Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 204
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Ivanedelcheva, имахме подобен на вашия случай, но аз преместих детето при друга учителка още при първите изцепки. Вярвам, че сега ще намерите най-доброто за твоето момче, дори да е онлайн. Важното е той да се успокои и да си повярва, че може.

кои са балообразуващите предмети?
като пише 1/2/../7 паралелки, каква е разликата между тях или няма разлика?
Няма в таблицата балообразуване. И Дидева го отбеляза още като я пусна.
Да се надяваме, че ще го добавят при приемането на окончателния вариант.
Вторият ти въпрос не го разбирам... Thinking

# 721
аз успях да отворя пи на смг вчера.
влизай с акаунта от техния мейл, който ти е със smgood

много ме кефи регалия, че дават сниман преразказа проверен, страхотно е.

в тази връзка - наистина много тъпо, че междучасие са без разписване на задачи. разбирам, че това е, защото предния път МНОГО бяха забавили деца, които бяха онлайн, примерно преди 2 седмици получих резултат. но вместо да се измисли начин за проверка, да хващат лесния вариант на пи на смг, не е честно, хич не е честно.

абе нито балообразуване, нито втори език за езиковите гимназии, супер скучен план-прием. възможно ли е окончателния да е много по-информативен? не би трябвало, проект на нещо до финална версия би трябвало да се изменя не прекалено много, щото иначе си е направо за второ съгласуване в същия срок. може би ще трябва да си отваряме сайтовете на училищата и това е. националните училища по култура не ги виждам, напр колко паралелки ще има в нгдек и италианския лицей...

# 722
  • Варна
Ivanedelcheva, същото преживяхме през декември, само че по БЕЛ. Същите изречения, как няма да се справи, не е мотивиран, я изкара 60 точки, я не, той ходеше с голямо нежелание. Послушах детето и спрях уроците. Записах го на курс във Вектор и разликата е голяма. На ПИ досега не е падал под 80 т. Толкова за преценката й.
Та бих те посъветвала да си гушнеш детето и да се довериш на усета му. С подобно отношение нищо няма да научи.

# 723
Много ви благодаря за милите думи, момичета! Още като разбра, че го махам се успокои. Направо канара му падна. В замяна ми обеща света-чистене, миене, задачи..🙂 Вярвам, че ще скоро отново ще възвърне самоувереността си и ще се справи. Но, да, хубаво би било някой да му вдъхне кураж и този някой да е различен от майка му, която сега компенсира глупостта си, приготвяйки му торта:)

# 724
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

кои са балообразуващите предмети?
като пише 1/2/../7 паралелки, каква е разликата между тях или няма разлика?
Няма в таблицата балообразуване. И Дидева го отбеляза още като я пусна.
Да се надяваме, че ще го добавят при приемането на окончателния вариант.
Вторият ти въпрос не го разбирам... Thinking

това например

тези две паралелки еднакви ли са? или едната е софтуерни, а другата хардуерни науки?
или с допълнителен китайски, а другата с патагонски? ( Simple Smile примерно)
ако са различни и имаш предпочитания, как да го разграничиш?

# 725
  • В светлината на слънцето
аз успях да отворя пи на смг вчера.
влизай с акаунта от техния мейл, който ти е със smgood

Като се върне от състезанието набора и пак ще опитаме.

# 726
това например

тези две паралелки еднакви ли са? или едната е софтуерни, а другата хардуерни науки?
или с допълнителен китайски, а другата с патагонски? ( Simple Smile примерно)
ако са различни и имаш предпочитания, как да го разграничиш?
Еднакви са. Профилът е Софтуерни и хардуерни науки с определени на национално ниво профилиращи предмети информатика и информационни технологии.
За съжаление, както отбелязах още като го пуснах, отрязали са много важна част от таблицата - балообразуването и профилиращите предмети за профилираните паралелки. В интерес на истината за пръв път виждам такъв проект. Досега винаги са пускали пълната информация. Отначало помислих, че е станал проблем при обръщането на файла в pdf, но тогава липсващата част просто щеше да се появи на следващите страници.

