COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 574
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 465
  • Където морето целува небето...
Може ли съфорумците, които правят справките с ежедневните бройки, ако може да се види как се покачват бройките на новозаразени деца през последната седмица. Може ли да се извади такава статистика?

# 12 466
Идвам да споделя нещо, на някой може да е от полза. Ако искате бърз антигенен тест от Рамус за пътуване в чужбина, чакате 24 часа. Тези са изперкали напълно. Трябвало им време, защото бил на английски. Явно е много трудно да имат готов формуляр на английски и само да попълват данните на хората. Пълна идиотщина.

# 12 467
  • София
Дева, с АстраЗенека съм, минах в последния ден на зелените коридори във ВМА. Сега съм в голяма чуденка, но по-скоро клоня към втора доза иРНК с цел по-силен имунен отговор, затова ми е чудно как ще стане тая работа.

# 12 468
Скрит текст:
Като чета такива постове и ми иде да извикам: "Глупако, замълчи!" Но няма да го направя, защото всеки има право на мнение, колкото и нелепо да е то на фона на 200 смъртни случаи дневно.

Сегашният щам е много по- тежък от предишния. Ноември месец повечето ми познати го изкараха на крак, само с липса на обоняние и вкус. Сега всички го минават много тежко, задължително на легло, а доста често опират и до кислородния апарат.

Според статистиката:
Ноември - декември 2020 - на 7 дневна база - пик със 140 починали;
Март - април 2021 - на 7 дневна база - пик със 125 починали;
Ноември - декември 2020 - на 3 дневна база - пик със  178 починали;
Март- април 2021 - на 3 дневна база - пик със 162 починали.

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/bulgaria/
И 15 човека разлика, трябва да ни показват, че сега ситуацията е много по-добра и контролирана.
Наивно.

# 12 469
Може ли съфорумците, които правят справките с ежедневните бройки, ако може да се види как се покачват бройките на новозаразени деца през последната седмица. Може ли да се извади такава статистика?

Мама Сузана, ако ползваш ФБ, погледни Лъчезар Томов, съвсем наскоро пусна графика.
Иначе в група Наука в кризата всеки ден дават и новозаразени деца, аз следя там, но е ден за ден.

# 12 470
https://www.worldometers.info/coronavirus/weekly-trends/#weekly_table
Имаме спад с 25 % общо, при деца няма инфо.

# 12 471
  • София
Пак започваме да се катерим, май няма така лесно да затихне третата вълна, идват и празници, след тях как ще е, незнам..В кой сайт има бройки новозаразени по градове?
Броя тестове спада, а и като по начало не знаем какви са тия тестове, кой се тества и кога, съвсем не е известна ситуацията. Още повече е съмнително как с 10 дни полумерки потушаваме вълна, но сега покрай празниците ще има повече тестове от пътуващи и може да лъсне нещо. Вече никой не може да прогнозира тук какво ще се случи, както не знаем какво се случва, или се радваме на 10 000 хоспитализирани.
Апропо, тези постоянни хвалби как побеждаваме пандемията също са прът в колелата на ваксинацията. Не, че беше хубаво да има денонощни брифинги в стил шок и ужас, но и това постоянно подценяване също не се отразява добре.

# 12 472
Доста линчи лекари имат Пфайзер и Модерна, поне в София. Вероятно е възможно и без редене по опашки, поне това виждам от познати.

Иначе всеки сам си решава, но ако аз имах първа доза АЗ щях да си сложа и втората. Приятелите ми с АЗ в момента правят това.
Потвърждавам казаното от Бояна ... дори аз вече успях да се ваксинирам с първа игла.
И колко мен много ваксинирани от лични лекари. На други им звъняли личните, а те от страх или под влияние на близки отказват. Още обаче ме гложди въпроса дали личните лекари имат необходимите условия за съхранение на РНК ваксини.
И аз това се зачудих, но е факт, че моето ДжиПи вика всички в определен часови интервал и само в един ден.
Аз поисках да ми отложи втората с три дни, че имах идея да пътувам ... но ми бе казано - абсурд.
Явно взимат определено количество в деня и така ... но все пак това е в Токуда, може би там има добри условия за съхранение.

# 12 473
Доста линчи лекари имат Пфайзер и Модерна, поне в София. Вероятно е възможно и без редене по опашки, поне това виждам от познати.

