COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 017
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 7 620
Отвори листовката на която и да е ваксина и което и да е лекарство и ще видиш, че няма такава без секция "странични ефекти". С тъпия антибиотик ти се получават гъбички и ти се дразни стомаха, имаш липса на апетит, това е нормално, така ли? Защо не са ги направили без никакви странични реакции? Защо да купувам всеки път пробиотик за не знам си колко лв като може да го махнат тоя страничен ефект? Пу, как не са ги доизпипали всичките тия лекарства из цял свят.

# 7 621
  • на пъпа на Златията
Кой точно сравнява ковид с ваксината? Абсурдно е да си затваряме очите за страничните ефекти на ваксината и да викаме - ами това е до организъм. Ами  не, не е. Ако 50% от ваксинираните имат едни и същи реакции това вече не е до организъм. Отчитанеъо на страничните реакции не е война срещу ваксината, а война За по1добра ваксина. Но явно има хора, които не го разбрат това. Всеки доклад е важен и то не в БГ мама. Ако Пенка не че БГ мама, а чете само лисъовката и там пише - редки реакции "втрисане" и нея е втресе, естествено че ще се притесни, защото реакцията е рядка. И Пенка ще каже на Станка, която още повече ще се колебае дали да се ваксинира. Отбелязването на всички реакции дори тези описаните в сайта на Агенцията по лекарства ще отнеме толкова колкото и да се напише в БГ мама. Но там ще помогне на фирмите да си оправят бъговете, а на хората да са по-спокойни

Хора, болката е част от живота.
Цели поколения оцеляха след  50-та година на миналия век  поради антибиотиците. Да не мислите  че антибиотиците се понасят добре от хората??  Младите са свикнали нищо да не ги боли ли?
Ами няма такъв филм . Та така и с ваксината. Болката е дадена на човека да  му съобщава  какво се случва  в тялото на човека.  Болката съобщава на мозъка  как да  реагира тялото. Разбира се има  шокова болка  , която трябва да се овладява.

Скрит текст:
След прием  на антибиотици постоянно повръщах и се разтрепервах до 55-те си години и  падах на легло. поне за седмица. .  
Лекарите се смееха и казваха  че карам "грип" като децата? Лекарите казваха че ако се събудиш сутрин  и  не те боли нещо след определена възраст  е добре да се огледаш какво виждаш около себе си  и къде си.  

# 7 622
Скрит текст:
Андариел, извинявай, но се излагаш. Да това е нормален имунен отговор и да той е кофти, неприятен е, запознай се със собствената ти имунна система. Той също така зависи и от това, на което се реагира. Може цял живот да не си давала реакции към едно нещо, а на нещо друго да реагираш по друг начин, това не  прави отговорът ненормален.

Цитат
Просто приемаме, че дават кофти реакции и това е.

Просто приеми, че ковид ваксините са такива по-реактогенни от грипните да речем и пак не са от най-тежките ваксини. И разбирам да говорехме за нещо наистина неприятно като болки в ръката месеци да речем, което ми се случи от БЦЖ като бях в училище, а то... преходно неразположение за ден два. Ами да, мрънкането ми идва малко в повече.
Не е нормално, в следствие на имунен отговор, голям процент от хората да имат дискомфорт. Просто ваксините не са доизпипани.

Надявам се и никой да не ги "доизпипва" за сметка на ефективността. Ако беше за нещо наистина тежко, тогава да, но за температура - не, не и не.

# 7 623
  • София
Аз подадох в ИАЛ. Даже си написах кои са били очаквани и кои не. Да ги улесня хората Joy Обадиха ми се, разпитаха ме, дадох съгласие да ми дадат контактите на производителя. Казаха, че ако по-нататък реша, че нещо е от ваксината мога да подам пак и колкото пъти искам.

# 7 624
По тази логика и ваксините, които слагаме на децата не са доизпипани, защото и те водят често до повишена температура, втрисане и отпадналост. А се ползват от много години.

