Американски колеж - двадесет и втора тема

• 52 480
  • 728
  •   1
Отговори
# 255
  • София
И моето дете сподели, че задачите са били доста трудни, или поне по-трудни от тези по време на подговката и със сигурност по-трудни от примерните задачи, давани от Колежа. Хапнахме приятно и всичко си дойде на мястото, но напрежението си казва думата - наистина децата излизаха малко като от центрофуга, видях някои - дори на бегом по алеята, все едно е евакуация. Сега чакаме 14ти.

# 256
  • София
Не разбрах по кой цитат са писали - че свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири или нещо друго?
ПП: Не, друг е, видях публикацията на АК.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 14:07 от Red

# 257
... Имам познато дете, на известна личност, което е на изпита, та по него ще следя дали и тук определени деца са толерират.
Защото където няма прозрачност ... винаги остава съмнение Simple Smile
Т.е. абсурдно е да си дете на известна личност и да си умно, кадърно и да се справиш само с изпита?!?
Не
Специално за това имам идея как се справя по математика!

Само че изпитът не е по математика.
Три от модулите са ... носят 60%

За мен фактора време е съществен ... а и те това искат да отсеят - деца, които имат знания и се справят със стреса и напрежението !

# 258
  • Отвъд алеята зад шкафа
Деца от МГ си го могат. За всички останали спокойствието на духа и времето са фактор.

# 259
  • София
В годината, в която приеха моето средно-статистическо, не влезе синът на зам.-министър на образованието, подготвян от Кортезов. И не, не се появи записан след това. Толкова за класовите борби.

Иначе, предвид нашите епични битки да бъдем чути, темата на есето ми идва направо саркастична.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 14:19 от Sharky*

# 260
  • София
За съжаление долових много противоречив отенък в цитата. Сигурно е от възрастта.
Особено по темата с лишаването на учениците от истинско присъствено образование (което ми е и лична неуспешна битка) през последната година ни казаха доста лъжи, които не ни харесват. И това беше точно обратното на свобода.

# 261
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
има разлика между "свобода" и "свободия", за щастие децата още не го знаят.

успех на всички. Simple Smile

# 262
  • софия
В годините е имало деца на министри, които не са били приети, но да не разваляме "идеалната картина на извинение" за пред стринка Минка и съседката от първия етаж 😂
Дори и не си помислям да вляза в седмокласната тема, за да проследя на НВО какъв и кой ще бъде проблемът. От сега предполагам, че ще има деца, които предварително ще знаят въпросите и заради тях моята неповторимост ще постигне по-малко от 90 т.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 14:41 от zvаnchе

# 263
има разлика между "свобода" и "свободия", за щастие децата още не го знаят.

успех на всички. Simple Smile

Както има разлика между слободия и свобода. На което децата в момента се учат, плащайки твърде висока цена за страха, невежеството и конформизма на своите родители.

# 264
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ежко, на моменти си ми много симпатичен.

Wink сега не е точно такъв момент.

# 265
  • софия
... Имам познато дете, на известна личност, което е на изпита, та по него ще следя дали и тук определени деца са толерират.
Защото където няма прозрачност ... винаги остава съмнение Simple Smile
Т.е. абсурдно е да си дете на известна личност и да си умно, кадърно и да се справиш само с изпита?!?
Не, нищо подобно не искам да кажа ... нито пък да потвърдя грешното мислене на някои, че оправдавам това с неуспеха на моето дете напр.
Както писах ние сме се готвили супер кратко време и нямам никакви очаквания. И коментара ми е точно заради децата положили много труд!
А специално за това имам идея как се справя по математика и ще ми е интересно да видя развитието?!
Как ще си помислим нещо подобно? Моля ти се. Ъпсурд 😶

# 266
На моят син, ученик в кварталното ДУ, математиката му се е видяла трудна. Каза , че на доста задачи е играл на тото, което ми подсказва, че шансовете му за успех не са големи. Едно е ясно за мен- подготовка за този изпит е нужна и то сериозна , макар от колежа да твърдят обратното. Поне за едно средностатистическо дете , по-надарени деца или тези, които учат в МГ може би успяват и  без нея.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 22:46 от red_violet

# 267
Дъщеря ми каза, че задачите са били много трудни и дълги, а времето било малко.

# 268
Моят син каза , че като се огледал в стаята всички се били хванали за главата 🤣 Явно не само той е бил озадачен от задачите. Отделно имала задачи от ромб, а той не стигнал до тях в училище. Много по-трудни са били от тези ,които бяха качени в сайта  и които той реши с лекота. Баща му беше прав, че като са видяли бройката на кандидатите са решили да направят сериозно отсяване на децата, давайки сложен изпит. Моят син все пак излезе весел. 😀

# 269
Големият син и сестра ми не са учили в МГ, не са ходили на грам уроци и си влязоха в АК комфортно над средата.
Сестриче при далеч по-зверска конкуренция от сегашната и то директно от кварталното ДУ.
Дребсън е да кажем не съвсем зле по математика, но и той е пускал фиш за поне 30% от задачите. На есето имаше само/цели 5 точки и пак влезе без уроци. Както писах - изпитът не е по математика.
Звънче, шапка свалям за видеото!!!

Общи условия

Активация на акаунт