COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 849
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 185
Аспарух Илиев е написал, че РНК ваксините НЕ предизвикват повишени тромбози. Поне да се успокоят хората с такива ваксини

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 12:44 от Amanda.D

# 10 186
  • В заешката дупка
При нас в Исландия има нови още по-стриктни мерки по границата. Бях писала преди, че епидемиологът ни искаше  влизащите в страната (с някои изключения, като ваксинираните, примерно) да изчакват 5-6 дневна карантина межу двата PCR теста в карантинен хотел, но имаше някакви съмнения за законността на подобна мярка. Въведоха миналата седмица подобно изискване - влзащите (и живеещите тук, и туристи, и по работа) от тъмночервените страни да прекарват тези 5-6 дни в карантинен хотел. С плащане обаче. За 4 звезден хотел, чисто нов при това, мнооого приемлива сума, но все пак бъркаща в джоба. Няколко души пододха жалби в съда. Незаконна се оказа такава принуда. После на по-горна инстанция - същата работа.

Последва модификация, която изглежда вече законово издържана. Човек се настанява в карантинен хотел при условие, че няма адекватни условия за карантина. Адекватни условия са: или да пребиваваш 5-6 дни сам някъде, или ако си с други хора (у дома при семейството си, примерно) - всички трябва да следват правила като при карантина. Престоят в карантинния хотел става безплатен. Увеличава се обаче и мониторинга върху карантираните, също и глобата ако карантината се наруши.

Вече недвусмислено, както каза и епидемиологът ни, знаем че границата е  “слабото ни място”.  Ако искаме да живеем по-близо до “нормалния” живот в Исландия, трябва рискът от влизане на вируса отвън максимално да се намали. Поне докато ваксините не станат масово достъпни.

И онзи ден главният ни епидемиолог директно каза, че целта ни е да елиминираме вируса вътре в страната. “Призна” нещо, което общо взето всеки следящ развитието и управлението на епидемията в Исландия, вече знаеше:  в началото тръгнахме с нагласата, каквато бе на повечето места по света, да “изгладим кривата” и да предпазим пренатоварване на здравната система, но се оказа, че с приложените мерки, дори не толкова строги, тук в Исландия можем почти да елиминираме вируса и да живеем по-спокойно. И това постепенно се е оформило като цел. И сега пак това ни е целта. И ключов фактор тя да се достигне, са мерките по границата.

Можеше и по-рано да се приложат по-строги мерки по границите, е моят коментар. Така щяхме да се разминем с голямата втора вълна и с малки вълнения тук и там, включител вълнението в момента, които изискват все пак вътрешни ограничения. Ама айде, няма да търся кусури. Все пак управляващите на кризата тук в Исландия се справят блестящо (поне засега) на фона на огромна част от останалия  “развит свят” и реално наистина живеем по-близо до “нормалното” вътре в страната, предвид по-слабите вътрешни ограничения и слабото разпространението на ковид сред общността. И най-важното - децата не се превърнаха в заложници на епидемията. В училищата (до 16г.) имаше ограничения и мерки, но никога не бяха затваряни. (Като изключим, че Великденската им ваканция тази година беше удължена с 2 дни.) Рутинно тестване също им беше спестено. Освен това мерките и ограниченията за децата в училищата (+ в свободните им и извънкласни занимания) траеха кратко, включително и изиксването за носене на маски.

# 10 187
Благородно завиждам на съфорумките от чужбина с безплатните тестове. Ли Лу, вярно ли имате право на три ПСР седмично? Аз тук съм си взела антигенни от аптеката и се радвах, че съм намерила по 16 лв бройката! Това за кислорода дано не ми се налага да го търся и прилагам, нито знам откъде, нито имам безкрайни финансови възможности за подобно нещо, нито как да боравя с него. Още малко и по един набор за интубация ще ни кажат да си набавим у дома...

