COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 372
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 510
  • При семейството си
Разбира се, че лабораториите (а и не само те) превърнаха Ковид, изследванията, нещата,  свързани с него в доста добър и печеливш бизнес.

# 12 511
В Пловдив /вероятно и за София е така/ PCR за пътуване, отивам в 7 сутринта, до около 14:00  е готов резултата, след 16:00 часа вече може да се вземе напечатан.
Просто трябва предварително да се попита в лаборатории, преди да се накани човек, не е сложно.

# 12 512
  • София
Разбира се, че лабораториите (а и не само те) превърнаха Ковид, изследванията, нещата,  свързани с него в доста добър и печеливш бизнес.
И само у нас те са изцяло частен бизнес, който няма нищо общо със Здравната каса. Както казваше един познат миналото лято – ах, как ме е яд, че по-рано не се сетих да отворя няколко лаборатории.
За капак държавата не само не печели от тестове, но и губи всякакъв контрол над епидемията като няма никаква представа кой и защо се тества. Получаваме някакви "данни", които са си просто едни безсмислени числа ако не знаем какво стои зад тях.

# 12 513
Температурата след първа астра брои ли се за реакция?
- Проф. Кюркчиев, Експертният съвет по имунология излезе с официално становище, в което се казва, че ваксинирани с първа доза от медикамента на "АстраЗенека" и не проявили сериозни нежелани реакции, могат да си поставят и втората. Какво се разбира под "сериозни нежелани реакции"? След поставянето на първата доза мнозина се оплакваха от треска и висока температура, понякога продължаващи с дни. Това брои ли се за "сериозна нежелана реакция"?
- Под "сериозни нежелани реакции" се имат предвид тромбозите и/или тромбоцитопениите, които са описани при 222 души с доказана връзка с ваксината на "АстраЗенека". Това са 6 случая на 1 милион. Нищо не е съвършено в този живот. Вероятно множество ваксини и лекарствени препарати имат подобна честота на тежки нежелани реакции.
Другите реакции, за които питате - няколко дни треска и температура, са описани при всички ваксини и са нещо, което до скоро не ни изненадваше. Започна да ни изненадва от началото на 2021 година.
https://m.dir.bg/dnes/na-fokus/ne-patsienti-razglezeni-klienti-p … eto-kam-vaksinite

# 12 514
Извинявам се, ако сте коментирали по-назад - сега чух от Чорбанов по тв, че вече се правят изследвания за Т-клетъчен имунитет в НЦЗПБ и в “Иван Рилски”.
Цената кой знае каква ли ще е. А той кога е бил по телевизията Чорбанов, кой канал?

Към 200 лв е един тест за клетъчен имунитет. Има и в Рамус - SARS COV 2 QF Test. Ако не бъркам, и в Пирогов май вече правят.
Бях видяла някъде и под 200, но не помня къде. Дали изобщо си струва човек да дава тези пари. Според мен и не много хора биха могли да си  го позволят. Ще получи човек информация полезна, но дотам.

Аз, например, ще си направя и според резултата ще преценя дали да сложа втората доза АЗ, че първата ми понесе зле.
Иначе, Чорбанов каза, че това изследване не може да ти послужи като документ - за пътуване, например. Само за твое инфо си е.

# 12 515
В Пловдив /вероятно и за София е така/ PCR за пътуване, отивам в 7 сутринта, до около 14:00  е готов резултата, след 16:00 часа вече може да се вземе напечатан.
Просто трябва предварително да се попита в лаборатории, преди да се накани човек, не е сложно.
Стига с този ПСР, за него зная, че и да не е за навън, ще се чака до другия ден. Говоря за бърз антигенен тест, с който също може да се пътува. Няма сила, която да ме убеди, че едно нещо, което е готово за 15 минути като изследване, отнема 24 часа, само защото трябвало да е на английски. Те ще речеш, че Шекспир превеждат, или на суахили. Ама срещу 30 лева отгоре може. Готови формуляри са това, за 5 минути се попълват, но само ако си доплатиш.

# 12 516
Извинявам се, ако сте коментирали по-назад - сега чух от Чорбанов по тв, че вече се правят изследвания за Т-клетъчен имунитет в НЦЗПБ и в “Иван Рилски”.
Цената кой знае каква ли ще е. А той кога е бил по телевизията Чорбанов, кой канал?

Към 200 лв е един тест за клетъчен имунитет. Има и в Рамус - SARS COV 2 QF Test. Ако не бъркам, и в Пирогов май вече правят.
Бях видяла някъде и под 200, но не помня къде. Дали изобщо си струва човек да дава тези пари. Според мен и не много хора биха могли да си  го позволят. Ще получи човек информация полезна, но дотам.

Аз, например, ще си направя и според резултата ще преценя дали да сложа втората доза АЗ, че първата ми понесе зле.
Иначе, Чорбанов каза, че това изследване не може да ти послужи като документ - за пътуване, например. Само за твое инфо си е.
Разбирам. Възможно е обаче втората доза АЗ да ти понесе по-добре. При вторите дози при векторните ваксини не е така като при първите, поне така чувам като инфо. То е полезно това изследване явно, ако служеше и като документ при пътуване даже цената щеше да си заслужава сякаш повече.

# 12 517
  • Където морето целува небето...
Точно днес ми се мерна в една нашенска лабораторив тест за клетъчен имунитет на цена от 95 лв. с пробовзимането. Доста голяма разлика до 200 лв.

# 12 518
  • Под сянката на разлистените кактуси

Elpis, така работи пазарната икономика

# 12 519
  • София
Те Рамус елементарни изследвания, които и до час трябва да станат, едвам ги правят за един ден, какво да говорим за ПСР.

# 12 520
Не ми е важно ,но ще ми е интересно да разбера с коя ваксина са имунизирани Мутафчийски, Балтов и Ангелов Blush

# 12 521
А дали са имунизирани?

# 12 522
  • София
Да, ваксинираха се от първите с файзер, нали Мутафчийски сам каза, че той бил от първите пингвини, които скочили в океана. Ангелов и той стана медийна звезда с изказването как се ваксинирал, защото искал да прегърне родителите си. За Балтов не помня.

# 12 523
Е в пътуванията до Холандия и Малдивите няма нищо задължително.

Но спадат към фундаменталните права.

# 12 524
Не ми е важно ,но ще ми е интересно да разбера с коя ваксина са имунизирани Мутафчийски, Балтов и Ангелов Blush
Баба им Меркел е с AZ, тия мисля са с пфайзер, Ангелов с модерна.

Общи условия

Активация на акаунт