COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 310 987
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 7 950
Следя правилата в доста държави, за да знам дали мога да пътувам до там без карантина (тестовете са ясни). България става все по-рискова, има изисквания за карантини масово в ЕС.
Има обаче и някакъв план в нормалните държави: при над Х заболели на 100 000 - правим това, при ХХ на 100 000 - друго и т.н.
Това тук е пълна подигравка с хората, сори...

# 7 951
30.03. - 🔥5176 новозаразени (PCR 3417, БТА 1759), 338 426 общо
- 25,30% от 20 455 проби (PCR 12574, БТА 7881), ❗️27,18% само от PCR, 22,32% само от БТА
- 69 666 активни случаи, 60 842 карантинирани
- 78 новозаразени медици, 114 новозаразени деца
- 9 811 хоспитализирани (+132), поне 287 новохоспитализирани, 748 интубирани (-4)
- 😢155 починали, 13 068 общо
- 3 219 освободени от карантина и "излекувани", 255 692 общо
- 5 235 с Комирнати, 5 158 с АЗ и 2 790 с Модерна поставени дози, 93 081 с две дози, 458 731 общо
.
Благоевград   160
Бургас  417
Варна  463
Велико Търново  115
Видин  28
Враца  115
Габрово   65
Добрич  88
Кърджали   88
Кюстендил   68
Ловеч  58
Монтана   135
Пазарджик  145
Перник  76
Плевен  125
Пловдив   425
Разград  38
Русе  162
Силистра   82
Сливен  116
Смолян  56
София  212
София (столица)  1321
Стара Загора  205
Търговище  53
Хасково  162
Шумен  129
Ямбол  69

# 7 952
Между другото за всички, които се чудеха как е Чорбанов. Оказва се, че големи лъжи са пускали уж "познатите" и "приятелите" му. Той изобщо не е бил на ски и не обича зимни спортове. Също и признава, че не е прекарвал вируса преди.  Ето какво пише: "Тук съм!!! Не беше лесно, но не беше и това, което се каза. Да кажа накратко първо важните неща. Страхотно благодаря на Добро и приятелите от „Св. Иван Рилски“ за бързата и адекватна реакция, хванаха ме навреме. Свалям шапка.

Страхотни благодарности на целия голям екип на „Света Анна“ . Поименно ще спомена само чудесния приятел проф. Костов, хиляди благодарности. Но страшно благодаря на всички други – от Директора на болницата, до лекуващите и всекидневно преминаващи и проверяващи ни лекари, сестри и усмихнати санитари. Не съм бил в интензивно отделение, а в стандартна стая с готини хора. Нямам грам претенции към престоя ми там, хората се стараха много и си свършиха перфектно работата. Дълбок поклон.  
Запознах се със страхотни хора измежду болните, видях и други светове. Беше много полезно.

А сега малък коментар за това, което се изля. Във всички свои интервюта никога не съм неглижирал вируса и опасностите, които може да води след себе си. Може да се чуе тук, в профила ми. Напротив, казвах многократно, че рано или късно ще се срещнем, защото не може да се скрием с тези мерки. Повтарях, че с времето на циркулация и милионите срещи може да се очаква всичко. Това и стана. Да, казах, че очаквам тази среща. Не се отричам и от една дума, която съм казал.
Споменавах, че вероятно съм го прекарал. Имах гърлобол и хрема – тежки, но толкова. Не съм си правил тест, мина бързо. Е, не е било това, затова и се заразих.

За грозните информации и лъжи – темата е дълга. Ще разберете скоро. Видях, че има много мръсни медии. Заради лъжите лично оторизирах ръководството на болницата да направи изявление, с това не трябва да се спекулира. Хората бяха адски коректни.
Писаха, че съм настинал на ски. Зимни спортове не понасям, не ходя по снегове, дори и по ТВ не гледам.

И накрая – благодаря не всички вас, които писахте, звъняхте и се интересувахте от състоянието ми. Благодаря на всички, които се молеха за мен и ме споменаваха с добро. Наистина ме трогнахте и дори не знаете, колко задължен се чувствам. Дълбок поклон на всички."

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 01:39 от daisy12

# 7 953
При над 5000 нови случаи дали ще отворят заведенията?

# 7 954
Нали Чорбанов уж в предаване на живо, лично бил казал че е изкарал Ковид, но и че има антитела към него. (Не съм го гледала, но така чета).
     Сега се оказа, че имал хрема, която минала бързо, а тест не е правил.
    И това е човек от медицинските среди???
     Поставя си диагнози без изследване, което да го потвърди... Развява се без маска...
    За мен това не е сериозно поведение.
     Хареса ми обаче това което казва след преболедуването. Струва ми се че най после е прогледнал. Дано в действителност да е така, а не само замазване на ситуацията и обвиненията по негов адрес.

