Моля за съвет, да направя ли аборт

• 12 177
  • 163
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Недей да правиш аборт.
Кое мислиш, че ще е по-тежко ?
-липса на сватба
или
-липса на внуче.
Надали ще можеш да скриеш, че си направила нещо с тялото си.
Вашите да си пият хапчетата като приемат нещата толкова тежко.
Те не могат да ти диктуват цял живот какво ще и не ще правиш.
Чакаш дете, а не криеш че си пушила цигари от ваще.

# 61
Авторке и на мен ми се струва, че се оправдаваш по някакъв начин с родителите си, а всъщност причината е, че се чувстваш несигурна и уплашена, може би, защото от една страна не ти се иска още дете, а от друга не чувстваш подкрепа от страна на приятеля ти. Какво ще рече, че и той клонял към аборт, той иска ли бъдещото дете или не, изобщо какво иска. Говориш само за родителите си, а него не го споменаваш. Вие двамата сядали ли сте сериозно да поговорите за бременността и какво ще правите, в крайна сметка двамата сте бъдещи родители, не вашите. Според мен ако той беше категоричен в отговора си относно бременността ти, ако ти беше казал "остави детето, ще се справим" или нещо подобно сега нямаше да си в дилема какво да правиш. Помисли можеш ли да разчиташ на него, сериозен ли е, щом казваш, че вашите не са в цветущо здраве, а ти си студентка (вероятно работиш също?) - ако решите да оставите детето ще можеш ли да се справиш, той ще бъде ли отговорен и т. н. Това е по-важното отколкото дали ще има, или не сватба.

# 62
Не прави аборт!!!!!
Съгласна съм с viksdesire. Наистина сигурно имаш много въпросителни, но ако го махнеш ще съжаляваш цял живот.
Прегръдки!

# 63
Щом не се радваш, че си бременна, а и твоят приятел също, направи аборт, за да не пишеш после в раздел Самотни майки. Взимай предпазни мерки и когато поискате и двамата, тогава.

# 64
Баща ми умря с отворени очи за внуче. Аз бях на 29г. Дотогава не срещнах подходящия човек, а нямах и никаква финансова сигурност сама да гледам дете (без баща). Докато изчаквах с децата, за да имам стабилна работа и партньор стана късно за деца (автоимунно заболяване, за което не съм знаела). Сега сама отглеждам две деца и майка ми поне на стари години се радва на внуци. И тя беше традиционалист, но ме подкрепи да имам деца без брак и партньор.
Съвет от мен - щом за родителите Ви е важно да имате сватба и всичко по реда си, подпишете сега, а направете сватба, когато майка Ви се оправи, дай Боже. А сега само подпишете, за да са спокойни родителите Ви, че детето ще се роди в брак. Като студентка ще имате право на една по-голяма сума, около 3000лв еднократна помощ и ще се справите.

# 65
  • София
Сямо да вмъкна, че студентска помощ се дава само ако няма  да получава майчинство.

# 66
Сямо да вмъкна, че студентска помощ се дава само ако няма  да получава майчинство.
Да, и това го има. Не прочетох петте страници, но в началото поне не видях да пише, че ще получава майчинство, ако реши да роди детето.

# 67
Много интересни хора сте. " Подпишете брак да са спокойни родителите", а тя дали изобщо иска брак с този човек? Това е нейният живот и е адски тъпо да прави каквото и да било, за да е спокоен някой друг, пък макар и това да са родителите ѝ.

# 68
Недей да правиш аборт. Ще се справите, бъди уверена в себе си!

# 69
Aвторката очевидно не е готова за дете и не го иска в момента. За това са тези оправдания с родителите и гаджето.
Авторке, млада си и си несигурна. Моят съвет е ако ще обвиняваш това дете след години как ти е "отнело най-хубавите години" да не го раждаш. Аз съм дете на точно такива родители, които цял живот ми набиваха канчето как видиш ли всичко за мен са пожертвали (младостта си, излизанията). Сякаш съм ги молила да ме създават. Помисли си дали си готова да пожертваш всичко в името на детето или цял живот после ще му набиваш как си се била прецакала да родиш рано.

# 70
Имам жив пример с една позната, която в момента е на 40 и тръгва по пътя на инвитрото, с надежда да си има детенце, понеже, когато е забременяла за пръв път е била на 17 години и се е разбрало в 4- ти месец, когато е била. Родителите решават и отсичат, че това дете няма да се роди и я водят да направи аборт. Сега плачат за внуци. Вярно е била млада, но не можеш да предвидиш нищо в този живот кое е било по- добрия вариант. Вземи решението и гледай да не съжаляваш, каквото и да е то.

# 71
  • Варна
Абе така си е, решението трябва внимателно да се обмисля. Макар че каквото и да е, ако после нещата не тръгнат на добре, все ще съжалява.
Една родила - ама си го изкарвала на детето (примера горе) или пък не се получило с мъжа, останала сама и й е трудно.
Друга направила аборт и сетне има проблем със зачеването и/или съвестта.
Може и да се наредят нещата, дай боже, но решението трябва да си е на евентуалната майка.

# 72
Щом не се радваш, че си бременна, а и твоят приятел също, направи аборт, за да не пишеш после в раздел Самотни майки. Взимай предпазни мерки и когато поискате и двамата, тогава.
Същото си мисля и аз. На 22 с болни родители и без доходи, няма кой знае какво да предложат на едно бебе. Просто е твърде рано.
Sunnyhobbi, медицинските процедури преди 23 години бяха различни, не че няма сакатлъци и сега, ама...

# 73
Като им е толкова зле положението защо не се пазят? Четири години се пазят и накрая проявяват непредпазливост и то в най-неподходящия момент. Родителите й традиционалисти и искат първо сватба, после бебе, въпреки, че май нямат възможност за такава, но пък нямат против четири години да имат отношения с това момче? Самата тя не е сигурна, иска или не иска детето, че пита нас да направи ли аборт. И в двата случая би трябвало да е най-наясно със ситуацията си и действа не да ни пита нас.
Ако виждам, че родителите ми не са в добро здраве и имам възможност бих се възползвала да им дам  радост да се порадват на внуче. Докато сме млади и здрави си мислим, бе имаме цялото време на света, същото се отнася и за родителите ни, но не е така. Времето си тече и докато се огледаме станало късно за някои неща.

# 74
Ако виждам, че родителите ми не са в добро здраве и имам възможност бих се възползвала да им дам  радост да се порадват на внуче. Докато сме млади и здрави си мислим, бе имаме цялото време на света, същото се отнася и за родителите ни, но не е така. Времето си тече и докато се огледаме станало късно за някои неща.

Няма по изродска причина от тази да раждаш заради "хората". Съжалявам но по-голяма глупост няма. И да родиш и да не родиш все ще те приказват. А ако родителите й нямат намерение да й помагат то нека да изчака докато си стъпят на краката.

Общи условия

Активация на акаунт