# 7 625
  • на пъпа на Златията
Минах край радиото. В Белгия въвеждат задължителни маски на открито .
Има протест против това.
Не  , не мога да  си обясня  тая антилогичност на протестиращите.
Това е против всички морални ценности, да се пази човешкия живот.
Да ,

Скрит текст:
Това си е направо фашизъм на 21-вия век умират  възрастните и болните.

# 7 626
Вече 10 дни и всеки ден нова "екстра". Не знам кога ще се свърши. Няма да споменавам колко близки са в болница в момента и всеки ден са по-зле.

# 7 627
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Не зная за вас, но аз имам "пред очите си" едни опустошени след боледуването хора. Като утрепани, без сили, не могат да си съберат главите..... Добре е, че не всички го карат тежко

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 11:56 от Роузи

# 7 628
  • София
Отвори листовката на която и да е ваксина и което и да е лекарство и ще видиш, че няма такава без секция "странични ефекти". С тъпия антибиотик ти се получават гъбички и ти се дразни стомаха, имаш липса на апетит, това е нормално, така ли? Защо не са ги направили без никакви странични реакции? Защо да купувам всеки път пробиотик за не знам си колко лв като може да го махнат тоя страничен ефект? Пу, как не са ги доизпипали всичките тия лекарства из цял свят.

Защото унищожението на всички бактерии (вкл. полезните) е резултат от действието на антибиотика, а не странична реакция. Ако не изтребва бактериите няма да е антибиотик.

# 7 629
  • на пъпа на Златията

Защото унищожението на всички бактерии (вкл. полезните) е резултат от действието на антибиотика, а не странична реакция. Ако не изтребва бактериите няма да е антибиотик.

Точно странична реакция е .Наред с положителното действие има и  неположително действие - нежелани реакции  на организма , които после трябва да се лекуват.   И за това се препоръчва  после  цял месец да се пият пробиотици.

# 7 630
  • София
Някой питаше откъде знаем, че не се докладва. Ами знаем, защото излиза Б Кирилов и казва, че до момента има 30 (числото не е точно) регистрирани нежелани реакции, а само във форума са в пъти повече.
Само тук колко човека "докладваха", че имат такива. И хората не докладват, защото ги смятат за "нормални", а тук има хора, които много усилено искат да наложат това.
Изобщо не виждам база за сравнение с детските ваксини, които са използвани от години и изчистени максимално.
Тук не говорим за война срещу ваксините. Напротив въпросът е човек да е отговорен и да направи тези ваксини по-хубави в бъдеще.

# 7 631
РНК ваксините са "изчистени до съвършенство". По-изчистени от това, не виждам накъде.

# 7 632
..................
Къде се прави такъв тест? Ти ли посочваш веществата в съответната ваксина или тестващите ги знаят и просто искаш да ти се направи съответния тест?

В Александровска болница, Алергологичен кабинет, кожен тест. С предварително записване и направление за алерголог. Казвате, че искате тест за съставките на ваксините.

Алергологичен кабинет, Александровска болница

Вероятно правят такива тестове и в други болници/кабинети, трябва да се попита...

Има ли противопоказания на хора с алергии да се ваксинират срещу COVID-19?

# 7 633
  • София
Какъв тест най-добре да направя на мен и детето /заради среща с възрастните баба и дядо/?
Хоум офис и онлайн училище сме, без срещи с хора /освен навън, и пазаруване набързо в магазин/. Тоест контакти на закрито задълго никакви, единствено санитарния минимум, но все пак ми се иска да отидем сигурно здрави, хората са с проблеми. Никакви симптоми нямаме, абсолютно здрави изглеждаме.
ПСР или пък за IgM*IgG антитела /та поне да видим дали сме го карали, въпреки че симпотми не сме имали досега/?
Антигенни от аптеката имам вкъщи, но при няколко познати бяха отрицателни за Ковид инфекция, а бяха болни, та в тях имам съмнения колко са показателни.

# 7 634
Какъв тест най-добре да направя на мен и детето /заради среща с възрастните баба и дядо/?
.......
За да сте 100% спокойни - ПСР.

Общи условия

Активация на акаунт