Шестокласници 2021/2022

• 45 725
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Побъркали са се " журналистите", които пишат глупости. Това писание се мултиплицира със скоростта на светлината от един сайт на друг.
Скалата в наредбата засяга всяко преобразуване на оценки в точки за целите на кандидатстването.
Промяната в нея е свързана с това, че окончателните оценки в удостоверението за завършен първи гимназиален етап невинаги са цели числа, а те участват в балообразуването при кандидатстване за местата от допълнителния държавен план-прием в ХI клас ( има ученици, завършващи обединени училища, които са до Х клас и те кандидатстват в СУ, профилирани и професионални гимназии, за да продължат обучението си във втори гимназиален етап). Все още съгласно Наредба 10 в бала за класиране на учениците след завършено основно образование участват оценките от свидетелството за основно образование по два учебни предмета, изучавани в раздел А от учебния план в VII клас. В свидетелството за основно образование няма окончателни оценки, т. е. при преобразуването ще бъдат използвани само цели числа.

# 616
  • София
Тази статия е изключително неграмотно написано, но преди всичко не е вярна. Тази скала се въвеждапри завършаване на първи гимназилен етап в т.нар. обединени училища и кандидастване после за втори гиназиален етап в средно училище.
Към момента, в съответната наредба за дърбавния план-прием, промяна за балообразуването след 7 клас няма.

П.С. Дидева ме изпревари, но го е обяснила доста по-добре от мен.

# 617
  • Sofia
Уведомяват ли от ръководството за училището за болни учители и деца, карантинирани и прочие. МИналата година  получавахме всяка седмица известие в електронния дневник, но тази година още нищо. Гледам, че за някои училища обявяват публично в медиите какво става, пък от други си мълчат.

# 618
  • София
В нашето училище това е много добре пазена тайна, веднът на месец два миналата година обявяха нещо. Тая година още нищо. Според г-жа Директорката ни сме ток и жица винаги, болни няма нито учители нито ученици, ...и един мормот завиваше шокалади ...

# 619
  • Най-красивата страна
Миналата година уведомяваха,когато имаше болни учители или карантиниран клас.
Тази година не знам как ще е.
Но се надявам да не се мълчи по въпроса.

# 620
  • София
Има вече една забележка за без домашно. Бил си забравил тетрадката, след разследване от моя страна се оказа, че домашно в тетрадката все пак има, но непълно. Ох, почна се. Как не обичам да се правя на пъдар.
 Миналата година имахме инфо от директора в школо за карантинирани класове, сега нищо. Има вече болна учителка по основен предмет, съученичка, с която стоят на чин също отсъства. Никаква информация по въпроса. Не че за всеки отсъстващ трябва да се дава отчет.

# 621
Уведомяват ли от ръководството за училището за болни учители и деца, карантинирани и прочие. МИналата година  получавахме всяка седмица известие в електронния дневник, но тази година още нищо. Гледам, че за някои училища обявяват публично в медиите какво става, пък от други си мълчат.
На нас ни пращат всеки петък в школо информация. Освен това нашият клас беше една седмица онлайн заради болен от Ковид ученик. Слава Богу, не се появиха други.

# 622
  • София
Ходила е без екип, не вярвам и да не е забравяла по нещо, но досега не е имала забележки. Входните минаха и по това, по което преговори се е справила без грешка, по останалите неща има разни неща, ще си ги припомни набързо. Проверям само за красотата на написаното по бел, за момента безуспешно. Не знам кога и как успя да развали този почерк до степен да стане нечетлив. Приемам всякакви съвети как да оправим положението.

# 623
На нас ни пращат всеки петък в школо информация. Освен това нашият клас беше една седмица онлайн заради болен от Ковид ученик. Слава Богу, не се появиха други.
Не. Класната ни е зле организационно. Имаше случай от 4-ти кл.и карантина там, от децата разбрахме.

# 624
  • София

Както и миналата година, никаква информация. Н.и.щ.о.

# 625
  • на Мелмак
Набора ми направи реакция от ваксината вчера. Поставиха му я в крака, сега там е зачервено, с пъпки, по-нагоре го боли, трудно го свива. Отделно тази сутрин се и закашля, главоболие. Уффф, нищо му е нямало до сега. Притеснена съм. Имат входно по география днес, затова отиде на училище.
При други имало ли е такива реакции? За колко време отшумяват?

# 626
  • София
Каква ваксина сложихте? Правихте ли курс с антиалергично някакво?

# 627
  • София
Ковид ваксина ли беше или от календара?
Големият ми е с ковид ваксина. След първа доза нямаше никакви реакции, след втора на следващия ден цял ден беше отпаднал, с главоболие. Вдигна лека температура. На третия ден беше пушка.
Имаше и болки в мястото на обхождане, но това не му попречи да кара колело по Витоша.

# 628
  • Sofia
Синът ми след ковид-ваксина не е имал реакции освен болка на мястото няколко дни. Но тази щом е в крака, едва ли е ковид....

# 629
  • на Мелмак
Не ковид ваксина, а тази от календара. Парацетамол съм дала, чакам го да се прибере и ако не е добре - към ЛЛ. Уф, притеснено ми е. Confused

Общи условия

Активация на акаунт