COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 327 171
  • 22 610
  •   2
Отговори
# 10 965
Към 11.04.21 са получени над 460 Хил. АЗ и към същата дата са налични над 222 Хил. дози АЗ.
0001, данните са от хора в нета, които водят статистика и то вярна статистика.
Ако им е вярна статистиката значи, няма излишни ваксини АЗ, а почти стигат за завършването на имунизацията им с две дози.
А за другите ваксини каква статистика вадят тези хора от нета с точните данни.
Има ли изостанали модерна и пфайзер за простосмъртните, че днес четох, че яко ваксинирали приоритетни ритнитопковци.

Да, де, ама забравяш, че ние продължаваме да получаваме повече дози АЗ отколкото слагаме. Тоест, ако днес ваксинират някой, докато той си чака следващата доза, ще сме получили още няколко стотин хиляди в следващите 10-12 седмици. Тогава ще му дойде ред за втора игла. Както и да смяташ излишък ще има, освен ако доверието на хората не се възстанови някак (което не виждам как ще стане).

От Модерна и Пфайзер има флакони на склад, защото половината от всяка пратка се пазят за втора доза.

# 10 966
Според мен пък ако тук решат да слагат втора доза иРНК ваксина, тези, които и в момента чакат да се доредят до иРНК ще си отчакат. Мисля, че първо ще почнат да слагат на тези с първа доза АЗ и после ако остане нещо, ще слагат иРНК като първа доза.. т.е. вече освен, че чакат хората кавото остане от приоритетните групи, ще чакат да се изредят и ваксинираните с първа доза АЗ. Дано не стане така.

# 10 967
И какво ще излезе? Че уж залежаващата ваксина на АЗ, от която имаме много излишно киличество едвам ще стигне за втора доза?! Много глупаво.

# 10 968
Здравейте, някой от вас да е има случай със загуба на памет вследствие на ковид?
След Ковид е възможно в редки случаи да се появят сериозни когнитивни проблеми, свързани с дейноста на мозъка. Проблеми с концентрацията, загуба на памет, проблеми с мисловните процеси. Но тези проблеми са редки, не са често срещани. Според учените това са краткотрайни последствия и мозъка ще се възстанови след няколко месеца. Ако става въпрос за ваш близък, не се притеснявайте, това е част от "екстрите" които дава Ковид сред част от боледувалите. След време ще се оправят нещата.

Скрит текст:
   Хора, които се възстановяват от последиците от коронавируса, може да претърпят сериозни проблеми с функциите на мозъка. В най-лошия случай е възможно щетите да са с еквивалента на рязко остаряване на мозъка с 10 години, предупредиха учени от Кралския колеж в Лондон.

Изследването е обхванало 84 285 възстановили се от COVID-19 пациенти.

Според ръководителя на екипа Адам Хемпшир, при някои тежки случаи се стига до сериозен когнитивен дефицит в рамките на няколко месеца.

„Нашите анализи съвпадат с предишни заключения за наличието на хронични когнитивни последици като резултат от заболяването”, сподели той.
Тестовете за установяване на евентуални нарушения са идентични с тези за наличието на Алцхаймер – пациентите решават загадки или се опитват да свързват точки, използвайки логика.

В доклада се казва, че някои пациенти на възраст между 20 и 70 г. с тежки симптоми са претърпели мозъчно увреждане, равняващо се на 10-годишно стареене на мозъка.

Според невролога Джоана Уардлоу от университета в Единбург, получените резултати не означават, че увреждането е трайно и е напълно възможно след известно време мозъкът да се върне в предишното си състояние.
https://dariknews.bg/novini/sviat/koronavirusyt-mozhe-da-systari … 10-godini-2246275

# 10 969
Здравейте, някой от вас да е има случай със загуба на памет вследствие на ковид?
След Ковид е възможно в редки случаи да се появят сериозни когнитивни проблеми, свързани с дейноста на мозъка. Проблеми с концентрацията, загуба на памет, проблеми с мисловните процеси. Но тези проблеми са редки, не са често срещани. Според учените това са краткотрайни последствия и мозъка ще се възстанови след няколко месеца. Ако става въпрос за ваш близък, не се притеснявайте, това е част от "екстрите" които дава Ковид сред част от боледувалите. След време ще се оправят нещата.

Скрит текст:
   Хора, които се възстановяват от последиците от коронавируса, може да претърпят сериозни проблеми с функциите на мозъка. В най-лошия случай е възможно щетите да са с еквивалента на рязко остаряване на мозъка с 10 години, предупредиха учени от Кралския колеж в Лондон.

Изследването е обхванало 84 285 възстановили се от COVID-19 пациенти.

Според ръководителя на екипа Адам Хемпшир, при някои тежки случаи се стига до сериозен когнитивен дефицит в рамките на няколко месеца.

„Нашите анализи съвпадат с предишни заключения за наличието на хронични когнитивни последици като резултат от заболяването”, сподели той.
Тестовете за установяване на евентуални нарушения са идентични с тези за наличието на Алцхаймер – пациентите решават загадки или се опитват да свързват точки, използвайки логика.

