Ваксини

• 76 958
  • 796
  •   1
Отговори
# 120
  • София
За менингит ваксините и аз се зачетох доста след последната случка. Тази седмица ще ходим за последна реваксинация със Синфлорикс и ще я разпитам. 100 на 100 няма да съм единствената майка тези дни с този въпрос. До сега не ме е подвеждала и й вярвам. До колкото помня преди можеше през ЛЛ да се заяви ваксина.

Аз бих пуснала секрет на своя глава и консултация с друг педиатър. Поне още 1 мнение да има.

# 121
  • Германия
На мен ми е интересно ако поръчате Бексеро и ви го доставят, каква му е цената? Защото поне в Германия е доста скъпа и здравните каси не винаги я поемат. Ако я бях платила от джоба си щеше да ми струва между 300 и 500€ 🤷🏻♀

# 122
На мен ми е интересно ако поръчате Бексеро и ви го доставят, каква му е цената? Защото поне в Германия е доста скъпа и здравните каси не винаги я поемат. Ако я бях платила от джоба си щеше да ми струва между 300 и 500€ 🤷🏻♀
Тук Бексеро е 103Е
Прочетете тази тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1391285

има много повече информация

# 123
Здравейте!
Детето ми преди 1 м беше болно кашлица и хрема. Лекува се със сиропи и капки, ефект нямаше. След което се откри бактерия Стафилококос ауреус от гърлен секрет. Пи 7 дни АБ Кауцид, след което имаше още 2,3 дена хрема и капахме Коларгол. От 3 седмици е напълно здраво. Притеснява ме следното: педиатърката иска да сложим Морбили, попитах я трябва ли да напавим отново изследване за балтерия, тя каза не. Попитах я, а ако бактерията не се е изчистила, редно ли е да се постави МПР ваксина, тя каза не е проблем. Питам Ви вие как мислите? Да й се доверя ли? Ако отново я отложа  ще е януари ако е здрава, а ние сме назад с ваксините ппради често боледуване. Сега е здрава, но знам ли тази бактерия дали е изчистена.
Стела моя съвет е да  поискате второ мнение.
Все пак става въпрос за дете.
За мен трябва да се поставят ваксините на напълно здраво дете .
Ние утре сутринта ще ходим да му бие  ваксината за морбили.
Успех
И аз ви желая успех! На каква възраст е Вашето дете?
Тя е здрава видимо (без кашлица и хрема, без температура) , но ме тревожи вътре в организма й да не е тази бактерия?
Моето момченце е на 1 годинка и 1 месец

МЕНИНГОКОКОВА ваксина 0.5 мл.
Арт. №: 30001220 видях че струва 25 лв във онлайн аптека фрамар.
Но не е налична

Последна редакция: вт, 07 дек 2021, 16:01 от Tan4eto.23

# 124
Леле ние сме на 1,9 почти 10. Незнам как ще наваксаме Морбили и 2 реваксини. Яслата ще я отложим явно малко. Но това късно поставяне да не навреди?

# 125
@Tan4eto.23
Вижте коя ваксина сте сложили- ако е "Нименрикс"- не очаквайте нещо много- първо, тя е полизахаридна- те не работят добре при деца под 11г възраст, и второ, не покрива най-важният и смъртоносен щам- тип Б.
Така че... .

# 126
@Tan4eto.23
Вижте коя ваксина сте сложили- ако е "Нименрикс"- не очаквайте нещо много- първо, тя е полизахаридна- те не работят добре при деца под 11г възраст, и второ, не покрива най-важният и смъртоносен щам- тип Б.
Така че... .
Не се притеснявай изобщо.
Не сме сложили тази ваксина  Нименрикс

# 127
  • Terra incognita
Извинявам се, но защо е нужно при всяко боледуване да се пуска секрет? Носител на златист стафилокок е почти всеки. Ние живеем в чужбина и досега (6г) никога и по никакъв повод не сме пускали каквито и да било секрери и или кръвни изследвания. Ако бяхме в Бг кой знае с колко АБ и разни капки и сиропи щяха да го натъпчат досега.

