COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 311 998
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 14 535
Може би тя ще ги лекува от ковид, като се разболеят.
Няма на 87 кой да ги погледне даже. Според мен през есента много хора ще си променят мнението, като видят, че ще има и още една вълна, и още една.. Ако пациентът е с корона, легло има само в отделение с корона. Може да страда от друго, но.. Колкото легла, толкова. Тоест колкото персонал в болницата, защото легла се оказа, че има, но няма кой да ги обслужва.
Абсолютно съм съгласна. Кошмарно е. Може да се пооправят нещата, ако по-голяма част от хората са с ваксини и не стигат до болница, че да може лекарите да отдъхнат и да могат да обръщат повече внимание на тежко болните пациенти. Мен лично много ме беше страх за дядо и за татко и държах да сложат ваксина по тази причина.

Ще видим като ни нападнат новите щамове как ще е. Не съм особен оптимист, ама да видим.

# 14 536
Сега Пфайзер и Модерна, като актуализират листовките и включат като противопоказание дерма филърите и от ваксинационната програма ще окапят доста жени у нас. Астрата пък нали не е подходяща за жени под 60г. и ще им остане естествената ваксина.

Около мен са ваксинирани много малко хора от приятелския ми кръг. Всеки чака нещо или няма намерение да се ваксинира. Освен нашето семейство и родителите ми, познавам само още едно семейство, в което всички са ваксинирани.

# 14 537
Борисов: България ще се включи в програмата "Зелен
сертификат" още на 1 юни
https://www.24chasa.bg/novini/article/9775728

# 14 538
Направих си труда, да видя колко са първите дози вчера. Защото нали много ваксинираме.
Ваксинирани с две дози:
На 06.05 - 254505
На 07.05 - 283903
Общо поставени ваксини на 07.05 - 38117
От тук по обратния път, поставени първи дози на 07.05 - 8699. Ми едно нищо са. Ако караме с това темпо...кой беше оптимист по темата? Ще се ваксинират и пътуващите и това ще е на ваксинацията у нас.
Около мен ваксинирани няма. Има преболедували къде леко, къде не, има и загубили близки и пак не искат ваксина. Има и едни искащи, но ще чакат Спутника.
Днес хванах клипчето за ваксините по Нова. Добре е направено, ама позакъсняха.

# 14 539
Много повече са непреболедувалите според мен, 50% изкарали ковид  ми се вижда много. Сещам се за цели семейства досега незаразени. По селата непреболедували има доста.
Първо казах към 50 процента и второ не твъдя, че навсякъде е така. Все пак говорим за приятелски кръг, а не как е в цяла България. При нас имаше половинка, която не се зарази въпреки супер близките контакти с мъжа си (нямаше антитела) и такава, която прекара абсолютно безсимптомно. Жена му беше болна, а на него му нямаше абсолютно нищо. След време си измери антителата и се оказаха доста. Бащата на половинката ми случайно разбра, че има антитела, на една приятелка майка и го научи по същия начин. Ние преболедувахме със симптоми. Други от компанията ни също.

# 14 540
Направих си труда, да видя колко са първите дози вчера. Защото нали много ваксинираме.
Ваксинирани с две дози:
На 06.05 - 254505
На 07.05 - 283903
Общо поставени ваксини на 07.05 - 38117
От тук по обратния път, поставени първи дози на 07.05 - 8699. Ми едно нищо са. Ако караме с това темпо...кой беше оптимист по темата? Ще се ваксинират и пътуващите и това ще е на ваксинацията у нас.
Около мен ваксинирани няма. Има преболедували къде леко, къде не, има и загубили близки и пак не искат ваксина. Има и едни искащи, но ще чакат Спутника.
Днес хванах клипчето за ваксините по Нова. Добре е направено, ама позакъсняха.

Това не е добре. Но много хора чакат еднодозова ваксина. Шляп и готово, не да броят дни и месеци и да обикалят по коридорите.

