COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 311 318
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 7 785
https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Razhlabvat-merkite-ot-1- … te-sushto-1067665
 Тук пише всичко да не стане объркване 😉

# 7 786
Между другото има ли някой,който е прекарал тежко октомври,ноември ,да си е сложил ваксина?Как я понесе?
Аз - познат на ММ го изкара доста тежко по време на втората вълна. Сега се ваксинира с Модерна. Направи свръх силен имунен отговор и лежа 5 дни в болница. Бил е доста зле. Не знам подробности.
Аз го изкарах октомври. Вчера се чух с личната и тя ме посъветва задължително преди да слагам която и да е ваксина, да си пусна тест за антитела в лаборатория. При нисък или никакъв брой да слагам, иначе - не.
Предполагам е възможно въпросния човек да е имал антитела от прекарания Ковид и това да е причината свръхотговора на имунната система.

Чудя се дали има връзка между реакциите след поставяне на ваксина и минало преболедуване. Майка ми също беше болна през ноември - прекара го леко със загуби на обоняние и умора. През цялото време работеше отвкъщи без особени оплаквания. Ваксинира се с Модерна (двете дози) - и двата пъти не беше в състояние да върши каквото и да е  в рамките на ден-два..
Беше си направила тест за антитела преди първата доза , но резултатът беше с ниски стойности и ѝ препоръчаха да си направи ваксината.

# 7 787
какво означава “магазини с големи площи на открито”?!? Паркинг?

# 7 788
Някой има ли сайт или информация относно всяка една ваксина,за кого е противопоказна и някаква обща информация да се запозная.Как  решихте с коя да се ваксинирате ?

# 7 789
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Те действа копи- пейст от западния свят, може би, без да се съобразяват с нашите бройки ваксинирани и т.н... предполагам, защото няма разумно обяснение

# 7 790
Реално детските градини ще са затворени още около седмица, а училищата две седмици до края на ваканцията.
Мерките са ОК според мен за момента и на фона , че се намираме в предизборна седмица.
Кафета и ресторанти само на открито също не е лошо решение, което явно ще гледат да го оставят поне до началото на май.
Още преди няколко седмици писах тук, че според мен с ваксинирани над 40 хиляди медицински персонал, ще могат да отворят до 10-15 хиляди легла за ковид и около 1200 в реанимация.
Все пак и в момента над 20 хиляди легла има свободни по болничните ни заведения.
Да като брой заразени , вероятно сме в плато, защото се движим от около седмица около 23-24% положителни тестове, а преди това бяха 10, бързо минаха 15 и 20 и се стабилизираха като брой, но като смъртност тепърва ще се увеличава в следващите десетина дни.

# 7 791
С две думи единствено театрите отварят...Хм,по безопасно от МОЛ,Джъмбо и други големи помещения?

# 7 792
  • Сф
Каквито  и мерки да приемат, нищо почти не се спазва от хората, нито има санкции особени и редовни. Времето се постопли  и по кварталите всеки си живее все едно нищо няма. Големи компании навсякъде, един в друг, майки, деца, пиянки, всичко налази. В обектите, които работят , хигиената също е  нула.  И мерките.
Защо удрят само по моловете и фитнесите , за мен е загадка..

# 7 793
това с очернящата кампания за АстраЗенека е пълно безумие. Сега хората се избиват за другите 2 , при положение, че не са по-малко безопасни. Даже никак. Според немските институти са регистрирани много повече тежки странични ефекти и смъртни случаи при Пфайзър/Модерна отколкото с Астра.

# 7 794
  • Deutschland/HE
А има ли статистика по възрасти на смъртните случаи?
В Германия доскоро хората на 80+години получаваха ваксините на Пфайзер/Модерна, това са хора от старческите домове и някак си не е съпоставимо със сравняване на ваксина слагана само на хора под 65г.
Не мисля, че се води някаква кампания срещу АЗ. Те сами си направиха всичко и сега е най-лесно да обвиняват другите, че водят кампания срещу тях.

# 7 795
Прави ми впечатление че никой не говори за разработване на някакви лекарства за лечение на Йосиф.Само ваксини се правят.Вече година мина,а за лечение..нищо

# 7 796
Прави ми впечатление че никой не говори за разработване на някакви лекарства за лечение на Йосиф.Само ваксини се правят.Вече година мина,а за лечение..нищо
Нали излезе новина, че от Пфайзер разработват лекарство.

# 7 797
  • София

Pfizer и Moderna работят по лекарство. Но като цяло е по-добре да не се стига до заразяване...

# 7 798
изпреварили са ме. Слагам линк. cnbc.com/2021/03/23/covid-pfizer-begins-early-stage-clinical-trial-testing-oral-antiviral-drug.html

# 7 799
Ха...ми те и фитнеси,спортни зали и танцови школи отварят...🙄

Общи условия

Активация на акаунт