# 10 188
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Фанфанито, кой кого подвежда? Навсякъде има информация за повторно заразени, за ваксинирани и заразени... Твърди се, че шансът за това не е много голям, а не че е нулев. И това е точно така.
Подвеждат всички дето говорят, че всички ще го изкараме. Да, ще го изкараме, ама не само по един път , ако няма мерки и не се внимава и после, не се пазиш, не пазиш и околните. Точно това става сега и така го разбират хората. Дри по-лошо, тези които още не са го изкарали или не знаят, си живеят без мерки, протестират и обиждат всички, които имат грижа за близки и себе си дори.
Не , не е така. Не го караш само веднъж и хоп вече край. Докато имаш антитела си защитен донякъде, но те бързо падат и дори това пак може да не те спаси, ако си попаднал до човек силно заразен и си поел много вирусен товар (ако си дълго време затворен в едно помещение с часове - до теб колегата по бюро, съученикът в класната стая  и т.н.) Като ти паднат антителата, а това е след 3-4 месеца от боледуването си отново на пистата. Така е поне за мен. Да кажат лекарите тук.
Ами да се ваксинират. Няма години да живеем с пародии или не на локдауни и подобни. Да, с ваксините няма стопроцентова гаранция, но има достатъчна гаранция. Имам антитела отпреди, имам и първа доза ваксина, на мен това ми е достатъчно и вече си живея съвсем нормално – по заведения ходя, на фитнес, на спа...

# 10 189
Ли Лу, вярно ли имате право на три ПСР седмично?
Четири даже и са безболезнени. Аз не вярвах и мислех, че Курц пак си прави пиар на наш гръб. Ето тук се похвалих (в скрития текст), беше голяма изненада. Отивам вчера в офиса - с тест сме, не носим маски. Искам да се видим с една приятелка в парка - за да сме спокойни, защото тя живее с майка си, правим тестове и се срещаме. Не ни е страх от кражба на ДНК, не сме Хоукинг, не е сложно, не боли, стават за 24 часа.. Готова съм да се тествам, само и само да живеем по някакъв нормален начин. На мен не ми пречи, ако това ще е "жертвата" да отворят.

Скрит текст:
Да добавя към това, че на човек вече официално се полагат четири безплатни ПСР тестове от типа гаргара. Процесът е следният: регистрираш се онлайн, получаваш код, с който в близката дрогерия или аптека си взимаш безплатните тестове. След това правиш теста пред един апп и носиш пробата си в някой от магазините на фирма REWE или аптека. Ако това се случи преди девет сутринта, резултатът ти идва до 24 часа. Признават се като официални идентифицирани тестове.

Невероятно, но факт, на нас ни дадоха седмичните тестове наведнъж и ни казаха в петък да дойдем пак за другите. Аз исках само три (за мен преди да ида в офиса и за децата преди да тръгнат на училище), но ми дадоха 12, защото не знаели какво имат в наличност, а доставката идвала пак в петък.

Не зная кой какво печели и дали ще даде резултат, но, както всички знаем, няма безплатно нещо. В крайна сметка започнах да се убеждавам, че тези точно тестове ще са ни наистина билетът към свободата, като отворят.

# 10 190
Не, че нещо , ама у нас и безплатни не искат да си правят хората. За учениците пък съвсем отказват, та.. То и не се раздават, всеки си плаща всичко. Само едни ваксини ни бяха безплатни, то пък... и това сме против повечето, като чета във ФБ, сега и под строй с пушка не можеш ги накараш да се боцнат болшинството.
Според вас кога ще премине това чудо и изобщо ще се свърши ли някога. Все така ли ще живеем. То все нови щамове излизат, не знам кога ще се върне старото време (ако изобщо се върне, нещо...)

Относно тестовете. Ми какво ми се хвалите вие в чужбината с безплатните. То ние си имаме сега гледам тестове за Тклетъчен имунитет от...520 лв. Къде сме ние, къде вие...((
Аз нали уж тестове ще правя , та какво видя...
https://detoxcenter.eu/cov-ispot-t-kletachen-imunitet-sresthu-co … 8mX3VrsvDTV3lH7Ao

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 13:03 от Анонимен

# 10 191
Здравейте, .мои близки, които преболедуваха, искат да си направят тест за антитела. В града им има лаборатория на Рамус. Знаете ли дали Рамус предлага количествени тестове за,антитела?
Трябва ли да изчакат 40 дни след оздравяване, за да е по достоверен тестът, или може по рано?

