COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 084
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 040
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Тесла, ЕМА си е чисто европейска агенция, нито разследват в САЩ нито в Израел. САЩ си имат Агенция по лекарствата, която е преценила, че рискът не е толкова висок. Когато има достатъчно ваксинирани в Европа, ще могат и Файзер и Модерна да разследват, ако ЕК прецени или подаде сигнал или там както работят тези институции

# 11 041
Джонсън отлага доставките захЕвропа

# 11 042
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Джонсън отлага доставките захЕвропа

Щото ЕМА се е наточила Simple Smile и край с и без това издишащото реноме на Джонсън

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 07:22 от Роузи

# 11 043
  • София
Който иска да чуе мнение на проф. Аврамов( физик) за Ковид.
https://www.google.com/amp/s/nova.bg/amp/news/view/2021/04/13/32 … D1%2582%25D0%25B5

# 11 044

Както казах те са си направили сметката и това спиране за да разследват редките тромбоцотопении при ваксината на Джонсън няма да им се отрази. Но ако бяха РНК ваксините се съмнявам, че с такава лекота щяха да спрат ваксинациите.

# 11 045
Знам, че питането ми не е по темата, за което искам да ме извините! Моля ако не получа отговор тук, да ме насочите към тема, в която мога да разбера следното:
Днес говорих с детската градина, в която най-малкото дете е 3-та задължителна група. Нямаме опция да бъде освободено заради обстановката, вариант е бележка от лекар, че е болна... или по семейни причини, но нямаме много останали дни. Двете по-големи деца са в къщи на ДО, аз съм на работа до обяд и не искам да я пускам на градина, 33 деца са в групата. Имаме ли вариант да остане в къщи без да взимаме "извинителна" медицинска бележка?

# 11 046
Който иска да чуе мнение на проф. Аврамов( физик) за Ковид.
https://www.google.com/amp/s/nova.bg/amp/news/view/2021/04/13/32 … D1%2582%25D0%25B5
Мнението го чух, но не разбрах как са го лекували и защо "неговото" лечение, не се прилага.

# 11 047
Знам, че питането ми не е по темата, за което искам да ме извините! Моля ако не получа отговор тук, да ме насочите към тема, в която мога да разбера следното:
Днес говорих с детската градина, в която най-малкото дете е 3-та задължителна група. Нямаме опция да бъде освободено заради обстановката, вариант е бележка от лекар, че е болна... или по семейни причини, но нямаме много останали дни. Двете по-големи деца са в къщи на ДО, аз съм на работа до обяд и не искам да я пускам на градина, 33 деца са в групата. Имаме ли вариант да остане в къщи без да взимаме "извинителна" медицинска бележка?

3та група, предучилищна ли се води? Демек учебен процес тече като в 1 клас, правилно са Ви отговорили.
Може да си извадите бележка от ЛЛ, но иначе това са вариантите, по лични причини или бележка от лекар.

# 11 048
Според някаква докторка от CDC паузата била за да научат повече и за да  подготвят тяхната здравна система да разпознава и да лекува въпросните тромбози и щяло да трае само няколко дни. Защото ако се приложи стандартното лечение за тромбози (предполагам с хепарини), това води до влошаване. Явно искат да разпространят сред лекарите нови правила и указания, ако забележат някой с тромбоза, да питат първо дали наскоро са били ваксинирани и чак тогава да прилагат съответното лечение.

# 11 049
Това е д-р Рошел Валенски, директорът на CDC и един от най-добрите инфекционисти в света. Преди беше директор на клиниката по инфекциозни болести в MGH, което е една от най-добрите болници в света.

Твърденията за търговска война са пълни фантасмагории. Очевидно в случая става въпрос за много рядък проблем с всички векторни ваксини на пазара. В Европа се говори повече за АЗ, защото се използва(ше) масово и има данни. Освен това си постлаха лошо в началото с грешките (за които никой не им е виновен) и привлякоха прожекторите. В Америка се говори повече за Янсен, защото там АЗ не е одобрена и Янсен е масовата векторна ваксина.

