аптекари

Получните дози са 687.375 Пфайзер, 73.200 Модерна, 326.400  Астра. Сега през март ще дойдат още общо около 800.000 от трите вида. Като цяло процесът е транспарентен и всеки простосмъртен може да провери кое как.
Двойно повече от ваксинирани сте при почти същото население, както съм написал Simple Smile

# 2 285
Точно се регистрирах за след 10 дни. Часовете за ваксиниране са през 20 мин. от 8 до 17 или 19 часа , което е средно по 30 ваксинации на ден. И аз искам РНК но е ясно, но вероятно няма да има. Трябва да се, чака няколко часа да се съберат хора за един флакон. Много вероятно да си откажа часа и да почакам още малко. Вероятно края на април мисля, че има повече ваксини.

Трябваше просто в определени центрове да може да се избира само РНК, а за други само АСТРА. Съответно за първите в 8 часа да записват по 5-6 човека , за 9 още 5-6 и така. Другия вариант е записаните да се включват към списъците с приоритетните.

# 2 286
Извинявай, ще го оправя, от телефона избягвам да съм във форума, а напоследък все бързам. Къде следиш за имунизациите в България? Това дали е актуално?

ПП Добавям тук, за да не пиша сто пъти на една и съща страница- в университета изследват теорията, че тежко разболелите се от вируса нямат или е малко количество рецепторът NKG2C.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 16:36 от Анонимен

# 2 287
От брифинга разбрах, че хората избират, а накрая лекарите преценяват, че най-подходящата ваксина за всички е Астра Зенека:sweat_smile:
То може и да е така, ама звучи смешно.
Bowtie CloseSmiling Imp И то не лекаря който ги следи ами оня който е във вакс. център и ги вижда за пръв път .../Боже скрий си версиите/ .Колкото и да го сучат отнемат правото на избор..на датата.И така и не се разбра ако няма ваксина и откаже датата къде се презаписва -в центъра или отново в портала?

# 2 288
  • София
Извинявай, ще го оправя, от телефона избягвам да съм във форума, а напоследък все бързам. Къде следиш за имунизациите в България? Това дали е актуално?
Няма проблем.
Ето тук, общо 302 хиляди ваксинирани с поне една доза: https://coronavirus.bg/bg/statistika

# 2 289
  • София
Важно от брифинга днес. Някои ваксинационни центрове са искали промяна на часовите пояси в които да ваксинират, а някои са искали да бъдат извадени от списъка с места за ваксиниране, демек не искат да ваксинират. Пита се в задачата - защо присъстват в платформата за записване и какво става с хората, които са посочили това място за ваксиниране. Както и с ваксинираните хора с първа доза точно там. Не казаха кои са тези ваксинационни пунктове, но преди съфорумка сподели, че звъни на определени места с час за утре и там са казали, че нищо не знаят по въпроса за ваксиниране.
Много "полезен" брифинг. Да бяха казали нещо конкретно. Това "някои" как точно помага?

# 2 290
аз пък предлагам хората, които не смятат да се възползват от часа си в периода до 14 март, заради това, че ще е с Астра ваксинацията, ако желаят да го съобщават тук - че ще откажат часа си и за кой център става дума, та евентуално, който желае, бързо да влезе и да смени своята по-късна дата с по-ранната на отказалия се - при отказ би трябвало да се освободи слот в съответния час на съответния ваксинационен център

защото наистина ще бъде ултра тъпо - едни да чакат още 10-15 дни, докато часове в следващите дни да стоят незапълнени

Това няма как да стане, защото активните дати за регистрация са една седмица напред, считано от днес. Няма опция да избереш от освободените часове за датите 11.03 - 16.03, просто защото системата не позволява да се видят. Пак пропуск в изработването на регистъра.

# 2 291

Аз също звънях в болницата, в която утре имам запазен час. Казаха, че те часове не са давали, нямали информация дали утре ще се ваксинира. Накрая просто ми затвориха телефона, без да успея да попитам нищо повече. Става въпрос за провинцията.

# 2 292
Много "полезен" брифинг. Да бяха казали нещо конкретно. Това "някои" как точно помага?
Били  изработили платформата максимално бързо, възможни били несъвършенства и бла бла.....Да не сме придиряли много много. Подозирам, че утре ще има много неприятно изненадани хора. Според мен не е трябвало да разрешават на центрове да се отказват от ваксиниране, ако вече за тях има записани хора с дни и часове. Може от тук нататък, но не и така.

# 2 293
аз пък предлагам хората, които не смятат да се възползват от часа си в периода до 14 март, заради това, че ще е с Астра ваксинацията, ако желаят да го съобщават тук - че ще откажат часа си и за кой център става дума, та евентуално, който желае, бързо да влезе и да смени своята по-късна дата с по-ранната на отказалия се - при отказ би трябвало да се освободи слот в съответния час на съответния ваксинационен център

защото наистина ще бъде ултра тъпо - едни да чакат още 10-15 дни, докато часове в следващите дни да стоят незапълнени

Това няма как да стане, защото активните дати за регистрация са една седмица напред, считано от днес. Няма опция да избереш от освободените часове за датите 11.03 - 16.03, просто защото системата не позволява да се видят. Пак пропуск в изработването на регистъра.

надявам се в момента да е така, защото още никой не е отказал или освободил час; ако обаче не са съобразили да връщат активна дата, в която има свободни часове, би било страшно малоумно и недоправено... и това в държавата, където IT като професия е на голяма почит, няма що...

# 2 294
  • София
За Пфайзер единственото, което споделят познати и учители на синът му са болка в мястото на убождане. При мен това да аргументите защо Пфайзер  .

След първата игла може би, след втората дори тк във форума много хора споделяха, че е било много тежко. Просто повечето коментари доскоро бяха само за след първото боцване. А при РНК ваксините явно по-сериозната реакция е след второто.

Общи условия

Активация на акаунт