COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 329 126
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 780
Ли Лу,
Връщай се в България малко. За празниците пускаме дискотеки, барове и ваксини всякакви и за всички над 18.
Кой, каквото иска Wink

antea ,
Да, тези за втора доза АЗ могат, а тези дето искат втора доза от пфайзер след 84 ден.

# 12 781
  • в страната на чудесата

# 12 782
Ли Лу,
Връщай се в България малко. За празниците пускаме дискотеки, барове и ваксини всякакви и за всички над 18.
Кой, каквото иска Wink
Аз се бях наканила, но не се получи, сега чак лятото. В България от моите най-близки почти всички и без това го изкараха. Ние възрастните и тук ще си намерим начин, ако искаме да пием и играем, обаче за училищата ме яд. За спорта, за приятелите им, за една нормална среда.. Не редно това, което става. Ще изгубят и последните фенове на локдауна. Е, колежката ми днес е в Залцбург, даже ме пита дали да ми вземе нещо от Zara. Не и се сърдя въобще.

# 12 783
  • София
не ми стана ясно за хората, на които до 10-ти май им изтичат десетте седмици от първа игла астра в тези зелени коридори ли трябва да отидат?
Брат ми днес си е сложил втората АЗ без записване, в различен ваксинационен център от първия. След няколко дни му ставаха 10 седмици.

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 17:22 от yovanka

# 12 784
Най-накрая излезе доклада от Великобритания. Резюме за ваксината на Астра Зенека:

(Данните са до 14-ти април)

Редки тромбози:

Общо 168 случая, от които 32 смъртни случая.
От тях 93 жени и 75 мъже на възраст между 18 и 93 години.
Тромбоза на мозъчните синуси - 77 случая (средна възраст 47 години)
Други тромбоемболични събития в съчетание с тромбоцитопения - 91 случая (средна възраст 55 години)
Честота: 7,9 случая на милион. Наблюдават се повече такива случаи сред по-младите.

Всички случаи са след 1-ва доза на ваксината с изключение на един (за него писаха в предишния доклад, че има заболявания, които може да са предизвикали това)

Брой поставени дози от ваксината 21,2 милиона. Брой поставени втори дози - 2,3 милиона

https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19- … ow-card-reporting

# 12 785
yovanka,
Брат ти доста разумно е постъпил.
Хората дето мислят да си слагат втора доза АЗ и им е време, е добре да го направят до 29 април, защото на 30 април, ако пуснат действително коридорите за всички ваксини, ще има доста опашки според мен, а сега за АЗ няма никакви.

# 12 786
Лили, на колко време излизат тези доклади? с всеки следващ би трябвало да се увеличава броя на поставените втори дози, и ако все така няма случаи при тях, ще е успокоително и за хората навсякъде, където им предстои

# 12 787
🟢”Зелен коридор” за ваксинация в „Пирогов” по празниците
❗️От 30 април до 9 май(включително) 5️⃣ имунизационни зони в болница „Пирогов” ще приемат всеки, който желае защита срещу COVID-19

В 5-те зони очакваме и всички,на които им предстои втора доза от Oxford/AstraZeneca,  Moderna и Pfizer-BioNTech

🟢Без почивен ден
🟢Без предварително записване на часове
🟢5 ваксинационни зони
🟢Желаещите се приемат между 08:30 – 17:30

#ИзлезОтИзолацията
#ЗаТезиКоитоОбичаш
#ИнформирайСе

# 12 788
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това трябва да се знае, за да могат хората да вземат добре информирано решение и да осъзнаят, че рискът от кортикостероидите върху ДНК-то е по- висок, отколкото потенциалните рискове от ваксината върху ДНК- то им. Като кортикостероидите са медикамент, изписван както за сериозни заболявания, така и за щяло и нещяло и много хора ги приемат без да се замислят за ДНК- то си , а изведнъж ваксината срещу Ковид щяла да им увреди ДНК-то.
Разбира се по- важно е да оживееш след Ковид, което оправдава рисковете , но тези рискове не са изследвани напълно

Пускам цитат, за подкрепа на думите си:

"Glucocorticoids have long been used for their antiinflammatory properties, but the mechanism of this antiinflammatory effect has only recently been clarified. It involves 3 steps: 1. activation of a cytoplasmic receptor following binding of the glucocorticoid; 2. binding of the activated receptor at a specific site on nuclear DNA; 3. synthesis of one or more specific lipocortin proteins. The lipocortins inhibit phospholipase A2, one of the first links in the arachidonic cascade and a principal agent in the inflammatory reaction. "

Google Translate:

"Глюкокортикоидите отдавна се използват заради техните противовъзпалителни свойства, но механизмът на този противовъзпалителен ефект е изяснен едва наскоро. Той включва 3 стъпки: 1. активиране на цитоплазмен рецептор след свързване на глюкокортикоида; 2. свързване на активирания рецептор на определено място върху ядрената ДНК; 3. синтез на един или повече специфични липокортинови протеини. Липокортините инхибират фосфолипаза А2, една от първите връзки в арахидоновата каскада и основен агент при възпалителната реакция."

Така, че- отивайте и се ваксинирайте!
Болничната терапия е по- опасна, от ваксиналната реакция

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 17:57 от Не се сърди, човече

# 12 789
Цитат
Само 1% от ваксинираните в Унгария са се заразили с COVID-19

https://news.bg/world/samo-1-ot-vaksiniranite-v-ungariya-sa-se-z … i-s-covid-19.html

# 12 790
  • Bristol
20% от възрастното население (18+) вече били с по две дози

# 12 791
For example, anaphylaxis has been reported after one in every 90,000 Pfizer vaccine doses. Anaphylaxis is a severe, life-threatening allergic reaction
Тежка алергична реакция анафилаксия, която застрашава живота, се появява 1 на 90 000 ваксинирани с Пфайзер до 15 минути от ваксинация, според САЩ CDC център контрол заболявания 11,1 на милион

# 12 792
  • София
При всяка ваксина, както при всяко лекарство може да настъпи някаква тежка реакция. Въпросът е колко е вероятно, а в случая е много, много малко вероятно. Много по-вероятно е човек да получи тромбоза от Ковид, както и други тежки реакции. Време е някой да седне и напоително това да го разясни на населението, както и на личните лекари. Не, че от това ще пристигнат достатъчно ваксини веднага, но поне половината с АЗ да си сложат втората доза. Че за всичките няма да има, както е известно.

# 12 793
От написаното от Лили и Стелянчето излиза, че пфайзер е доста по рискова от астрата.
Лили даде данни от 23 милиона поставени астри, че имало 168 с тежки последици, а при пфайзера са 11 на милион.

# 12 794
  • София
По никакъв начин не е доказано, че ваксинираните са преносители на вируса, затова и в някои страни се влиза със серфитифакт за имунизация или ПСР, не и с двете. Въпрос на време е ваксинираните да добият определени привилегии не само в Израел, затова е и важно тук да напреднем с ваксините. Иначе няма да има край това.

Общи условия

Активация на акаунт