Иначе всеки сам си решава, но ако аз имах първа доза АЗ щях да си сложа и втората. Приятелите ми с АЗ в момента правят това.
Потвърждавам казаното от Бояна ... дори аз вече успях да се ваксинирам с първа игла.
И колко мен много ваксинирани от лични лекари. На други им звъняли личните, а те от страх или под влияние на близки отказват. Още обаче ме гложди въпроса дали личните лекари имат необходимите условия за съхранение на РНК ваксини.
И аз това се зачудих, но е факт, че моето ДжиПи вика всички в определен часови интервал и само в един ден.
Аз поисках да ми отложи втората с три дни, че имах идея да пътувам ... но ми бе казано - абсурд.
Явно взимат определено количество в деня и така ... но все пак това е в Токуда, може би там има добри условия за съхранение.
Може би наистина има значение и къде е личния лекар. Едно е да е в болница, ДКЦ даже, друго е да е в кабинет в един малък частен център както е моя личен примерно. Но въпреки това личната ми твърди, че имала условия за съхранение. Но тя е получила и само два флакона разбрах, предполагам повечето са така взели малки количества.

# 12 474
  • София
Както се казва: "От неговите уста в Божиите уши".
Проф. Кантарджиев: „Ако в момента продължава ваксинацията с темп, който ни е обещан от фирмите, които произвеждат и сме сключили договор с тях за ваксини - май месец по 250 000 на седмица и юни месец по 350 000 на седмица за РНК ваксини, това са на „Модерна“ и на „Пфайзер/Бионтех“, ако хората сътрудничат и лекарите се организират, мисля, че до есента ще го поставим под контрол. В смисъл да няма епидемично разпространение, да не говорим за дифузно разпространение, а да говорим за отделни клъстери – даден колектив в даден офис. Тогава нещата ще могат лесно да се контролират и тогава вирусът в нашата страна ще придобие не епидемичен, а ендемичен характер“.
от ТУК
Само дето това "ако" ме притеснява, че много пожелателно звучи. Досега нито ваксини имаше достатъчно, нито организация за поставянето им, нито адекватна кампания за привличане на хората към каузата на масовото ваксиниране - нищо от трите го нямаше досега и у нас всъщност вирусът "командваше парада". Има ли шансове да обърнем нещата в наша полза? На теория - да, на практика - не знам, трудно ми е да повярвам, че можем да се справим. Дано не съм права.

# 12 475
Пускам линк към инетрвю с доктор Николай Увалиева, Аджибадем Токуда за вируса, лечението с ивермектин, плазма и др. Заглавието на статияте е Сегашният ковид протича по-тежко

https://clinica.bg/menu.php?n_id=16569&act=view&fbclid=I … GzKo0vQzeUn3TWMxY

Кантарджиев пак си мечтае нещо - толкова отдавна сме в дифузно разпространене, че не знам какви клъстери пак са му в главата.
И като идват толкова много ваксини на кого ще ги бие, като хората не ги искат?

# 12 476

Може би наистина има значение и къде е личния лекар. Едно е да е в болница, ДКЦ даже, друго е да е в кабинет в един малък частен център както е моя личен примерно. Но въпреки това личната ми твърди, че имала условия за съхранение. Но тя е получила и само два флакона разбрах, предполагам повечето са така взели малки количества.
Да, права си ... като цяло мисля взимат количество, което да изразходят в деня. Тоест да не им се налага да мислят за сторидж за по-дълго време.

# 12 477
Радвам се, че ще има възможност който иска да си сложи втора доза Астра Зенека.

Аз както бях напълно сигурна, че си искам втората доза, започвам да се замислям дали евентуално РНК ваксина след първа Астра ще даде по-добър имунен отговор. Колебанията ми са породени от леко разочароващ за мен резултат за антитела месец след първа доза Астра. Знам, че е все още рано и че пълен имунен отговор се очаква най-малко две седмици след втората доза, но въпреки това резултатът наистина ме разочарова.

Дали вече някъде се слагат РНК като втора доза след Астра и има ли данни за имунния отговор? Или може би все още е рано за подобни данни?

# 12 478
Някой знае ли кой ще издава документ, че си преболедувал или ваксиниран?

# 12 479
  • София
Някой знае ли кой ще издава документ, че си преболедувал или ваксиниран?
За ваксиниран ти издава лекаря, който те ваксинира. За другото не знам още да има обявен документ, защото ЕС май нямат протокол за Ковид паспорти или както там ще ги наричат.

Общи условия

Активация на акаунт