# 10 192
Не трябва да искат количествен за антитела
Да искат тест за неутрализиращи антитела.

# 10 193
СЗО не одобрява смесването на две различни ваксини и призовава  да се завършва имунизацията със същата ваксина с която е започнала.

# 10 194
  • София
СЗО не одобрява смесването на две различни ваксини и призовава  да се завършва имунизацията със същата ваксина с която е започнала.
Логично ми се струва. Не знам защо, но във Франция на младите с АЗ казаха, че ще слагат като втора доза Пфайзер. Ще видим и техните експерименти докъде ще доведат.

# 10 195
Аз да питам колежките с първа доза АЗ в рисковата група - жени под 60 - кога ще сложите втората? Мен ме напира на първата възможна дата на десетата седмица, но взех да се замислям дали да не я сложа на дванайсетата, за по-ефективно? Пък белким да измислили нещо дотогава или да има повече информация има ли или няма рискове.....Но втора доза ще сложа категорично, няма смисъл от това дето го изтърпях толкова време и да не съм защитена, няма вариант.

# 10 196
Здравейте, .мои близки, които преболедуваха, искат да си направят тест за антитела. В града им има лаборатория на Рамус. Знаете ли дали Рамус предлага количествени тестове за,антитела?
Трябва ли да изчакат 40 дни след оздравяване, за да е по достоверен тестът, или може по рано?
Да, правят. Ето този трябва да се направи - Abbott Diag. Sars Cov-2 IgG II Quant. 29 лева. 

# 10 197
Проф. Велизарова: "Астра Зенека" е опасна за жени под 30 г., с наднормено тегло, които пушат или вземат контрацептиви

Добре бе тези хора откъде ги четат тези неща. Измислят ли си ги, се чудя?
От ЕМА подчертаха, че засега не са идентифицирини рискови групи, а някои държави въвеждат възрастови препоръки, защото съотношението полза/риск при различните групи е различно.
На един човек, който е здрав и е на 20 години по-върви да му кажеш изчакай друга ваксина, на един човек на 60 години с придружаващи заболявания е почти безумно да му развиваш теории за рискове 1 на милион, докато за него рискът от ковид е огромен.

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 13:17 от LillyM

# 10 198
Скрит текст:
Не, че нещо , ама у нас и безплатни не искат да си правят хората. За учениците пък съвсем отказват, та.. То и не се раздават, всеки си плаща всичко. Само едни ваксини ни бяха безплатни, то пък... и това сме против повечето, като чета във ФБ, сега и под строй с пушка не можеш ги накараш да се боцнат болшинството.
Според вас кога ще премине това чудо и изобщо ще се свърши ли някога. Все така ли ще живеем. То все нови щамове излизат, не знам кога ще се върне старото време (ако изобщо се върне, нещо...)

Относно тестовете. Ми какво ми се хвалите вие в чужбината с безплатните. То ние си имаме сега гледам тестове за Тклетъчен имунитет от...520 лв. Къде сме ние, къде вие...((
Скрит текст:
Аз нали уж тестове ще правя , та какво видя...
https://detoxcenter.eu/cov-ispot-t-kletachen-imunitet-sresthu-co … 8mX3VrsvDTV3lH7Ao

За £195 също имаме частни Т клетъчни тестове....
https://privateharleystreetclinic.com/products/t-spot-covid-test … AYASAAEgKS3vD_BwE

# 10 199
  • София
Аз да питам колежките с първа доза АЗ в рисковата група - жени под 60 - кога ще сложите втората? Мен ме напира на първата възможна дата на десетата седмица, но взех да се замислям дали да не я сложа на дванайсетата, за по-ефективно? Пък белким да измислили нещо дотогава или да има повече информация има ли или няма рискове.....Но втора доза ще сложа категорично, няма смисъл от това дето го изтърпях толкова време и да не съм защитена, няма вариант.
На мен при поставянето ми дадоха дата на 12-та седмица, така че ще я сложа тогава, ако всичко е наред. Ако ми бяха дали 10-та, щях да я сложа на 10-тата.

Общи условия

Активация на акаунт