# 128
Това ли е златистия, как да разбера? Това е гърлен секрет.

Последна редакция: вт, 07 дек 2021, 17:40 от stela.pavlova

# 129
Извинявам се, но защо е нужно при всяко боледуване да се пуска секрет? Носител на златист стафилокок е почти всеки. Ние живеем в чужбина и досега (6г) никога и по никакъв повод не сме пускали каквито и да било секрери и или кръвни изследвания. Ако бяхме в Бг кой знае с колко АБ и разни капки и сиропи щяха да го натъпчат досега.

Не знам практически начин, да ви "разцелувам виртуално" за този коментар...
КОЛКО антибиотици изпиха за тези фалшиви стафилококи? не ми се пише...
Освен че 50% са сигурно грешно взети проби, с предварително "забърсване" около ноздрите, където нормално има стафилокок...

# 130
  • Terra incognita
Наистина е странно това почти маниакално изследване на де що е възможно. Започнах да членувам в български  майчински групи покрай дъщеря си и останах доста изненадана от това как педиатри и майки назначават секрети и изследвания за най- малкото. Като се започне от ранния бебешки период- бебето не се храни- фекална проба. Слуз в акото - фекална проба. Сопол- секрет. Кашлица- гърлен секрет. И започват да излизат разни бактерии. Които в повечето случаи са носителство. Тук за да назначат такова тестване би трябвало да се разгърне клинична картина от поне няколко симптома.
И педиатрите започват да експериментират с разни антибиотици и антибиотични капки. На всяка настинка капки. Ама чакайте малко, вие давате ли си сметка какво причинявате с тях? Убивате цялата флора в носоглътката. Никога и по ниаккъв повод не съм слагала капки в носовете на децата си, единствено физиологичен и хипертоничен разтвор ползвам при хрема.
В началото се чудех тук ли неща не са в час, или в България?
Случвало се е синът ми да се разболее при престой в България, свиканала съм да го водя само за преслушване на гърди, уши и гърло и ди знам какво да правя- фр, промивки и така. А Бг педиатри ни изпращаха с пълна рецепта и поне 30-40 лв в аптеката. Повечето продукти бяха от типа- имуностумулатор, пари за нищо. После някакви скъпи сиропи със съмнителна ефективност и непонятните за мен противоалергични.
Та, така. Извинявам се за офтопика.

# 131
  • Пловдив
Това се опитах да намекна по- горе с краткия си коментар, но не ми се занимаваше да пиша подробно като вас. Просто хората като се фиксират и десет пъти да им кажеш, че на здраво дете няма какво да му пускаш , те пак ще си намерят причина да го направят.
Birdie и Vicky 🙏🙏🙏👍🏻👍🏻👍🏻

# 132
Мами здравейте.
Днес сутринта биха ваксината за морбили на бебо.имаме покана да отидем на гости при познати ...Има ли проблем да вземем бебо със нас.Според вас кажете мнение

# 133
  • Пловдив
А според вас защо има проблем? Какво ви притеснява?

# 134
А според вас защо има проблем? Какво ви притеснява?
Защото считат, че "свежо" ваксиниран "пренася вируса".
Това е такъв, знаете ли, "битов мит" в Бг... тръгващ, естествено, пак от лекарски "мнения".
Какво да се прави? ... случва се и в най-добрите семейства.

Цитат
Не, не е (само) това. Предполагам се притесняват, и то основателно, да не лепне детето някой вирус точно сега, "прясно" ваксинирано. Колкото до пренасянето на зараза от ваксинирани с тази ваксина - има изследвания, че се изолира в назо-фарингиалната област понякога, цитирам виден бг лекар.

Детска Болница Филаделфия, САЩ, едно от най-добрите детски здравни заведения в САЩ (бяха и мои учители преди над 30г и още си спомням за тях с Благодарност!):

"каза така":
https://www.chop.edu/centers-programs/vaccine-education-center/v … -rubella-vaccines

Обучете Вашият "виден екземпляр", да седне, и да наблегне на нужните "книжки".
Ваксинираният щам е толкова отслабен, че не може да причини клинично заболяване.

И да "лепне нещо едно прясно ваксинирано дете", ще си го преболедува и това си е.
Никакво отражение на направената ваксина няма да има това.
Моля, това също да го доведете до знанието на вашият "виден екземпляр".

"Проваксъри"? това пък що е?  Има ли такава думичка в България, брей, брей, брей...перманентно съм в оркестъра, само дето никога не свиря, а само подмивам пода там.

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 22:17 от Birdie

Общи условия

Активация на акаунт