COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 854
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 14 235
https://www.bgonair.bg/a/7-sport/225549-mesi-i-neymar-shte-se-va … -kitayska-vaksina Футболни звезди също ще бъдат ваксинирани с китайска ваксина                                             

"Sinovac ще бъде официален партньор на Купата на Америка през 2021 г.     
Южноамериканската конфедерация по футбол потвърди, че играчите и служителите, участващи в Купата на Америка през 2021 г., ще бъдат ваксинирани с дарени от Китай ваксини срещу Ковид-19, включително двете звезди Лионел Меси и Неймар.

Според съобщения в медиите, на 29 април в уругвайската столица Монтевидео са били доставени 50 000 дози ваксини на китайската компания Sinovac.Южноамериканската футболна федерация вече е започнала разпределянето им сред своите 10 асоциирани членове. От там обявиха на 13 април, че са постигнали споразумение Sinovac да стане официален партньор на Купата на Америка през 2021 г., която ще се проведе в Аржентина и Колумбия от 13 юни до 10 юли, информира "Радио Китай."

# 14 236
Има ли някакви новини за това дали и кога ще пуснат ваксината на Джонсън в България?

# 14 237
Не съм съгласна, че в БГ съвсем не е имало организация за ваксините. В началото имаше - имаше приоритетни групи, караше се по тях. Хаосът настъпи, когато се видя, че въпросните приоритетни групи имат супер вял интерес към ваксинацията. Нормално тогава решиха да пуснат ваксините за всички, че темпът на ваксинация ни беше майко мила. Единствено не бях съгласна къде бяха набутали пенсионерите в трета глуха. Относно Сейшелите - дано местата, които ползват китайския боклук бързо се преориентират към някоя друга ваксина.. Това ми говори колко реално се справят в Китай с коронавируса и колко вярна информация изнасят. Колкото до събирането на хора и празнуващите - вече няма как да се каже кой ваксиниран, кой не, за да се сочи с пръст и порицава..

# 14 238
Скрит текст:
Да де, хората пътуват насам натам, защото им позволяват да пътуват.
А там дето ги ваксинират организирано пътуването им е до магазина с тест.
Скрит текст:
Оправдания винаги има.
В съседната тема поне 10 човека са писали, че са се ваксинирали предните дни по коридорите с пфайзер и им е отнело десетина минути.
Тези с астрата са си втори дози и това е ясно, даже ми се виждат малко.
Все пак тези дни трябва да се ваксинират над 200 хиляди с втора игла астра.

Това не е вярно.
В Англия се ваксинира организирано и никога не са искали предварителни тестове за посещаване на магазин.

Само бяха затворили магазините месеци наред.

Не всички, а и click and collect с безплатно връщане винаги е имало.

# 14 239
Скрит текст:
Да де, хората пътуват насам натам, защото им позволяват да пътуват.
А там дето ги ваксинират организирано пътуването им е до магазина с тест.
Скрит текст:
Оправдания винаги има.
В съседната тема поне 10 човека са писали, че са се ваксинирали предните дни по коридорите с пфайзер и им е отнело десетина минути.
Тези с астрата са си втори дози и това е ясно, даже ми се виждат малко.
Все пак тези дни трябва да се ваксинират над 200 хиляди с втора игла астра.

Това не е вярно.
В Англия се ваксинира организирано и никога не са искали предварителни тестове за посещаване на магазин.

Само бяха затворили магазините месеци наред.
Да, и може би това е начинът. Докато се поставя ваксина масово, да се свива разпространението на вируса с мерки, за да може ваксинираните с поне една доза, да не разнасят вируса и да не се заразяват, както се случва в България например.
Мисля че и в Израел отпускаха мерките доста бавно.

# 14 240
При оргинизираната ваксинация положението беше толкова трагично, че повечето ми познати от приоритетните групи се ваксинираха през зелени коридори, не дочакаха "организираната" ваксинация. Правеха се списъци, правеха се някакви планирания, и по някое време всичко умираше на ниво "имаме списък, чакаме РЗИ".

# 14 241
Доста възрастни успяха да се ваксинират при личните лекари, когато това можеше да е възможно. Някои успяха и на зелен коридор да минат, но си имаше хора, които се страхуват да се редят по опашки.

# 14 242
  • София
Ето тук намирам за китайските ваксини и новините не са обнадеждаващи, данни от Бразилия сочат ниска ефективност - https://webcafe.bg/svyat/kitay-ili-nashata-vaksina-ili-nikoya-druga.html
Ако на Сейшелите ползват нещо такова - нормално е да има бум. Затова не биваше далеч по-изпитани и доказани ваксини да се компрометират (не само AZ).

# 14 243
Този брифинг днес го дадоха за 3 минути 😃 През, които министъра благодареше на хората и журналистите и хвалеше за добрите резултати. Били сме с по-добри резултати от Германия, въпреки че те били с по-висок индекс на строгост от нас.

# 14 244
Продължава брифинга по Нова нюз.

# 14 245
Не всички, а и click and collect с безплатно връщане винаги е имало.

Тази смешка, която и тук винаги е имало, никога не я разбрах. Като че ли не мога да кликна и да ми го доставят и върна безплатно, ами ще ходя да ми дадат стоката през процеп на врата. Тук имаше и има Click&Meet, затова са тестовете, но когато и където 7 дневният индекс е висок. За ваксинирани и излекувани и това няма. Доколкото разбрах и за излекувани, които са ваксинирани с една доза.

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 10:37 от Анонимен

# 14 246
  • София
Какво казват на брифинга?

# 14 247
Нищо чудно няма в повишените данни от днес, все пак имаше 5 почивни дни, в които лабораториите не работеха. Разбирам за пръв път да виждаме по-кофти показатели в работен ден след почивни, ама все пак вече 50-ина пъти сме го наблюдавали. Нека да мине поне седмица след празниците, да се заредят работните дни и тогава да гадаем тръгваме ли нагоре или не.

# 14 248
Ангелов нямал опасения , че данните са изкуствено занижени покрай по-малкия брой тестове през почивните дни и празниците. Имали самочувствие след  толкова време да познават ясно  белезите и поведението на ковид 19, вслушвали се във всеки един експертен глас. Следели данните на 12 часа. Освен на теория знаели нещата и на практика как били.

# 14 249
Те хубаво следят, ама ако човек живее близо до голяма лаборатория, се вижда с просто око какви са опашките в пореден работен ден и какви са след почивни дни. Обикновено в понеделник трябва да разбутвам народа, за да си вляза в колата. Че и чашки с кафе ми се налага да премествам от предния капак.

Общи условия

Активация на акаунт