Важното е да се разбере какво се случва, кого засяга и как да се третира. Хората изпадат в паника, защото вниманието им е консумирано изцяло от ковид (с любезното съдействие на всички медии, експерти и т.н.). Не съм чул някой да истерясва заради Аспирин, например, а с него също има сериозни проблеми със сходна инцидентност.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 20:17 от Hope4C

# 11 050
Моят мъж получи във Виена изненадващо час за ваксина в събота като част от държавния апарат, да видим какво ще стане. На бележката пише Пфайзер, ще ви държа в течение. Актуално в Австрия са доставени 2.355.245 дози, а са бити 2.033.085, което прави от населението 19,60% с по една доза и 8,17% с по две.

Друго ново тук е, че тиролците не могат да напускат Тирол до 24.04 без тест, но нямат хард локдаун като виенския. Обаче виенчани могат да си ходят, където искат, ако отговарят на петте причини (работа, помощ на друг, спешен случай, пазаруване, разходка).

Изкара ковид напълно  безсимптомно преди 7 месеца.
Само по положителния тест е разбрал сигурно - или как иначе знае, че е преди седем месеца?

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 19:42 от Анонимен

# 11 051
Очевидно различни неща е говорил Ангелов. Прегледах и другите линкове.
Ще чакаме, да видим.

# 11 052
  • В заешката дупка
Очевидно е, че не е само това, че са си осигурили повече ваксини. Първо те не ограничиха АЗ в началото при възрастните, а масово ваксинираха с нея.
После с решението да поставят на повече хора по 1 доза реално удвоиха броя на ваксинираните.
И не на последно място доверието в Астра Зенека продължава са бъде високо за разлика от ЕС. И не е проблем само в България, във Франция мнозинството от хората не искат АЗ.

В, да, ама в Европа не са само България и Франция. Нито Германия и Италия, примерно. Има десетки страни в нея.

А това, че има страни, които ограничиха възрастово ваксината, не означава непременно, че не се е използвала. Освен възрастни групи, приоритетни са и професии от първа линия, които също се ваксинират. Това навскъде, включително във Великобритания. Не знам защо се мисли, че непременно АЗ е стояла на склад. Единствено спираните и за около седмица - две наруши ритъма и измести малко нещата. Което, да, не беше разумно в условия на бушуваща епидемия. Ама не и всички страни бяха с бушуваща. А и пак не е ясно колко точно количества са били задържани, предвид ограничените и малки доставки.

А като ти идват регулярно доставки и по много, ще можеш да си позволиш да не заделяш и да ваксинираш повече хора с 1 доза. Много ясно. В началото се тръгна със заделяне, точно заради несигурността на доставките. Та пак опираме до това, че Великобритания си опече нещата с договорите, осигури си регулярни доставки и по много.

Мога да се съглася с падане на доверието към АЗ, макар че в проучванията пак участва само 5-6 европейски страни. Само че доколко това спадане е нарушило реално вакинирането с АЗ е спорен въпрос, точно поради причината, че доставките на АЗ са мнооого малко в цяла Европа. И, да, възможно е в някои страни да оказва влияния. Но пак ще кажа в Европа има много страни.

За мен основният и неоспорим фактор за ваксинационния успех на Великобритания си остава точно,  че там си опекоха нещата и си осигуриха много и регулярни доставки. Останалите набелязани фактори са спекулативни, най-малкото. Могат да бъдат и тъй, и иначе.

# 11 053
Аз също си задавам въпроса, казват "редки тромбози, няма страшно",  в България конкретно какво правят хора, които са потърпевши, кой им помага, има ли ясен протокол за действие, да се положат усилия да се помогне, или се пишат в графа фира като животни.

# 11 054
Точно преди да избухне тромбгейт с Астра Зенека бях пуснала статия какви количества от ваксината стояха неизползвани на склад в Европа. Даже тук дискутирахме, че ако няма да я ползват, да я пускат в зелени коридори както направи България или да я дадат на някой друг. Доколкото си спомням дори България май желаеше да получи от въпросните количества от други държави, но какво стана, отказаха ли ни, вече не помня. Но много добре си спомням как Астра Зенека беше ваксината, която никой не искаше, но и никой не даваше на други.

Ето я статията в Гардиън от 25-ти февруари: Четири от пет ваксини на Астра Зенека в ЕС все още не са използвани

https://www.theguardian.com/world/2021/feb/25/acceptance-problem … o-eu-not-yet-used

Общи условия

Активация на акаунт