# 727
ivanedelcheva, и аз съм меко казано възмутена от отношението, което описваш. И тъй като си мисля, че разбрах за коя учителка става дума, да попитам - вие в школата ли бяхте на курс при нея или на частни уроци? Не ми се връща назад да търся какво точно си писала...но ако е в школата, препоръчвам да запознаеш подробно собственичката с проблема. Разбира се и да отпишеш твоето дете веднага, но би било добре да се спре тази анти-преподавателка по някакъв начин. Дори и мен ме сърбят ръцете (устата) да говоря със собственичката на школата, но се замислям, че ще излезе просто клюкарско - в качеството на каква, като детето ми не е там на математика Simple Smile
Успех в намирането на нов и най-вече правилния преподавател, пожелавам!

# 728
Не в школата, на частни уроци. Това отношение и думи като “дрисльо” не би си позволила пред публика, но може и да греша.

# 729
  • Варна
Не в школата, на частни уроци. Това отношение и думи като “дрисльо” не би си позволила пред публика, но може и да греша.
Господи! Коя е тази?! За кого се мисли? Напиши й името, та да остане без уроци за следващата година!

# 730
  • Варна
Ако някой учител си позволи да употреби подобен епитет към дъщеря ми персонално (а не към поколението/класа/девойките в тази възраст) ще вдигна такъв скандал, че ще се чуе! Дъщеря ми мога да си я обиждам само аз! И достатъчно добре се справям с таз задача, та да плащам на някой друг да ми я обижда! Ужас!
И да не се възмущавам само, да се похваля, че я склоних и ще се откъснем от всичко за 4 дни на една крайбрежна вила заедно с още 2 нейни приятелки. Дано ни се отрази добре на нервите, че моите са много изтънели вече.

# 731
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и аз съм планирала пролетната ваканция. Simple Smile и две седмици след нея.

а какви планове за лятната имам... добре, че половинката не знае.

# 732
за лятната имам и аз Simple Smile пролетната не съм я мислила... НВО...

аз 2-3 клас ходих веднъж да се разправям с госпожа в занималня заради обидни думи, според мен такова отношение е недопустимо, а пък да го прави частен учител е направо глупаво

# 733
  • Някъде на край света
Dive, аз не съм съгласна и да слагат всички под общ знаменател.
При дъщеря ми има един преподавател, който ги нарича с всякакви безумни епитети и много му се дразня, но нямам какво да направя без да има негативен резултат върху детето.
Не може всички деца да са гении, но така да ги мачкат е ужасно. И без това то не са хормони, любови, вълнения...
Щерката е при две страхотни дами, с които даже си говорят общи теми след занятията. Не казвам, че не ѝ се карат, но не смачкват самочувствието на детето, а напротив-сякаш я наръсват...
Може да не е с резултат 85+, но пък детето ми е най-важно.

# 734
  • София
В 5.клас синът ми участвал в една бъркотия - посредничил при покупка на вейп за едни момичета. Бяхме на някакъв съвет, където всички категорично отрекоха той да е замесен в нещо друго, освен в писанията по телефона, защото майките на момичетата ровели в техните и щели да ги хванат. Всичко беше ОК, докато моят хубостник не каза как протичат часовете при един възрастен преподавател, защото се оказа, че въпросните момичета са пушиили в часа /не са от неговия клас/. Тогава като скокна една госпожа да защитава колегата си и да се опита да обиди моя, ейййй, голяма грешка беше от нейна страна. Тя не го познаваше дотогава, но се опита да даде определения. Другите преподаватели също й направиха забележка. В последствие започна да преподава на сина ми, въртеше го по материала като агне на чеверме, за да стигне до извода "Брей, ти много знаеш и си много възпитан". До ден днешен тя се опитва да го клъвне, затова и той намрази химията и биологията. Когато му казвам понякога да си спестява мнението, той отговаря : " Една жена ме е учила винаги да отстоявам позицията си, дори и това да не се нрави на другите!" и ме поглежда, усмихвайки се самодоволно.... Иде ми понякога да се накажа сама себе си Joy

Общи условия

Активация на акаунт