# 14 541
Немската верига Едека дава 50 евро бонус на служители, които се ваксинират. Реве ще направят същото, но в момента водят преговори със синдикати.
В САЩ служителите на Алди и Лидл също получават бонуси. В Лидл им дават по 200 долара и премия в размер на двучасова заплата.
American Airlines дава 50 бонус точки на ваксинирани служители, Амазон 80 долара, Мак Доналдс четиричасова ставка. В Ню Джърси ваксинирани получават безплатни понички, а в Ню Йорк безплатна бира и дори джойнт марихуана. Laughing

https://www.tagesschau.de/wirtschaft/unternehmen/steigern-praemi … itschaft-101.html

# 14 542
Някой знае ли дали отпадна изискването тинейджъри да посещават молове с придружител ?

# 14 543
Мисля, че освен маските на закрито, друго всичко отпадна...или не ?

# 14 544
Скрит текст:
Свещеник на Халкидики (Гърция) заявява че няма да пуска в църквата ваксинирани, правили тест и носещи маска. По думите му, мерките срещу разпространение на вируса са "дяволска работа". - https://kontranews.gr/KORONOIOS/Iereas-sti-Halkidiki-Opoios-ehei … pei-stin-ekklisia

В друга църква в района на община Солун, не са били допускани хора с маски на литургията. Доста хора са се изпозаразили, а свещеника и жена му по-късно са били приети в болница. (от ТВ).
https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/syst … nalysis_print.pdf
Тука в края на месеца вероятно ще ни дадат право на избор на ваксина.
Двоумя се между Файзер и Модерна.
Вие какво мислите? Коя бихте избрали?

Geizer,
Ако не бях ваксинирана, към момента бих избрала Модерна.
Но вие си знаете болежките, ако имате - вижте Yellow Cards за ваксините при англичаните - там подробно са описани страничните реакции:

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/syst … alysis_print.pdf;
https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/syst … nalysis_print.pdf

# 14 545
Като че ли ... поне коридорите за възрастни със сигурност чух, че отпадат.

# 14 546
  • София
В момента основно слагат втора доза май, поне с такова впечатление оставам, но пак е нещо и това.
Около мен всички са ваксинирани, освен неколцина преболедували, които чакат да мине достатъчно време, но и доста от преболедувалите се ваксинираха.
Иначе имам и интелигентни познати, които са крайно против всякакви ваксини, та това не е до образование и ум, съвсем ирационално е, до вярване някакво. Не е необичайно.

# 14 547
  • София
Зная, че е рано, а може и да не е рано - започва да става време за бустери, защото първите ваксинирани по нашенско бяха около Коледа, да речем през януари. В края на юни изтичат 6 месеца и ако срокът на годност на потенциалния имунитет, то какво правим след месец-два? При мен излиза, че през септември, тъкмо за новата учебна година, трябва да направя бустер, а ми е важно, все пак с деца работя.

# 14 548
  • София
Някой знае ли дали отпадна изискването тинейджъри да посещават молове с придружител ?

Не мога да ти кажа дали е разписано официално в заповед. Но мога да кажа на практика - живея в близост до МОЛ. Буквално на 3 минути път. Дъщеря ми, която е на 13, заедно с нейна приятелка, също на 13, са там почти ежедневно. Двете сами, без придружител.
Посещават джелатерия, взимат сладоледа и си излизат...

# 14 549
Норвегия ще получи 4 милиона ваксини края на юни и юли и се планира масово ваксиниране на групите 45-54 и 18-44 години през този период. Проблемът е, че тогава са летните отпуски и народът масово мигрира. Сега препоръчват хората така да си планират почивката, че да могат да се върнат за ваксината. Праща се СМС 3-4 дни преди часа за ваксиниране с дата и час и общините се надяват хората да се явят навреме за ваксината.

Общи условия

Активация на акаунт