Американски колеж - двадесет и втора тема

• 52 459
  • 728
  •   1
Отговори
# 240
Синът ми излезе сега доволен.
За есето се е паднал цитат на Джорд Оруел.
Каза, че математиката е била сравнително трудна, но не много.
Чакаме резултати на 14.05. от 12ч.
Дано да е успял!🙏🙏🙏

# 241
  • софия
 Стискам ви палци!
Любопитно ми е какво са измислили за съчинението.
съвсем скоро трябва да обяват темата в сайта и фейса си.

# 242
И ние се пробваме.
Нямам никакви очаквания, защото стартирахме
късно, но да видим.
Имам познато дете, на известна личност, което е на изпита, та по него ще следя дали и тук определени деца са толерират.
Защото където няма прозрачност ... винаги остава съмнение Simple Smile

# 243
... Имам познато дете, на известна личност, което е на изпита, та по него ще следя дали и тук определени деца са толерират.
Т.е. абсурдно е да си дете на известна личност и да си умно, кадърно и да се справиш само с изпита?!?

# 244
  • София
Че кой знае какво ще се случи на изпита с чието и да е дете...

# 245
  • софия
Че къ. Децата на хората с възможности и популярност са все глупави, мързеливи и разглезени. Нашите не се справят, защото късно решаваме да участваме. Иначе са най-умните.
Стискам палци на децата, които знаят защо се явяват на изпита и на родителите на деца, които не търсят причина за слабостите на собственото си дете в способностите и знанията на чуждите деца!

Аз също знам за дете на известна личност, което кандидатства, но и знам от кога, как и къде се готви детето. И съм почти сигурна, че ще бъде прието не заради родителя, а защото е положило последователни усилия и труд, и знае какво иска.
Един от приятелите на детето беше решило, че ще кандидатства в Колежа през април* миналата година. Изпитът тогава се отложи за необичайно късно. Живее само с майка си, световно неизвестна нормална жена, справят се сами, учило е в ДУ. Беше поканено за пълна стипендия. Хмммм. Да, съмненията винаги остават за хората, решили че винаги някой друг е виновен за личните му лимитации 😂

*поправям се - малко преди да приключи записването за изпита, по-рано от април е било.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 13:32 от zvаnchе

# 246
  • София
Свърши се!!!
Есето е било за свободата на словото, по цитат на Оруел. Имало е доста въпроси. Не му е стигнал листа, поискал е друг, не са му дали и е трябвало да трие последните изречения, за да пише заключение.
Математиката му се е сторила не много лесна. Четенето с разбиране, нормално.
Стигнало му е времето за всичко.
Много деца излизаха, които плачеха и бяха много разстроени. Напрежението си каза думата.

# 247
  • софия
Почти всички деца след изпита мислят, че не са се справили. Резултатите ги опровергават.
С нетърпение очаквам да споделите щастливи резултати.

# 248
  • Отвъд алеята зад шкафа
Много хубава тема, особено във връзка с 112-тото ни място по свобода на словото. Приятелското дете е дало пример с Галилео Галилей.

# 249
  • софия
Темата е страхотна и актуална. И са дадени толкова много кукички.

# 250
  • В офиса
Моят син още не се е обадил, явно в тяхната стая изпитът не е приключил. Темата на есето на мен ми харесва, доста повече от например онзи аквариум с риби, коя година беше. Подвъпросите, които признавам че не прочетох, са нож с две остриета. Не знам дали е добра практика това, което става последните години - много подвъпроси, които рамкират мисленето. Четох за много геометрични задачи, което не ме кара да летя от щастие. Геометрията е лесна и красива даже, но по неразбираеми за мен причини, спъва много седмокласници, вкл и моя.
Така или иначе 2/3 кандидати ще са извън колежа. Причините може да са всякакви. Но си мисля че децата, положили труд, ще са приети. За останалите, между които и ние, ще е на късмет. Но не са ми виновни външни фактори, дори напротив, ако не се е справил, ще имам много причини да "соля", а той няма да има оправдание като "кофти тема", "сметкаджийски задачи" и т.н.

# 251
  • Отвъд алеята зад шкафа
Тинкърбел, времето е огромен фактор. Много неприети деца, ако им се даде същият изпит вкъщи или в тяхното училище, вероятно ще се справят много по-добре.

# 252
  • В офиса
Точно. Ясно че времето е основния фактор.
Пресен отзив: "Есето беше "муцка", всичко останало много гадно, ако имах повече време, щях да се справя. Много време ми отне попълването на бланката"

# 253
... Имам познато дете, на известна личност, което е на изпита, та по него ще следя дали и тук определени деца са толерират.
Т.е. абсурдно е да си дете на известна личност и да си умно, кадърно и да се справиш само с изпита?!?
Не, нищо подобно не искам да кажа ... нито пък да потвърдя грешното мислене на някои, че оправдавам това с неуспеха на моето дете напр.
Както писах ние сме се готвили супер кратко време и нямам никакви очаквания. И коментара ми е точно заради децата положили много труд!
А специално за това имам идея как се справя по математика и ще ми е интересно да видя развитието?!

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 13:51 от rady_plovdiv

# 254
Не
Специално за това имам идея как се справя по математика!

Само че изпитът не е по математика.

Общи условия

Активация на акаунт