# 7 955
Че колко му е? Интересно някой отговорен фактор замисля ли се още колко време ще намират ежедневно места на нови 250-300 болни. Нито болниците са разтегателни, нито персоналът се множи. Ако всичко се пренасочва към отделения за ковид, какво става с другите болни?

# 7 956
  • Варна
Никой не е е казвал, че ще ги отварят, а само откритите части.
При над 5000 нови случая дали хората ще спрат да излизат и да се събират по улици, пейки, паркове, спортни площадки и т. н. където им хрумне!?

# 7 957
Да, ефективността не е като да трупаш тухли четворки. Но при контакт с твърде висок вирусен товар има реален шанс антителата които са изградени, да не успеят да предпазят достатъчно добре и от по тежко протичане.
      За контактите на открито, при китайския вариант се смяташе, че рискът от зараза е нищожен. При английския вариант обаче не е точно така.
     Ама предвид че в БГ сума народ не носи маска дори на закрито, не знам дали изобщо има смисъл да се обсъжда. Confused

# 7 958

Тестовете са над 20 хил. Пак е 1/4.
За мен, положението се влошава, но явно управляващите са рахат.

# 7 959
Логика отдавна няма в действията на управляващите. Но днес беше много лоша изненада това отпускане. Масово мои познати също недоумяват какво точно се случва, логика никой от тях не вижда. Единствено близко до акъла и най-вероятно е заради проклетите избори.

На хората вече им писна от мерки. Времето е хубаво, денят дълъг, настроението пролетно. Управляващите нямат избор.

Обаче гледам бройката новозаразени много висока. За хоспитализираните да не говорим. Да минава 4-ти, да идва новото правителство и да се вземат мерки някакви. То е повече от ясно, че сегашното не смее.

# 7 960
Скрит текст:
Висшестоящите казаха ,че юни ще преборим  пандемията .

Защото имаме много ваксинирани и преболедували. Като вторите до юни както е тръгнало ще са бая.

Не знам гледахте ли репортаж, в който казаха, че медицинската ни армия била подготвена и веднага след това репортаж от болница, в която казаха, че не били сигурни дали армията им ще се справи, защото за деня двама лекари се разболяли за втори път, а останалите - на края на силите си.
Да, да - до май,юни преболедувалите ще са доста, но и починалите ще са много. Добре че ни успокоиха че места в болниците има и лекарите ни се справят чудесно.
А лекарите дали го знаят това, а роднините на починалите!

# 7 961
Нов вариант на коронавируса е идентифициран от учените в Университета в Лиеж в Белгия.
Яко, а? Ей така се правят сензации и грандиозни заключения по медиите. DW пуска статия преди два дена, появява се тук таме някой пост в ФБ и в резултат има "Нов вариант който вече е в България"
Между другото B.1.214.2 е открит в Европа на 22.11.2020 и на 15.02.2021 е имало "чудовищен" пик от 48 проби в цяла Европа. Определено има видим "потенциал" за разпространение. Най-притеснителното е тази една проба в България, точно толкова колкото в Турция, Италия... Сенегал.
ако приемем ефективност на ваксина 95 %. Да приемем население - примерно - 1 милион, от които 300 хиляди ваксинирани, но сред останалите 700 хиляди бушува бурно разпространение на заразата
Ако имате една трета имунизирани, и свободно разпространение в останалите две трети за по-малко от 1 месец ще сте достигнали бройката от 700000 ваксинирани и наличие на стаден имунитет. И всичко приключва.

# 7 962
Голям абсурд е разпускането на мерките, особено за ресторантьорите. Пълно прецакване. Но сега пък реват за компенсации. Нали бяха нищожни.
Да минават тези избори, защото живеем в някаква паралелна реалност.
Човек трудно смила ставащото.

# 7 963
  • На изток от Рая
Можеха да разпуснат мерките, ако следят за карантиниране и носене на маски!

В ГТ маските са мираж, в такситата също - там само безсмъртни се возят.
Познавам цели семейства, които са под карантина, оплакват се от държавата и в същото време ги гледам как обикалят хипермаркетите, наглост голяма...
Този път няма да успеят да смъкнат бройките с училищата, иска им се, но ... докато всички танцови школи, фитнеси, дори фризьорски салони (не смея да отида на фризьор, следя страницата им - един клиент не видях с маска, за персонал да не говорим) са позволени няма как да стане.
Нищо не мислят, те нямат мисловна дейност, такава малка държава, толкова много починали, а може да се управлява къде по-лесно, но кой да се сети.
Не ни ли ударят по джоба ще загубим още невинни хора - въведи 3 мерки, но качествено, неспазващите да отнесат солена глоба, да видим няма ли да се оправим, тъкмо ще напълним и хазната, ама не, по-лесно е да си играем на "отвори-затвори", така не се побъркват хората...

# 7 964
Австрия се готви за пълна карантина, Франция - за нови мерки https://bntnews.bg/news/avstriya-se-gotvi-za-palna-karantina-fra … -1102469news.html
а България - за постепенно разпускане!

Общи условия

Активация на акаунт