В доклада се казва, че някои пациенти на възраст между 20 и 70 г. с тежки симптоми са претърпели мозъчно увреждане, равняващо се на 10-годишно стареене на мозъка.

Според невролога Джоана Уардлоу от университета в Единбург, получените резултати не означават, че увреждането е трайно и е напълно възможно след известно време мозъкът да се върне в предишното си състояние.
https://dariknews.bg/novini/sviat/koronavirusyt-mozhe-da-systari … 10-godini-2246275

Благодаря ви! Много сила ми дадохте

# 10 970
Ох, маските, та маските.
Аз пък обмислям как да си нося отсега нататък по цяла зима маската, без разни идиоти да ми се смеят, защото за първи път от години изкарах зима без сериозно обостряне на бронхит и без да се будя сутрин с чувство за давене.

На децата стресиращо им действат и много други неща като bullying, семеен алкохолизъм, домашно насилие, стрес от тестове в училище. Борите ли се срещу тях? Или само лошите маски им съсипват крехката психика?

# 10 971
Днес са открехнали вратата за зелените паспорти в ЕС
Щели да бъдат въведени до края на юни
Щели да бъдат разделени за такива с отрицателни ПСР, за преболедували и такива за ваксинирани със срок 6 месеца.

# 10 972
САЩ спират ваксината на Джонсън, докато разследват редки случаи на тромбоза

https://www.nytimes.com/2021/04/13/us/politics/johnson-johnson-v … lots-fda-cdc.html

Разследват 6 случая, всички на жени между 18 и 48 години. Случаите са се появили до 2 седмици след ваксината. Има един смъртен случай и 1 случай в критично състояние.

Досега с ваксината в САЩ са ваксинирани около 7 милиона души.

стана тя, каквато стана... отново честота 1 към 1 000 000, отново млади жени, отново спиране
това поне би могло да оневини АЗ, че няма "грешка" в процеса им или конкретния вектор

залогът за човечеството е толкова голям, че е оправдано да се свикат най-добрите учени и тези 200-300 общо пострадали по света да бъдат изследвани под лупа, ако ще да им разчетат и генома, и да открият какво точно е причинило те да са изтеглили късата клечка в името на всички останали и щяха ли да я изтеглят при други обстоятелства (какви?)... за съжаление обаче науката не е нещо чудодейно, предвид това, че все още има други, и то доста по-масови, фатални заболявания, с "неустановена патогенеза"

# 10 973
Съпругата на президента приета в болница с аневризъм в мозъка 
https://www.facebook.com/Plovdiv24.bg/posts/2776358295959940

# 10 974
На САЩ това спиране едва ли ще им се отрази, те ваксинират основно с РНК ваксини, но явно случаите вече са станали повечко, въпреки че е доста рядко, засега с честота 1 на милион, смъртност 1 на няколко милиона .

ЕМА също обявиха, че разследват ваксината на Джонсън заради същата рядка тромбоцитопения.

Ако е нещо свързано с вектора , тогава и Спутника е в същия кюп.

Интересно е, че и при РНК ваксините има съобщени такива случаи, но засега май не са повече от това, което се смята, че е обичайно.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 15:19 от LillyM

# 10 975
Не зная дали постът ми е за темата за ваксините, или за тук, ама....нали ваксините са безплатни, избираеми, доброволни.
Ако аз съм си избрала един вид ваксина / дали е избор, или принуда от обстоятелствата, не коментирам/, и вече доброволно и съзнателно съм позволила да я приема, не е ли замяната и с друг вид ваксина НЕдоброволен акт.
Само си се чудя, ако има хрумки да ни заменят за наше добро векторна с иРНК.
Това вече не е доброволен избор, а насилствено ваксиниране с неясен резултат, което не бих приела въобще. нито за мое добро, нито за чуждото добро.

# 10 976
  • Отвъд алеята зад шкафа
Днес си пуснах тест за антитела, ако на някой му е интересно, мога да пусна резултата. Ваксина, 2 доза на 26 февруари.

# 10 977
Днес си пуснах тест за антитела, ако на някой му е интересно, мога да пусна резултата. Ваксина, 2 доза на 26 февруари.
На мен ми е интересно, но кажи с каква ваксина си.

# 10 978
И на мен ми е интересно, но не пускайте само снимка, а казвайте за какво иде реч, снимките са толкова дребни, че не ги виждам въобще през телефона.

https://www.24chasa.bg/region/article/9703680

Изписали са двете родилки в Добрич.

Дано да са повече добрите новини, измъчихме се.

# 10 979
И аз съм с една доза АЗ и не съм сигурна, че искам да си слагам втора доза от друга ваксина. Чувствам се като опитно зайче. Накрая няма да слагам нищо повече и това е. Тест за антитела не съм си пускала все още.

Общи условия

Активация на акаунт