Ваксини

• 72 125
  • 781
  •   1
Отговори
# 735
Извинете, че нахлувам така в дискусията ви относно др. Атанасов - да разбирам ли, че при доктора има налични ваксини срещу менингококи? Включително Бексеро?

Моля да споделите колко дози са необходими от Бексеро и през какъв интервал, за бебе над 6м.

Hatred, слагате Превенар 20 въпреки завършен пълен курс (т.е. 3 игли) със Синфлорикс?
Въпросния д-р Атанасов за педиатъра ли става Които се казва Александър Атанасов.

# 736
  • София
Извинете, че нахлувам така в дискусията ви относно др. Атанасов - да разбирам ли, че при доктора има налични ваксини срещу менингококи? Включително Бексеро?

Моля да споделите колко дози са необходими от Бексеро и през какъв интервал, за бебе над 6м.

Hatred, слагате Превенар 20 въпреки завършен пълен курс (т.е. 3 игли) със Синфлорикс?

Д-р Атанасов по принцип осигурява доставката на Бексеро (при предварително указана молба за това при записване на часа). Но в момента съм скептична относно наличностите. Поне в петък, когато бях там, с рецепционистката коментираха, че доставчиците от Гърция, с които работят, не могат да обезпечат търсенето в момента.
Превенар 20 слагаме след завършен курс със Синфлорикс, защото личната държи да има всичко по ИК. Изобщо не пожела да осъзнае, че реално Превенар 20 надгражда Синфлорикс и съдържа всички нейни компоненти. А и не ми трябват административни неуредици.

# 737
  • Sofia
И малката има завършен курс със Синфлорикс (3 дози). Преди са били 4, но не знам защо за нейния набор (2022) вече са 3. Именно затова нашата педиатърка отказа да сложи Превенар 20 и трябваше да се обърнем към д-р Атанасов. Предстои ни и на нас първа доза Бексеро (за малката) на 11-ти и аз съм притеснена дали ще успеем да се вредим при тази ситуация.

GerKa99 за дозите това пише в листовката:
Скрит текст:

# 738
  • София
Brin de muguet, ако запазвайки часа си вписала, че водиш детето за Bexsero (както съм убедена, че си направила), Атанасов ще го има предвид като наличност. Ако евентуално не разполага, ще ти звъннат предварително.
Аз по-скоро визирах хора, които са запазили час, без да укажат за какво отиват.

# 739
Здравейте.
Аз попитах по горе за този д-р Атанасов.
Къде преглежда и във София ли се намира.
Но никой не ми отговори.

# 740
  • Sofia
hatred, да, записала съм, че е за тази ваксина.
Аз се притеснявам по-скоро дали от Гърция ще успеят да отговорят на увеличеното търсене.
Защото от няколко дни е страшно - гледам в групата във ФБ, че в Б-я и от другата менингококова ваксина вече няма наличности. Добре че ние я сложихме есента и на тримата, поне нея да не я мисля.

Танче, д-р Атанасов е в София, да - в Супердок ги има координатите.

# 741
На малкия са поставени следните ваксини.
ПЕНТАКСИМ,M-M RVAXPRO,РОТАРИКС,СИНФЛУРИКС,Infanrix hexa
 Това са ваксините които имам до сега
Плюс тези от родилното.
На 6 години предстои ТЕТРАКСИМ.
Ще видим сега като се оправи да вземем и ваксината против менингококи.
А по нататък ще обмислим тази за варицела и  грипната (чак на есен защото ще му трябват два приема но не знам дали да бъде назална или да се постави мускулно)ще обсъдим със личната.
Роден Ноември 2020 г.

# 742
В групата във фейсбук, доктора беше писал че в момента всички ваксини са разпределени и ще се опита да набави още. Но да не ви подведа, проверете.

Бих искала да чуя вашето мнение.
Миналия уикенд на детето тръгна бистра хрема. Леко подкашляше. За 2 дни успях да пресека сопола и го пуснах на градина, като съм го чула да кашля 1 път сутринта. От там не са казали да кашля изобщо цяла седмица. Хрема не е имал, но аз така или иначе профилактично му пръскам стеримар и после дърпам с прахосмукачката. Като понякога нищо не изкарва, понякога има нещо което може и от спрея да е.
Да вметна че мен ме боля гърлото миналата седмица няколко дни и беше червено. Неговото го гледах и не беше. Смятам че е било нещо изключително леко
В сряда смятам да го заведа да му сложат нименрикс. Да изчакам ли или да го боцнем?
Сега ми е най-подходящото време, защото бабата и дядото ще го гледат една седмица и няма да ходи на градина. Следващия удобен момент е лятото. Обаче се наплаших вече от толкова статии и новини.

# 743
танчето и защо по-нататък да обмисляш ваксината за варицела? Варицелата е много по-разпространена в България целогодишно от менингококовите бактерии, и между другото варицелата също може да причини менингит. А противогрипната си се слага преди всеки грипен сезон

# 744
танчето и защо по-нататък да обмисляш ваксината за варицела? Варицелата е много по-разпространена в България целогодишно от менингококовите бактерии, и между другото варицелата също може да причини менингит. А противогрипната си се слага преди всеки грипен сезон
Имам напредвид Април месец към средата защото сега започна да кашля и има хрема.
Нека се възстанови и ще я постави . Ще го спра за сега от градина.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 14:04 от Танчето_30

# 745
Hatred, съмнявам се някой да запише час при Атанасов и да не уточнят за коя ваксина, най-малкото той ще попита, тъй като в профила си беше писал, че от Бексеро има малка наличност и проблем с доставките.

# 746
  • София
FrozenBubble, ваксини могат да се поставят дори на дете с инфекция на горните дихателни пътища, стига да няма висока температура. Пише го и в КХП на самите ваксини. А това, което ти описваш, по моите категории си е здраво дете.
Танчето_30, хремата и кашлицата не са противопоказания за ваксинация.
krystall, според мен е възможно някой да запише час през супердок и да не уточни за какво е. Дано не съм права и няма такива напразно блокирани часове.

# 747
FrozenBubble, ваксини могат да се поставят дори на дете с инфекция на горните дихателни пътища, стига да няма висока температура. Пише го и в КХП на самите ваксини. А това, което ти описваш, по моите категории си е здраво дете.
Танчето_30, хремата и кашлицата не са противопоказания за ваксинация.
krystall, според мен е възможно някой да запише час през супердок и да не уточни за какво е. Дано не съм права и няма такива напразно блокирани часове.
Преди малко се събуди от обедния сън със температура.

# 748
Както и да е, влизам в темата, за да благодаря на Макарон - от постовете ѝ разбрах за ваксината Превенар 20 и миналата седмица дъщеря ми (набор 2021) беше набодена с нея. Синковецът (набор 2024) преди два дни получи последната доза Синфлорикс и след около месец ще му запиша час при д-р Атанасов за Превенар 20. Разговаряйки с него, разбрах, че на родените 2025 вече слагат Превенар 13, вместо Синфлорикс. Кога ли ще излезем от пещерата...

Няма за какво, радвам се, че съм била полезна Hug

Аз исках да попитам някой слагал ли е на себе си и/или на дете ваксина против кърлежов енцефалит? Намира ли се у нас?

# 749
Здравейте, имам въпрос рано ли е да се почват ваксините на месец и половина, лекарката ми иска да ги слага преди навършени два месеца. Според вас по добре ли е да се разделят на два отделни приема. Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт